Η διαχείριση του… «δεν κάναμε τίποτα»

Διαβάστε το σχόλιο του Γιάννη Πάγκου όπως αυτό δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα Metrosport

Ηρακλής, Ποδόσφαιρο

Όταν πετυχαίνεις κάτι, ένα μεγάλο στοίχημα είναι το πώς θα καταφέρεις –πειστικά- να συμπεριφερθείς σαν να… «δεν έκανα και τίποτα». Ειδικά όταν είσαι στην αρχή του δρόμου και έχεις μεγάλη διαδρομή μπροστά σου. Ο Ηρακλής (φάνηκε και στο Αιγίνιο αυτό με την αγωνιστική του συμπεριφορά) δουλεύει για το πετύχει –και- αυτό.

Είναι ανθρώπινο (δυστυχώς όμως, όχι πάντα ώριμο) να υπάρχει μια ροπή προς τον ενθουσιασμό. Ο Ηρακλής τον έχει ανάγκη αυτόν τον ενθουσιασμό, μετά από όσα έχει περάσει τα προηγούμενα χρόνια. Η ομάδα όμως κρατιέται για να μην «ποτιστεί» με λάθος τρόπο.
Από τη μια, με τα αποτελέσματα, θέλει να πάρει (και παίρνει) την ψυχολογία και την αυτοπεποίθηση που θέλει. Και την ίδια στιγμή τα ξεχνά και μπαίνει στο κάθε (επόμενο) παιχνίδι σαν να ξεκινά από την αρχή. Να μην εφησυχάζει, να μην «ποτίζεται» από τον κακό ενθουσιασμό που «κοιμίζει».
Κι αυτό ο Ηρακλής το κάνει από την αρχή, από την πρεμιέρα και από τη νίκη επί του Πιερικού. Το ίδιο και μετά τις νίκες επί του Ολυμπιακού Βόλου και του Τυρνάβου. Όχι στον εφησυχασμό. Αυτό είναι πολύτιμο και καλείται να ιδρώσει για να μην το χάσει.
Παρεμπιπτόντως, ούτε στο Αιγίνιο είχε νικήσει ο Ηρακλής την προηγούμενη σεζόν. Αρα το «4 στα 4» που έχει, τον βάζει στο «+8», σε σχέση με τα αποτελέσματα στους ίδιους αγώνες την προηγούμενη σεζόν. Τότε που είχε: ισοπαλία με τον Πιερικό και ήττες με Τύρναβο και Αιγινιακό. Κι αν προσθέσει κάποιος ότι με τον Ολυμπιακό Βόλου είχε –πριν- τρεις σερί εντός έδρας ήττες (μόνο που δεν έπαιξε μαζί του στην κανονική διάρκεια της προηγούμενης σεζόν αλλά μόνο στα play offs) πάει στο «+11». Κι όλα αυτά, καταφέρνοντας ταυτόχρονα να παίζει και ποδόσφαιρο. Είναι σημαντικό να πιστεύεις στη δουλειά που κάνεις και να το βγάζεις στο γήπεδο.
Συνάμα, υπήρχε και ένα από τα μείζονα ερωτήματα του καλοκαιριού. Πώς θα συμπεριφερθεί αγωνιστικά αν δεν παίζουν οι τρεις Αργεντινοί. Ο Ηρακλής, σε αυτά τα παιχνίδια, κατάφερε να βάλει βάσεις για να το διαχειρίζεται –επί πρακτέου- και αυτό.
-Το σχόλιο είναι του Γιάννη Πάγκου από την εφημερίδα Metrosport

Σχετικά Άρθρα

Γελοιότητες της ΕΠΟ για να μπλοκάρει την ποδοσφαιρική επανεκκίνηση

Ποδόσφαιρο

Ηρακλής: “Κορυφώνεται η αγωνία – Ίσως πάμε σε νέα παράταση”

Ποδόσφαιρο

Το επιχειρηματικό ενδιαφέρον και το ενδεχόμενο “μερικής αποκατάστασης”

Ποδόσφαιρο

Back to Top