Φάνηκε η έλλειψη εμπειρίας

Ο Δημήτρης Βλάχος σχολιάζει τα όσα συνέβησαν στο τελευταίο εικοσάλεπτο του αγώνα της Κατερίνης.

Για τα θετικά στοιχεία που προέκυψαν από το παιχνίδι της Κατερίνης, έχουμε γράψει πολλά κείμενα. Αυτό που ακολουθεί, θα αναλωθεί σε όσα συνέβησαν στο τελευταίο (προβληματικό) τελευταίο εικοσάλεπτο της αναμέτρησης, προσπαθώντας να εξηγήσει την αγωνιστική καθίζηση της ομάδας. Μία καθίζηση που ευτυχώς δεν στοίχισε βαθμούς.

Υπάρχει εξήγηση για την μεταμόρφωση του Ηρακλή. Ένα στοιχείο έλειψε περισσότερο από οτιδήποτε άλλο από την ομάδα, με αποτέλεσμα να θέσει σε κίνδυνο ένα τρίποντο που βάσει ευκαιριών και εικόνας αγώνα, δικαιούταν και με το παραπάνω. Η εμπειρία.

Η απουσία των Ρομάνο, Μπαρτολίνι (κυρίως) και Μπάμπα, ήταν κάτι παραπάνω από εμφανής, ειδικά στο τελευταίο 20λεπτο. Όπως έχει δομηθεί η ομάδα, λόγω του γνωστού προβλήματος με τον περιορισμό μεταγραφών, υπάρχει έλλειψη εμπειρίας και προσωπικότητας από το 70% των παικτών. Ποιοι είναι οι παίκτες που συνδυάζουν αυτά τα δύο στοιχεία; Ο Χουάντερσον, ο Μπουκουβάλας, ο Μπαρτολίνι, ο Ρομάνο, ο Πουρτουλίδης και ο Περόνε. Έξι. Αν προσθέσεις και τον Μπάμπα, φτάνουμε μετά βίας στους επτά. Από τους επτά λοιπόν που έχουν την εμπειρία και την προσωπικότητα να διαχειριστούν περίεργες καταστάσεις, έλειπαν οι τρεις. Με επτά από τους 11 ποδοσφαιριστές να είναι ακόμη… άγουροι σε τέτοιες καταστάσεις και με την πίεση που υπάρχει για το αποτέλεσμα, είναι λογικό να υπάρχουν και τα “νεκρά” διαστήματα.

Είναι απολύτως βέβαιο ότι με τον Μπαρτολίνι στην άμυνα και τον Ρομάνο στο κέντρο, η νίκη θα ερχόταν πολύ πιο εύκολα, διότι πολύ απλά και οι πιτσιρικάδες θα ένιωθαν μεγαλύτερη ασφάλεια, όταν το παιχνίδι βγήκε εκτός ελέγχου.

Το θετικό είναι ότι στο ρόστερ υπάρχει ταλέντο. Και αυτά τα παιδιά αγώνα με τον αγώνα θα σφυρηλατήσουν -δίπλα στους έμπειρους- την προσωπικότητα που απαιτείται για να ανταποκριθούν σε μία ομάδα που έχει μοναδικό στόχο την άνοδο. Το ερώτημα, το οποίο μακάρι να μην χρειαστεί να το βρούμε μπροστά μας, είναι το πώς θα διαχειριστούν, με τόσους νεαρούς παίκτες, οι κυανόλευκοι ένα στραβό αποτέλεσμα. Μακάρι όλα να κυλήσουν κατ’ ευχήν και να μην χρειαστεί η ομάδα να μπει σε αυτή την διαδικασία…

Υ.Γ. Όταν γίνεται λόγος για παιχνίδια των τμημάτων υποδομής, το τελικό αποτέλεσμα ελάχιστη σημασία (θα πρέπει να) έχει. Διαβάζοντας όμως το άρθρο που αναρτήθηκε σήμερα από την BlueArena με όλα τα αποτελέσματα του Σαββατοκύριακου, είναι λογικό να προβληματίζεσαι. Στις μικρές κατηγορίες (μέχρι νέων), αγωνίστηκαν πέντε τμήματα του συλλόγου. Γνώρισαν ισάριθμες ήττες και η συγκομιδή τερμάτων ήταν 3-28. Ελπίζουμε ότι ήταν μία κακή συγκυρία και δεν φανερώνει το επίπεδο που υπάρχει στις υποδομές. Το άμεσο μέλλον θα δείξει τι ακριβώς ισχύει. Ο προβληματισμός όμως καταγράφεται.

Υ.Γ. 1 Για όσους νιώθουν από Ηρακλή, η εικόνα στις κερκίδες της Κατερίνης δεν προκάλεσε καμία απολύτως έκπληξη…

Για σχόλια, παρατηρήσεις, ενστάσεις, μην διστάσετε να επικοινωνήσετε με το [email protected]

Σχετικά Άρθρα

Back to Top