Να την κάνετε…κιόσκι!

Ο Θωμάς Καλέσης γράφει για τις δηλώσεις Σπυρίδωνα σχετικά με τη μπουτίκ αλλά και την ολιγωρία της ΠΑΕ που δεν τον έβαλε στην θέση του

Καιρό είχαν να μας απασχολήσουν οι άνθρωποι της επιτροπής Καυτανζογλείου με τα τερτίπια τους, τα οποία έχουν ξεκινήσει από πέρσι, αλλά αφού δεν έχουν καταλάβει ότι ένας από τους βασικούς λόγους που…υπάρχουν είναι ο Ηρακλής, τότε είναι καιρός να βάλουμε τα πράγματα σε μία βάση.

Κατ’ αρχήν καλό είναι να δοθεί στην δημοσιότητα, τι χρειάζεται για να γίνει κάποιος μέλος της επιτροπής Καυτανζογλείου  ή  μάλλον ας μας εξηγήσουν καλύτερα τα μέλη της πως μπήκαν οι ίδιοι σ’ αυτή την περιβόητη επιτροπή που αποφασίζει για ένα στάδιο που το μισό ανήκει στο κράτος και το υπόλοιπο μισό είναι κληροδότημα του Καυτανζόγλου.

Έτσι για να ξέρουμε και εμείς με ποιους έχουμε να κάνουμε. Με ανθρώπους που το κατέχουν το άθλημα ή μήπως με «φυτευτούς» από διαφόρων χρωμάτων κομματικών και αθλητικών πολιτικών που ο καθένας επέλεγε με άγνωστα κριτήρια την τοποθέτησή τους στο συγκεκριμένο πόστο. Και αυτό δεν το ρωτάμε επειδή κατεβήκαμε από το βουνό και δεν ξέρουμε τι ακριβώς έχει συμβεί στο παρελθόν, αλλά έτσι, για να μην υπάρχουν άνθρωποι που καταχράζονται τη μισή εξουσία που έτυχε να τους δώσουν στη ζωή τους και να νομίζουν από πάνω ότι μας κοροϊδεύουν κιόλας. Και κυρίως; Γιατί το να μπορείς να αξιολογήσεις προτάσεις και προσφορές για ένα χώρο, πρέπει να ξέρεις και το αντικείμενο και όχι να πράττεις κατά πως εσύ νομίζεις ότι είναι το σωστό.

Και προσέξτε γιατί εδώ μιλάμε για ποσά. Μετά λοιπόν την θέσπιση 5ευρου εισιτηρίου για να μπορεί κάποιος απλά να…τρέχει στο κατά τα άλλα δημόσιο Καυτανζόγλειο, η επιτροπή εισπράττει 2.500 ευρώ για κάθε εντός έδρας παιχνίδι του Ηρακλή και 5.000 ευρώ για κάθε εντός έδρας παιχνίδι στο οποίο απαιτείται η χρήση των προβολέων (δλδ. Νυκτερινό). Αυτά χωρίς το ενοίκιο που απαιτεί η επιτροπή για την χρήση της μπουτίκ, το οποίο κατά δήλωση του κ. Σπυρίδωνα που νομίζει ότι ζούμε ακόμη στην εποχή της αθωότητας ξεκινά από τα 600 ευρώ (!).

Αν υποθέσουμε λοιπόν ότι τα χρήματα αυτά με την παλιά διοίκηση της ΠΑΕ, η επιτροπή δεν τα έπαιρνε στην ώρα της κι ίσως και δικαίως να κινήθηκε νομικά, η μετέπειτα συμπεριφορά της (βλ. παραχώρηση του σταδίου για την διεξαγωγή τριών αγώνων μέσα σε λιγότερο από μία εβδομάδα) και ειδικότερα στο θέμα της μπουτίκ, τώρα που εισπράττει τα χρήματα πριν από τους αγώνες είναι το λιγότερο ύποπτη και εκφράζεται –επαναλαμβάνουμε- από ανθρώπους που δεν γνωρίζουμε με τι κριτήρια μπήκαν σ’ αυτή. Αξιοκρατικά; Γνώσεων; Πρότερου αθλητικού βίου (που αυτό μπορεί και να μην λέει τίποτα); Ας μας εξηγήσει κάποιος.

Πάμε παρακάτω. Επειδή σε μία συμφωνία τα πάντα παίζουν ρόλο, πολύ δε περισσότερο η συμπεριφορά, εγώ προσωπικά δεν μπορώ να κατανοήσω την υπομονή (για να μην πω απάθεια) της ΠΑΕ Ηρακλής ως προς το θέμα. Έχουν περάσει αρκετές ώρες από τις δηλώσεις Σπυρίδωνα και η μοναδική αντίδραση είναι ένας εκνευρισμός που κι αυτός διαρρέεται από τη Μίκρα αλλά δεν εκφράζεται επίσημα με την μορφή ανακοίνωσης.

Εγώ προσωπικά αν είχα θεσμικό ρόλο στην ΠΑΕ και ήμουν απόλυτα σωστός στις οικονομικές μου συμφωνίες, σήμερα κιόλας, στα επόμενα πέντε λεπτά από τις δηλώσεις, θα είχα βάλει τον Άγγελο Σπυρίδωνα και την επιτροπή στη θέση που της αρμόζει με μια απλή ανακοίνωση.

Μια ανακοίνωση ολίγων λέξεων αλλά γεμάτη νόημα. Μια ανακοίνωση που θα λέει πάνω κάτω τα εξής: «Αξιότιμοι κύριοι της επιτροπής Καυτανζογλείου, μετά τις δηλώσεις του κ. Σπυρίδωνα σχετικά με τον χώρο που στεγάζεται εδώ και χρόνια η μπουτίκ, έχουμε να ανακοινώσουμε την παραίτησή μας από την διεκδίκησή του. Σας προτείνουμε δε, να το κάνετε και κατάστημα με…κιόσκι, πρακτορείο του ΟΠΑΠ ή και πρακτορείο μοντέλων αν θέλετε. Με τον τρόπο αυτό, εμείς θα γλιτώσουμε το ποσό του ενοικίου, καθώς στο Ιβανώφειο υπάρχει χώρος σχεδόν έτοιμος, στον οποίο δεν θα χρειαστεί να πληρώσουμε ούτε ένα ευρώ για την παραχώρησή του και παράλληλα καλούμε τους οπαδούς του Ηρακλή να κάνουν εμπάργκο σε προϊόντα του σταδίου, εις ένδειξη αγανάκτησης για την ανάρμοστη συμπεριφορά και την απρέπεια που δείξατε απέναντι στον κόσμο του»

Αυτά για να μάθετε να σέβεστε…

Για σχόλια, παρατηρήσεις, ενστάσεις, μην διστάσετε να επικοινωνήσετε με το [email protected]

Σχετικά Άρθρα

Back to Top