- Bluearena - http://bluearena.gr -

Friday I’m in love

Όχι δε θα γκρινιάξω άλλο για τους προκλητικούς ορισμούς των αγώνων του Ηρακλή. Θα προσπαθήσω να το δω αρχικά χιουμοριστικά αλλά και να γυρίσω το νόμισμα από την άλλη, μήπως και κρύβει κάτι.

Το καλοκαίρι μας έλεγαν ότι το συνδρομητικό κανάλι σε συνεργασία με τη διοργανώτρια αρχή αποφάσισαν τις ομάδες με τα μεγαλύτερα brand name, τη βαριά φανέλα, το όνομα κλπ να τις βάζουν να αγωνίζονται Παρασκευές και Δευτέρες, για τους δικούς τους εμπορικούς λόγους.
Ηρακλής, ΑΕΚ και Λάρισα βρίσκονται στο πρώτο αυτό γκρουπ δυναμικότητας, μόνο που τελικά αποδεικνύεται πως μόνο για τον Ηρακλή ισχύει αυτή η απόφαση. Η ΑΕΚ έχει παίξει μία φορά Παρασκευή, ενώ για τον Ηρακλή δύο Δευτέρες και τρεις Παρασκευές που ακολουθούν, κάνουν τον κόσμο να εκνευρίζεται πάρα πολύ και να έχει χίλια δίκια.

Δυστυχώς επίσημη αντίδραση (για αλλαγή ημέρας) από την ΠΑΕ δεν υπάρχει αλλά και να υπάρξει πολύ φοβάμαι πως δε θα πετύχει τίποτα, καθώς… άλλοι αποφασίζουν.

Το πόσο προκλητικός λοιπόν είναι αυτός ο ορισμός το αντιλαμβανόμαστε όλοι, το θέμα όμως είναι να απαντήσουμε με το ίδιο νόμισμα. Παρασκευές εσείς; Παντού εμείς. Δευτέρες εσείς; Νίκες εμείς.

Ξέρω πόσο άδικο είναι για τον κόσμο που εργάζεται να προσπαθεί κάθε φορά να βρει τρόπο να κάνει κοπάνα από τη δουλειά του. Στο Αιγίνιο όμως αποδείχθηκε περίτρανα πως στην πρόκληση ο κόσμος του Ηρακλή απαντά με τρέλα, πάθος, καψούρα. Τίποτα δεν τον σταματά, καμία Δευτέρα, καμία Παρασκευή, καμία απαγόρευση.

Το ίδιο ευελπιστώ να συνεχίσει και η ίδια η ομάδα. Παρασκευή; Ε και; 0-1 στην Άμφισσα. Παρασκευή; Ε και; 2-0 τις Σέρρες. Παρασκευή; Ε και; 0-1 στην Καρδίτσα. Αυτή θα είναι η πιο ηχηρή απάντηση. Γιατί το μόνο σίγουρο είναι ότι ο κόσμος και πάλι θα βρεθεί παντού, ακόμα κι αν είναι 7 το πρωί.

Το θέμα είναι η ομάδα να συνεχίσει να τους σπάει τα νεύρα, να συνεχίσει να είναι πρώτη, να συνεχίσει να αναγκάζει ορισμένους να προσπαθούν μέσω διαιτητικών αποφάσεων και… Παρασκευών να τη σταματήσουν. Προς το παρόν δεν το καταφέρατε, βάλτε Παρασκευές, βάλτε Δευτέρες, μη δίνετε πέναλτι, ακυρώστε καθαρά γκολ, βάλτε απαγορεύσεις ακόμα και για μεμονωμένους. Όσο τα κάνετε, τόσο θα χάνετε.
Στο τέλος θα τους πεισμώσετε ακόμα περισσότερο με τις αποφάσεις σας, με κόσμο και παίκτες να τραγουδούν τη γνωστή επιτυχία των Cure, «Friday I’m in love». Κι αυτό γιατί αν ο Ηρακλής συνεχίσει να νικά και να παίζει έτσι, όλοι μας θα αγαπήσουμε τις Παρασκευές και σεις θα ψάχνετε να βρείτε κάτι άλλο.

Είναι δεδομένο ότι ορισμένοι έχουν ενοχληθεί από τη μέχρι στιγμής (φτου φτου) πορεία του Ηρακλή. Είναι δεδομένο ότι τα ματάκια μας θα δουν μέχρι το τέλος της σεζόν και άλλες τέτοιες και ίσως χειρότερες διαιτησίες κι άλλους προκλητικούς ορισμούς αγώνων κι άλλες απαγορεύσεις μετακινήσεων.

Πρέπει να είμαστε προετοιμασμένοι για όλα και καλείται πλέον η ΠΑΕ να προστατέψει την ομάδα, να μην επιτρέψει σε κανέναν να της κάνει κακό και να την υπερασπιστεί μέχρι τέλους.

