“Τιμή και μόνο που είμαι μέλος του Ηρακλή”

Ο αρχηγός του Ηρακλή, μιλά αποκλειστικά στην “BlueArena” για πρώτη φορά φέτος από τη στιγμή που ξεκίνησε η προετοιμασία του Ηρακλή και δίνει το στίγμα του ενόψει της νέας χρονιάς…

Μιλάει σπάνια, αλλά όταν το κάνει πάντα έχει να πει πολλά. Ο Νίκος Πουρτουλίδης 24 ώρες πριν την πρώτη σέντρα του πρωταθλήματος, μίλησε αποκλειστικά στην “BlueArena” και με την ωριμότητα που τον διακατέχει, τόσο εντός γηπέδου, όσο και εκτός δίνει τις απαντήσεις του σε όλα τα ζητήματα που αφορούν την ομάδα. 

Αναφέρεται, στην φετινή προετοιμασία, στο βαθμό ετοιμότητας που έχει αυτό το διάστημα ο Ηρακλής, στον Σπύρο Παπαθανασάκη. Τονίζει επίσης τη τιμή που αποτελεί γι’ αυτόν να είναι μέλος του συλλόγου, ενώ αναλύει το τι πρεσβεύει στα δικά του μάτια ο Ηρακλής.

Αναλυτικά η συνέντευξη του 31χρονου μέσου:

-Σίγουρα η πιο μακρά προετοιμασία της καριέρας σου. Ποιες οι εντυπώσεις σου από αυτές τις 85 ημέρες που διήρκεσε αυτή;

«Εγινε μία απόλυτα επαγγελματική προετοιμασία, με δύο μόνο εξαιρέσεις αυτές των τραυματισμών που είχανε δύο συμπαίκτες μας. Δουλέψαμε πολύ και είχαμε ένα σκοπό, είτε το πρωτάθλημα ξεκινούσε στην ώρα του, είτε τώρα εμείς να είμαστε απολύτως έτοιμοι. Σε κανέναν δεν αρέσει να παίζει μόνο φιλικά. Βέβαια, ο προγραμματισμός ήταν άλλος. Συνήθως οι προετοιμασίες διαρκούν 1,5 μήνα. Όμως δουλέψαμε πολύ προσπαθήσαμε αυτό το διάστημα να δεθούμε μεταξύ μας γιατί είμαστε μία νέα ομάδα και πιστεύω θα ξεκινήσουμε όσο το δυνατόν καλύτερα το πρωτάθλημα. Η αλήθεια είναι πως δεν κρατιόμαστε για να παίξουμε».

-Μέσα από τα δικά σου μάτια, σε τι βαθμό ετοιμότητας βρίσκεται η ομάδα αυτή τη χρονική περίοδο;

«Η ομάδα έχει πολλά περιθώρια βελτίωσης. Κάθε μέρα που περνάει, είναι υπέρ μας. Είμαστε νέα ομάδα, με νέα παιδιά. Θεωρώ πως είναι έτοιμη όμως σε καλό βαθμό, αλλά παιχνίδι με παιχνίδι και κάθε μέρα θα γίνεται καλύτερη. Σημαντικό κομμάτι παίζει η ψυχολογία και αυτή θα έρθει από το θετικό ξεκίνημα, στα πρώτα παιχνίδια».

-Ποια στοιχεία θα πρέπει να έχει ο Ηρακλής για να φτάσει στον στόχο του;

«Πάθος σε κάθε παιχνίδι, ποιότητα, θετική αύρα και να πιστέψουμε στη δουλειά που κάναμε γιατί δεν θα μας χαριστεί κανείς. Θα πρέπει η ετοιμότητά μας να είναι στο απόλυτο σε κάθε παιχνίδι».

pourtoulidis-Οταν οριστικοποιήθηκε η έλευση του Σπύρου Παπαθανασάκη και είχατε παραμείνει εσύ και άλλα παιδιά στην ομάδα, είχες δηλώσει πως άφησες κάτι στη μέση για φέτος. Πόσο έτοιμος είναι ο Νίκος Πουρτουλίδης για να κερδίσει την άνοδο;

«Ναι το είπα και το πιστεύω. Ισχύει αυτό. Αφήσαμε κάτι στη μέση πέρυσι και είναι ένας από τους λόγους που έμεινα στον Ηρακλή. Ηρθα εδώ με σκοπό η ομάδα να επιστρέψει εκεί που τις αξίζει και μετά σε ό,τι αφορά εμένα ας γίνει το οτιδήποτε. Εγώ νιώθω πιο έτοιμος από ποτέ και σε συνδυασμό με τα υπόλοιπα παιδιά και τη πίστη που έχουμε θέλω να πιστεύω πως θα τα καταφέρουμε. Θα παλεύουμε κάθε παιχνίδι, αυτή θα είναι η ταυτότητά μας ως ομάδα».

