Η άλλη παγίδα με Ρομάνο

Για το διπλό στόχο που θα πρέπει να έχει ο Ηρακλής αναφέρεται στο σχόλιό του ο Γιάννης Πάγκος…

Ηρακλής, Ποδόσφαιρο

Η παγίδα για τον Ηρακλή (εν όψει της πρεμιέρας) δεν είναι ότι δεν παίζει ο Ρομάνο. Η παγίδα είναι να ασχολείται –χωρίς όριο- ο Ηρακλής με το ότι δεν παίζει ο Ρομάνο. Προφανώς ο Αργεντινός είναι πολύ σημαντικός παίκτης για την ομάδα και ουδείς αμφιβάλει για αυτό. Όπως σημαντικοί είναι και οι άλλοι δύο συμπατριώτες του, ο Μπαρτολίνι και ο Περόνε. Αν όμως ο Ηρακλής φθάσει σε σημείο να.. αυτοπαγιδεύεται όποτε (και αν για κάποιο λόγο) δεν παίζει κάποιος από αυτούς, τότε θα υπάρχει πρόβλημα.

Η ανάλυση για το “plan b” στη μη συμμετοχή του Ρομάνο θα πρέπει να έχει και να όριο. Οποιος μπει και πάρει τη θέση του, όποιος σχηματισμός κι αν επιλεγεί, ο στόχος δεν θα πρέπει να αλλάξει, το ζητούμενο είναι η νίκη και –ταυτόχρονα- ο Ηρακλής να δείξει με έργα ότι έχει τον τρόπο να ανταποκριθεί και χωρίς Ρομάνο, αν παραστεί η ανάγκη.

Ο στόχος του Ηρακλή θα πρέπει να είναι διπλός. Και να νικήσει και να αποδείξει ότι έχει τον τρόπο και χωρίς τον συγκεκριμένο παίκτη. Σε αυτή την περίπτωση το μήνυμα προς πάσα κατεύθυνση θα είναι διπλό.

Για να το κάνει όμως αυτό θα πρέπει η ίδια η ομάδα να το εκπέμψει. Η ίδια η ομάδα να «ξεχάσει» ότι δεν παίζει ο Ρομάνο σε αυτό το παιχνίδι. Κι όχι να το θυμάται καθημερινά και να το αναλύει συνεχώς διότι έτσι μπορεί να πέσει σε παγίδα. Η ίδια η ομάδα να φύγει από αυτόν τον στενωπό σκέψης.

Και στο κάτω-κάτω, όποιος θα τον αντικαταστήσει λογίζεται ως βασικός. Ως τέτοιος (ως βασικός δηλαδή) θα πρέπει να παίξει και με ανάλογη νοοτροπία.

Υ.Γ.: Πώς γίνεται ο Ρομάνο να έχει φάει κλωτσιά και κλωτσιά (από φιλικά μέχρι τα επίσημα) και να είναι αυτός που πρώτος βλέπει την κόκκινη κάρτα και όχι κάποιος από τους φουριόζους αντιπάλους του, είναι ένα ερώτημα.

-Το σχόλιο είναι του Γιάννη Πάγκου και δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα “Metrosport”.

Σχετικά Άρθρα

Γελοιότητες της ΕΠΟ για να μπλοκάρει την ποδοσφαιρική επανεκκίνηση

Ποδόσφαιρο

Ηρακλής: “Κορυφώνεται η αγωνία – Ίσως πάμε σε νέα παράταση”

Ποδόσφαιρο

Το επιχειρηματικό ενδιαφέρον και το ενδεχόμενο “μερικής αποκατάστασης”

Ποδόσφαιρο

Back to Top