Ο… παρεξηγημένος Λευτέρης Ιντζόγλου

Ο Δημήτρης Βλάχος ασχολείται με τον -κατά την άποψή του- πολυτιμότερο παίκτη του χθεσινού (20/10) Ηρακλή.

Ο Περόνε εκτέλεσε. Ο Ρομάνο έκανε την ασίστ. Ο Τσιλιανίδης τους… χόρευε, ειδικά στο πρώτο ημίχρονο. Ο Χουάντερσον ήταν εκεί, όταν η ομάδα τον χρειάστηκε. Οι τέσσερις αμυντικοί “κατάπιαν” τον Κούτσι, τον Μέζα και τους λοιπούς. Αν όμως αποφάσιζα για τον πολυτιμότερο παίκτη του αγώνα με τον Ολυμπιακό Βόλου, το βραβείο θα το έδινα στον Λευτέρη Ιντζόγλου.

Το γνωρίζω ότι αρκετοί (αν όχι όλοι) θα διαφωνήσετε. Κάποιοι θα λέτε, διαβάζοντας το κείμενο, “τι λέει ο άσχετος”. Ο συγκεκριμένος όμως ποδοσφαιριστής, θεωρώ ότι έκανε την πιο χρήσιμη, αλλά αθόρυβη, δουλειά.

Και σε αυτό το παιχνίδι, όπως και σχεδόν σε όλα, το κοντέρ του έγραψε πολλά χιλιόμετρα, πιθανόν περισσότερα από οποιονδήποτε άλλο. Αυτή τη φορά όμως, δεν έτρεξε μόνο.

Μπορεί να συμμετείχε ενεργά σε μία τελική προσπάθεια, όπου έκανε την χειρότερη δυνατή επιλογή, ωστόσο ήταν ο βασικός λόγος για τις ουκ ολίγες επιθέσεις που έβγαλε ο Ηρακλής απέναντι σε ανοργάνωτη άμυνα.

Δεν υπάρχει στατιστική κάλυψη για να καταγράψουμε με ακρίβεια πόσα κλεψίματα είχε χθες ο Ιντζόγλου. Περιγράφοντας το παιχνίδι για το BlueArena Web Radio, μόνο στο πρώτο ημίχρονο σημείωσα πέντε κλεψίματα μπροστά από το κέντρο. Έχει σημασία πού γίνονται αυτά τα κλεψίματα. Διότι όταν κλέβεις μπάλες στο μισό του αντιπάλου, αυτομάτως έχεις την δυνατότητα να βγάλεις αντεπίθεση απέναντι σε μία άμυνα που δεν έχει ισορροπία. Και ο Ηρακλής έβγαλε αυτές τις φάσεις, διότι υπήρχε κάποιος για να δημιουργήσει τις προϋποθέσεις.

Προφανώς και ο Ιντζόγλου δεν είναι ο παίκτης που θα κάνει την διαφορά στον Ηρακλή. Δεν είναι ο ανασταλτικός μέσος που μπορεί να οργανώσει το παιχνίδι. Είναι όμως ένας ποδοσφαιριστής που σε αυτόν τον Ηρακλή είναι κάτι παραπάνω από χρήσιμος. Γι’ αυτό άλλωστε και ο Νίκος Παπαδόπουλος τον επέλεξε για να ανανεώσει το καλοκαίρι το συμβόλαιό του…

Για σχόλια, παρατηρήσεις, ενστάσεις, μην διστάσετε να επικοινωνήσετε με το [email protected]

Σχετικά Άρθρα

Back to Top