Η ανακάλυψη της Αμερικής και η ανάγκη για συμμετοχή

Ο Γιώργος Μαντζιούκης σχολιάζει το θέμα της Μίκρας και του Γ.Σ. Ηρακλής…

Στον Ηρακλή συμβαίνουν πολλά. Σχεδόν πάντα, τίποτα δε μένει κρυφό και τις περισσότερες φορές τα πιο σοβαρά και… επικίνδυνα, γίνονται αντικείμενο ντόρου και πανικού και μετά ξεχνιούνται.

Πριν λίγες μέρες λοιπόν (μέσω ενός άλλου, μπασκετικού δικαστηρίου) έγινε γνωστό ότι το ΙΚΑ μπαίνει σε μία πολύ σκληρή και επώδυνη για τον Γυμναστικό Σύλλογο διαδικασία, καθώς του οφείλονται περίπου 200.000 ευρώ και τα διεκδικεί πλέον βάζοντας σε πλειστηριασμό τη Μίκρα, με ποσό εκκίνησης τα 4 εκατ.ευρώ.

Κάτι παρόμοιο είχε συμβεί και για τους Χορτατζήδες με την οφειλή προς τον Κώστα Προύσαλη, χωρίς η δημοπρασία να είχε προχωρήσει.
Ήδη έχει κατατεθεί αίτηση ανακοπής, αλλά το μόνο σίγουρο είναι ότι και το ΙΚΑ θα επιστρέψει και μαζί του κι αυτοί που «λιγουρεύονται» τη Μίκρα.

Σήμερα λοιπόν ξαφνικά πολλοί ανακάλυψαν την Αμερική και θυμήθηκαν ότι κινδυνεύει η περιουσία του Ηρακλή. Ήταν οι ίδιοι, που ξαφνικά θυμήθηκαν ότι κινδυνεύουν και οι Χορτατζήδες, όταν πριν μήνες πήγε να γίνει (μέσω και εγγράφων από τη Νομαρχία) η αρπαγή του αιώνα.

Αναγκάζομαι λοιπόν για ακόμα μία φορά να κάνω ερωτήσεις, για να διαπιστώσουμε ότι την Αμερική την γνωρίζουμε χρόνια τώρα και δυστυχώς πολύ λίγοι ασχολούνται: Ποιος δεν ξέρει ότι ο ΓΣ χρωστά στο ΙΚΑ; Ποιος δεν ξέρει ότι ο ΓΣ έχει τεράστια οικονομικά προβλήματα; Ποιος δεν ξέρει ότι από το 2011 δεν βρέθηκαν κάποιοι να οριστούν διοίκηση Πρωτοδικείου; Ποιος δεν ξέρει ότι στο ΓΣ υπάρχουν λίγοι σε αριθμό φίλαθλοι του Ηρακλή που τρέχουν καθημερινά μήπως και σώσουν το καράβι; Πόσοι μαζευόντουσαν στο Κατσάνειο κάθε φορά που ο ΓΣ εξέπεμπε SOS τονίζοντας ότι το λουκέτο είναι κοντά; Ποιοι ενδιαφέρθηκαν ουσιαστικά να αναλάβουν τις τύχες του ΓΣ όταν στα τρία τελευταία χρόνια γινόταν προσκλήσεις για να κατατεθούν υποψηφιότητες για εκλογές; Πόσοι περνούν από τα γραφεία του ΓΣ να διαπιστώσουν και μόνοι τους την κατάσταση που επικρατεί; Ποιος δεν ήξερε για επίσχεση εργασίας στα γραφεία, για λογαριασμούς, για οφειλές; Ποιος δεν φώναξε ότι πρέπει να τιμωρηθούν όσοι έφεραν τον ΓΣ σε αυτή την κατάσταση; Πόσες φορές ειπώθηκαν όλα αυτά στις γενικές συνελεύσεις του ΓΣ στο Κατσάνειο, ότι ο Ηρακλής και η περιουσία του κινδυνεύουν άμεσα;

Ποιος ξέχασε την αποκάλυψη μελών της Αυτόνομης Θύρας 10 σε εκπομπή του Libero 107.4 πριν δύο καλοκαίρια, ότι ο Βαγγέλης Μαρινάκης είχε βάλει στο μάτι την περιουσία του Ηρακλή και προσπαθούσε να βρει τρόπο να την αρπάξει;

Σήμερα έγιναν όλα αυτά γνωστά; Σήμερα που κινδυνεύει άμεσα η Μίκρα; Πάλι τελευταία στιγμή πρέπει να τρέχουμε; Πάλι να δίνουμε δικαίωμα στον καθένα να λιγουρεύεται την περιουσία του Ηρακλή;

Τα τελευταία τρία χρόνια όπου όλα τα προαναφερθέντα ήταν γνωστά, δυστυχώς και λυπάμαι που το λέω, επικράτησε ο ωχαδερφισμός και η αδιαφορία. «Έλα μωρέ, κάτι θα γίνει πάλι στο τέλος. Αν τολμήσουν και τα αγγίξουν θα μας βρουν μπροστά μας. Ηρακλής είσαι, δε θα πάρουν τίποτα».