-Τι Ηρακλή θα δει ο κόσμος φέτος;

«Μια ομάδα που θα παλεύει το κάθε παιχνίδι από το πρώτο μέχρι το τελευταίο λεπτό. Θα τα δίνει όλα κόντρα σε όλους. Μπορεί να μην έχουμε την ποιότητα κάποιων άλλων ομάδων λόγο των καταστάσεων που χτίστηκε η ομάδα, όμως αυτό το αντισταθμίζουμε με πάθος, ενέργεια και τη δουλειά που κάναμε και πιστεύω θα ανταμειφθεί αργά ή γρήγορα. Μόνο αν αδικήσουμε τους εαυτού μας δεν θα τα καταφέρουμε. Εμείς θέλουμε να παίζουμε το ποδόσφαιρο που αρέσει εμάς, ωραίο, επιθετικό, με σκοπό φυσικά το αποτέλεσμα».

-Πόσο πιστεύεις έχει βελτιωθεί η ομάδα σε σχέση με τα παιχνίδια του Κυπέλλου;

«Σίγουρα, θα λείπει λίγο ο ρυθμός όμως δουλέψαμε στις αδυναμίες μας και θα δούμε μια ομάδα πιο έτοιμη και που δεν θα αδικεί τόσο τον εαυτό της όσον αφορά το τελικό αποτέλεσμα».

-Ποιο θεωρείς πως θα ναι το κλειδί για την φετινή χρονιά; Πολλοί στέκονται στους πολλούς νεαρούς που υπάρχουν στο ρόστερ, λόγω και της μη αδειοδότησης.

«Ομαδικότητα στα πάντα. Σε όλα».

-Αν και δεύτερη χρονιά στην ομάδα, σίγουρα έχεις προλάβει να δεις και να ζήσεις πολλές και διαφορετικές στιγμές. Τι είναι αυτό μέχρι τώρα που σου έχει κάνει την μεγαλύτερη εντύπωση;

«Εκεί που το καλοκαίρι έβλεπα μόνο δυσκολίες γύρω μου η ομάδα έκανε τόσα γρήγορα βήματα προς το καλύτερο και αυτό οφείλεται στη φανέλα και την ιστορία της. Είναι έτοιμη να γυρίσει και πάλι ψηλά».

Pourtou-Είναι κεφάλαιο για την ομάδα η παρουσία του Ρομάνο;

«Είναι ένας πολύ σημαντικός παίκτης. Εγώ προσωπικά χαίρομαι πολύ που είναι μαζί μας. Μου άρεζε από όταν έπαιζε στον Εργοτέλη και του το ‘χω πει και προσωπικά. Θα τον βοηθήσουμε για να βγάλει τον καλύτερό του εαυτό και να βοηθήσει την ομάδα. Τέτοιοι παίκτες κάνουν μόνο καλό. Είναι επαγγελματίας και «φωτεινό» παράδειγμα για τους μικρούς. Θα ωφελήσει πολύ η συνεργασία μαζί του και το περιμένω πως και πως και σε αγωνιστική δράση.

-Η παρουσία του στην ενδεκάδα πως πιστεύεις θα βοηθήσει και σένα μέσα στο γήπεδο;

«Ναι, γιατί το παιχνίδι μοιράζεται και έχουμε περισσότερους παίκτες στα δύσκολα να πάρουν την ομάδα στη πλάτη τους συν του Περόνε, Μπουκουβάλα, Μπαρτολίνι και τον Ιντζόγλου θα μπορέσουμε πιο εύκολα να συνεργαστούμε και να καθοδηγήσουμε τους υπόλοιπους».