Για να συμβεί αυτό πάντως θα πρέπει επιτέλους να σταματήσει η ΠΑΕ να λειτουργεί με αυτόματο πιλότο. Κι αν κάποιος διαφωνεί με αυτό που μόλις έγραψα, ας μας πει γιατί εξακολουθούν και γίνονται σοβαρά λάθη και γιατί θα πρέπει να περιμένουμε κάθε φορά να έρθει ο Σπύρος Παπαθανασάκης από τον Καναδά για να δώσει λύσεις. Σύμφωνα με το πληρεξούσιο του μεγαλομετόχου, υπάρχει «αφεντικό», ενώ ως γνωστόν υπάρχει επίσης γενικός διευθυντής και συγκεκριμένοι για τη λειτουργία της ΠΑΕ. Υπάρχουν συγκεκριμένες δουλειές λοιπόν για τον καθένα ξεχωριστά. Αν κάποιος δε μπορεί να ανταπεξέλθει, ας το πει. Αν κάποιος θεωρεί πως κάνει κακό στην ομάδα, ας αποχωρήσει. Αν ο κ. Παπαθανασάκης έρθει και διαπιστώσει ότι όντως υπάρχουν προβλήματα, ας πάρει σοβαρές αποφάσεις για πρόσωπα και τη λειτουργία της ΠΑΕ. Η ομάδα χρειάζεται προστασία σε όλα τα επίπεδα και η ΠΑΕ πρέπει να δυναμώσει.

Όχι άλλα λάθη, όχι άλλα αυτογκόλ. Όχι «δεν ξέρω», όχι «ρωτήστε τον άλλον να σας πει», όχι «άλλος έχει την ευθύνη», όχι «θα δούμε». Για τον Ηρακλή μιλάμε. Σοβαρότητα, υπευθυνότητα, σταθερότητα, διαφάνεια, αλήθεια, εμπιστοσύνη, δυναμική. Απλά πράγματα. Τόσο δύσκολο είναι;
Κι αν η κριτική δεν είναι αρεστή, κάντε τα όλα όπως πρέπει, σωστά, χαρά μας θα είναι.

Δεν είναι κρίμα να τα περιμένουμε όλα από έναν; Δεν είναι κρίμα να «τεντώνεται» αυτός ο ένας, οικονομικά και ηθικά; Σίγουρα έχει και ο ίδιος την ευθύνη και με την επιστροφή του στη Θεσσαλονίκη καλείται να βάλει τα πράγματα στη θέση τους και να δώσει λύσεις, σε όποιο πρόβλημα παρουσιάζεται. Να ενημερωθεί για τα πάντα, να κρίνει, να αποφασίσει.

Όλοι ξέρουμε ότι δε μιλάμε για τον Αμπράμοβιτς και ότι δεν κατοικεί στη Θεσσαλονίκη. Όπως και να έχει, δημιουργήθηκε μία ομάδα με τα χρήματα του, κρατήθηκε ζωντανή και οφείλουμε άπαντες να την στηρίξουμε και να την προστατέψουμε. Ο καθένας με τον τρόπο του.
Ας το αντιληφθούμε τώρα στις χαρές, τώρα στα εύκολα, τώρα στις νίκες. Ποδόσφαιρο είναι, θα έρθει το κακό αποτέλεσμα, θα έρθει και η ατυχία ή οτιδήποτε άλλο. Εκεί, δίπλα όλοι στα όσα δύσκολα έρθουν, για να χαμογελάσουμε στο τέλος.

Κανείς μας δεν θα πρέπει να επιτρέψει στον οποιοδήποτε να πειράξει αυτή την ομάδα. Όπως η ομάδα δείχνει ασταμάτητη και ικανή για το καλύτερο, έτσι και η διοίκηση καλείται να τη μιμηθεί. Με πράξεις. Επαναλαμβάνω όμως όχι να τα περιμένουμε όλα από έναν.

Καλούμαστε επίσης να αναρωτηθούμε όλοι μας τι κάναμε μέχρι στιγμής για αυτόν τον έναν, για αυτόν που έδωσε ανάσα στην ομάδα. Όχι τι κάναμε αποκλειστικά για το πρόσωπο, αλλά τι κάναμε για τον Ηρακλή. Τον Ηρακλή βοήθησε, στον Ηρακλή έδωσε φιλί ζωής. Ο Ηρακλής ανέπνευσε και καλούμαστε άπαντες να τον πάρουμε από το χέρι και να συνεχίσουμε να τον έχουμε ζωντανό, υγιή και δυνατό.

Υ.Γ. Γιώργο, το 2010 παρακαλούσες τον Βαγγέλη να σε σώσει. Τώρα τι έγινε; Του κάνεις και παραπονάκια; Ντροπή…

Υ.Γ.2. Πόσο ωραία είναι η επιστροφή κάθε φορά μετά από ένα διπλό…

Υ.Γ3. Το Κατσάνειο ξαναμπήκε στη ζωή μας…