Χρειάζεται… Μπάμπα και αριστερό χαφ

Ο Δημήτρης Βλάχος καταθέτει την άποψή του με βάση όσα παρακολούθησε στο φιλικό με τα Χανιά.

Τα φιλικά προετοιμασίας δεν προσφέρονται για εξαγωγή ασφαλών συμπερασμάτων. Ειδικά όταν αυτά διεξάγονται στο μέσον του βασικού σταδίου προετοιμασίας, όπου οι παίκτες φορτώνονται με πολλά χιλιόμετρα.

Οπότε σήμερα μπορούμε να κάνουμε απλά και μόνο εκτιμήσεις, με βάση το χθεσινό (10/8) φιλικό κόντρα στα Χανιά.

Καταρχήν, νομίζουμε ότι… έβγαζε μάτι η έλλειψη ενός μέσου που θα έχει την ευχέρεια να μεταφέρει την μπάλα από τα στόπερ στα χαφ. Ο Ιντζόγλου είναι φιλότιμος, αλλά δεν μπορεί να παίξει αυτόν τον ρόλο, ενώ αν κληθεί να το πράξει ο Πουρτουλίδης, τότε δεν θα υπάρχει ο μέσος που θα μεταφέρει την μπάλα στους Ρομάνο – Περόνε. Τέτοιον ποδοσφαιριστή έχει ο Ηρακλής, αλλά προς το παρόν είναι “ανενεργός”, λόγω προβλήματος στο γόνατο. Αν το πρόβλημα δεν είναι σημαντικό, τότε δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας. Αν όμως είναι, τότε ο Ηρακλής θα εύχεται να δοθεί το δικαίωμα απόκτησης και κοινοτικών (πέραν των Ελλήνων) κάτω των 24 ετών. Διότι θεωρείται απίθανο να βρεθεί Έλληνας ποδοσφαιριστής κάτω των 24 ετών με τα συγκεκριμένα χαρακτηριστικά. Στο εξωτερικό θα υπάρχουν δεκάδες…

Έλλειψη όμως παρατηρείται και στις πτέρυγες. Έλλειψη ενός κλασικού αριστεροπόδαρου μέσου που θα μπορεί να παίξει στην γραμμή. Οι Σιατραβάνης-Τσιλιανίδης-Κάσσος είναι δεξιοπόδαροι, οπότε όποιον παίζει στα αριστερά, θα μπορεί να απειλεί μόνο συγκλίνοντας στον άξονα. Το κενό έχει εντοπιστεί από τους κυανόλευκους, ο Λίνο θα ήταν μία σούπερ λύση αν οι 3 μεταγραφές άνω των 24 γίνονταν 4 ή 5, αλλά προς το παρόν ο κατάλληλος παίκτης δεν έχει βρεθεί (ή καλύτερα δεν έχει αποκτηθεί).

Μπορεί η συνολική εικόνα να ήταν κακή, ωστόσο μπορούμε να σταθούμε και σε ορισμένα θετικά στοιχεία. Όπως για παράδειγμα το δεύτερο καλό φιλικό των Ζιαμπάρη και Στάμου στο κέντρο της άμυνας. Με αυτούς τους δύο πίσω, συν τον Μπαρτολίνι, αλλά και τους Σμίλτο και Τόσκα, λογικά η ομάδα δεν θα αντιμετωπίσει τα περσινά προβλήματα. Θετικά μηνύματα σκόρπισαν και ορισμένοι πιτσιρικάδες που έπαιξαν στο δεύτερο ημίχρονο, οι οποίοι θα κληθούν να σηκώσουν φορτίο κατά την διάρκεια της χρονιάς.

Υ.Γ. Πέρσι ο Όγιος έκανε το λάθος να μην στελεχώσει το προπονητικό επιτελείο με ένα γυμναστή. Φέτος, από το επιτελείο λείπει  ένας βοηθός προπονητή, μετά την φυγή του Καρύδα. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι δεν αποτελεί προτεραιότητα η πρόσληψη ενός προπονητή που θα έχει τον ρόλο που άμεσου συνεργάτη του Νίκου Παπαδόπουλου. Μεγάλο το ρίσκο, ελπίζω ο Έλληνας τεχνικός να αποδείξει ότι μπορεί να τα καταφέρει και μόνος του.

Για σχόλια, παρατηρήσεις, ενστάσεις, μην διστάσετε να επικοινωνήσετε με το [email protected]

Σχετικά Άρθρα

Back to Top