-Αποτελεί τιμή για εσένα να είσαι ο αρχηγός του Ηρακλή;

«Αποτελεί τιμή να είμαι στον Ηρακλή. Και μόνο αυτό φτάνει. Αρχηγοί είμαστε όλοι μέσα στο γήπεδο και εγώ και τα πιο έμπειρα παιδιά είμαστε εκεί για ότι και αν χρειαστεί η ομάδα».

-Τι πρεσβεύει για σένα ο Ηρακλής ως σύλλογο που είσαι μέλος του;

«Ο Ηρακλής πρεσβεύει το διαφορετικό σαν μια από τις ιστορικότερες ομάδες και ότι παρά τις κατάφωρες αδικίες σε βάρος του,  συνεχίζει το δρόμο προς την καταξίωση χωρίς να περιμένει τη βοήθεια κανενός. Θα γίνει και πάλι με τις δικές του δυνάμεις δυνατός».

-Τι είναι αυτό που προσπαθείς να συμβουλεύσεις και να δώσεις να καταλάβουν οι νέοι παίκτες της ομάδας;

«Υπάρχουν αρκετοί νεαροί παίκτες. Όμως έχουν πολλές ικανότητες, έχουν βάλει στόχο ζωής να πετύχουν και να καθιερωθούν στην ομάδα. Δίνουν πολλά στο γήπεδο βελτιώνονται καθημερινά και από τη μέρα που μπήκαμε στο γήπεδο, δεν έχουμε σκεφτεί στιγμή, το τι περιορισμοί υπήρχαν το καλοκαίρι στην ομάδα. Βέβαια, σαφώς και χρειάζεται χρόνος και υπομονή για να μπορέσουμε να βρεθούμε σαν ομάδα».

pourtoulidis3-Το δικό σου σχόλιο για όσα έχεις δει ως τώρα από τον νέο ιδιοκτήτη της ΠΑΕ, Σπύρο Παπαθανασάκη.

«Δείχνει άνθρωπος οργανωτικός, επαγγελματίας σοβαρός και με όραμα. Δεν τον έχω γνωρίσει παραπάνω αλλά πάντα σε έναν άνθρωπο κοιτάω τις πράξεις. Και αυτό θα πρέπει να κοιτάμε όλοι».

-Προσφάτως ο προπονητής σου είχε τονίσει πως έχει απεριόριστη εμπιστοσύνη σε εσάς τους παίκτες. Η δήλωση αυτή τι απήχηση είχε για την ομάδα;

«Είναι πάρα πολύ ωραίο να το ακούς από τον προπονητή σου μας το δείχνει καθημερινά μας πιέζει για να βελτιωθούμε και προσωπικά βλέπω έναν άνθρωπο που έχει κίνητρο να πετύχει και δεν αφήνει τίποτα στην τύχη του».

-Πρεμιέρα με τον Πιερικό. Πως το περιμένεις αυτό το παιχνίδι;

«Κάθε αρχή και δύσκολη. Δύσκολο παιχνίδι σε δύσκολη έδρα με μια ομάδα επίσης νεανική με κάποιος έμπειρους παίκτες. Θα κοιτάξουμε να είμαστε σοβαροί και να πάρουμε το αποτέλεσμα που χρειαζόμαστε. Πάντα όμως, με σεβασμό προς κάθε ομάδα που έχουμε να αντιμετωπίσουμε».

pic-0-norm-Γνωρίζεις και έχεις ζήσει και πέρυσι τον κόσμο και τη δίψα που έχει να δει την ομάδα να πετυχαίνει. Το γήπεδο του Πιερικού θα ναι ένα μικρό Καυτανζόγλειο την Κυριακή. Ποιο είναι το δικό σου μήνυμα που θα ήθελες να στείλεις σε αυτούς;

«Πίστη στην ομάδα, υπομονή και δίπλα μέχρι το τέλος. Προσωπικά έχω μείνει άφωνος με αυτό που αντίκριζα πέρυσι. Δεν έχουν αφήσει την ομάδα ποτέ μόνη της και ξέρουμε πως την ώρα που θα βγούμε από τα αποδυτήρια, θα νιώθουμε σαν το σπίτι μας. Το περιμένουμε πως και πώς να τους δώσουμε χαρές».

Σχετικά Άρθρα

“Προβολή” του γηπέδου στους Χορτατζήδες “γέμισε” τα social media (pic)

Ποδόσφαιρο

Back to Top