“Δεν κάνει καλό σε κανέναν η διακοπή”

Για τις διαφορές πέρσι με φέτος, την πορεία του Ηρακλή αλλά και τις αναβολές μίλησε ο Νίκος Πουρτουλίδης.

Ηρακλής, Ποδόσφαιρο

Ο αρχηγός του Ημίθεου τοποθετήθηκε για τα όσα συμβαίνουν στο πρωτάθλημα της Football League και το κλίμα που υπάρχει στον Ηρακλή μετά τις συνεχόμενες διακοπές.

Αναλυτικά:

Για το αν θα είναι η τελευταία χρονιά του Ηρακλή στη Football League, είπε: “Κάθε χρονιά ξεκινάς μ’ αυτό τον στόχο. Φέτος έχουμε δημιουργήσει τις συνθήκες, έχουμε δείξει ότι μπορούμε να κερδίζουμε κάθε ματς μέσα από πολλή δουλειά και ομαδικότητα. Είναι πολύ νωρίς για να πεις οτιδήποτε όμως. Θέλουμε να βελτιωνόμαστε σε κάθε ματς. Αυτός είναι ο στόχος μας. Είναι αυτό που θα μας φέρει… εκεί που πρέπει. Αυτή τη στιγμή κοιτάμε να βελτιωθούμε. Είναι πολλά νέα πράγματα στην ομάδα. Το καλό ξεκίνημα μας δίνει ψυχολογία. Δεν κοιτάμε μακριά”.

Για τη σύγκριση μεταξύ περσινού και φετινού Ηρακλή, είπε: “Δεν υπάρχει καμία σύγκριση πέρσι με φέτος. Υπάρχουν διαφορετικές συνθήκες γύρω από την ομάδα και μέσα σ’ αυτή. Είναι διαφορετικό το ρόστερ. Είναι εντελώς διαφορετικά γενικά τα πράγματα. Έχει γίνει ένα πολύ καλό ρόστερ με παιδιά που τα δίνουν όλα και αυτό πρέπει να το δείχνουμε συνέχεια. Έχουμε περιθώρια βελτίωσης και η προσπάθεια είναι μεγάλη, από τον πρώτο ως τον τελευταίο και στις προπονήσεις κι αυτό είναι πολύ σημαντικό, όπως σημαντικό είναι πως και το προπονητικό τιμ μας πιέζει συνέχεια για να βγάζουμε τον καλύτερο εαυτό μας”.

Για το αν ο κακός εαυτός του Ηρακλή είναι ο βασικός αντίπαλος στην εξαιρετική μέχρι τώρα πορεία, απαντά: “Ας μην τον δούμε ποτέ τον κακό εαυτό μας. Αν έρθουν τα άσχημα, είτε στη διάρκεια ενός αγώνα, είτε στη διαχείριση ενός κακού αποτελέσματος, υπάρχει εμπειρία και προσήλωση στο στόχο για να μας βάλει στο «δρόμο» μας. Όπως έχει γίνει το πρωτάθλημα μετά το Δεκέμβρη θα παιχτούν πολλά. Έχω δει να αλλάζουν ομάδες και ανάλογα με κινήσεις τον Γενάρη… Σίγουρα κάποιες ομάδες ξεχωρίζουν, έχουν ρόστερ και οικονομική δύναμη να αντέξουν. Πολλά κρίνονται μετά τον πρώτο γύρο, τον Φεβρουάριο. Εμείς έχουμε σεβασμό προς όλους. Κανείς δεν θα μας χαριστεί, γιατί όλοι περιμένουν το παιχνίδι μαζί μας. Κοιτάμε να είμαστε εμείς καλά”

Για τις συνεχόμενες αγωνιστικές αναβολές στο πρωτάθλημα, είπε: “Σίγουρα θα μας επηρεάσει. Δίνει χρόνο σε αυτούς που δεν ήταν καλά και δεν είχαν ρυθμό, αλλά εμείς δουλεύουμε καλά στις προπονήσεις για να διατηρηθούμε. Δεν κάνει καλό σε κανέναν η διακοπή. Και στο ποδόσφαιρο συνολικά και στην χιλιοταλαιπωρημένη κατηγορία αυτή. Πρέπει να βρεθεί λύση Ο λόγος της νέας αναβολής, είναι σημαντικός, μια κατακριτέα και είναι μακριά από αυτό που πρεσβεύει το ποδόσφαιρο. Αλλά πρέπει να δουν τη γενική κατάσταση. Το δάσος κι όχι το δέντρο”.

 

*Οι δηλώσεις του Νίκου Πουρτουλίδη έγιναν στην εφημερίδα “Metrosport”.

Σχετικά Άρθρα

Back to Top