Γιατί πρέπει να μας βρουν μπροστά τους μετά από τέτοιου είδους αποφάσεις περί πλειστηριασμού; Τόσο δύσκολο είναι να μας βρουν μπροστά τους νωρίτερα; Αποδείχθηκε δυστυχώς ότι ήταν πολύ δύσκολο να υπάρξει διοίκηση μέσω Πρωτοδικείου στον Ηρακλή, ότι ήταν πολύ δύσκολο να συγκεντρώνεται κόσμος στο Κατσάνειο, ότι ήταν πολύ δύσκολο να βρεθούν χρήματα για να γίνει διακανονισμός με το ΙΚΑ, ότι ήταν πολύ δύσκολο να ασχοληθεί όλη η οικογένεια του συλλόγου με τη μαμά αυτού.

Καταλαβαίνουμε για τον κίνδυνο που πλέον υπάρχει και είναι ορατός πιο πολύ από κάθε άλλη φορά; Καταλαβαίνουμε ότι τα αρπακτικά λιγουρεύονται και πάλι τη Μίκρα και τους δίνουμε απλόχερα την ευκαιρία να συνεχίζουν να το κάνουν;

Γιατί μόνο στον Ηρακλή μπορούν και το κάνουν. Άλλοι σύλλογοι δε χρωστάνε στο ΙΚΑ; Γιατί στους άλλους δεν ετοιμάζουν πλειστηριασμούς; Γιατί στους άλλους δεν τους αγγίζουν καθόλου; Γιατί μόνο στον Ηρακλή; Να τους δώσουμε μία λίστα με όσους χρωστάνε να μας πουν τι έκαναν για αυτούς; Είναι δεδομένο ότι η περιουσία έχει μπει στο μάτι πολλών αρπακτικών, είναι δεδομένο ότι δε γίνεται να συνεχιστεί άλλο η αδιαφορία από την οικογένεια του Ηρακλή.

Για όσους σήμερα λένε «έλα μωρέ, ο Παπαθανασάκης να δώσει τα 4 εκατ. ευρώ», να μην ξεχνάνε κάτι: Η Μίκρα ανήκει στον Ηρακλή, είναι παιδί του, έχετε δει πολλούς γονείς να πληρώνουν για να πάρουν πίσω το παιδί τους; Δικό τους είναι. Να βρεθεί λύση και τρόπος να γίνει διακανονισμός με το ΙΚΑ. Να πληρώσουν οι υπαίτιοι. Ο ΓΣ χρωστά 200.000 ευρώ, όχι 4 εκατ. ευρώ. Δεν πρέπει με τίποτα να φτάσει η υπόθεση στον πλειστηριασμό. Με τίποτα. Κι αν ο κ. Παπαθανασάκης επιθυμεί να ασχοληθεί ενεργά με το γήπεδο, μπορεί να το κάνει βοηθώντας στο να αποφευχθεί ο πλειστηριασμός και τα χειρότερα και εν συνεχεία αν όντως θέλει να φέρει κατασκευαστική εταιρεία, ας το κάνει. Πρέπει πρώτα όμως να αποφευχθεί ο πλειστηριασμός. Οπωσδήποτε.

Χρειάζονται όμως πολλά. Διοίκηση, εγρήγορση, αντίδραση, συμμετοχή. Με τον άνεμο κανείς δεν κατάφερε ποτέ τίποτα.

Γιατί αν μία στο εκατομμύριο χαθεί η Μίκρα, τότε θα κλαίμε όλοι πάνω από το μνήμα. Το θέμα είναι να μη φτάσουμε εκεί. Το θέμα είναι να σταματήσει η οικογένεια του Ηρακλή την όρεξη του οποιοδήποτε. Το «Ηρακλής είσαι» να γίνει και πράξη, όχι μόνο έκφραση.

Υ.Γ. Πορεία στα Τέμπτη, 2010. Η οκτώ μηνών έγκυος Βικτόρια ήταν εκεί, διαμαρτυρόταν για το σκάνδαλο εις βάρος του Ηρακλή. Σήμερα, 17/10/2014, η κόρη της Στελίνα, 4 ετών, βρέθηκε στο Δημοτικό σχολείο Ασβεστοχωρίου για να φωτογραφηθεί με τους παίκτες του Ηρακλή.

Υ.Γ2. Όταν θέλει ο Ηρακλής, μπορεί.

Υ.Γ3. Χίλια χρόνια…

 

Για σχόλια, παρατηρήσεις, ενστάσεις, μην διστάσετε να επικοινωνήσετε με το [email protected]

Σχετικά Άρθρα

Back to Top