Ρύθμιση χρεών σε 72 δόσεις και κούρεμα 40% σε πρόστιμα

Το σχέδιο της κυβέρνησης για τα χρέη στα Ταμεία και την Εφορία.

Διάφορα, Επικαιρότητα

Νέα ρύθμιση χρεών βρίσκεται επί τάπητος στις συζητήσεις της κυβέρνησης με την τρόικα με το τελικό σχέδιο, όπως αποκαλύπτει σήμερα ο «Ελεύθερος Τύπος», να περιλαμβάνει την αύξηση των δόσεων σε 72, τη διαγραφή του 40% των προστίμων και προσαυξήσεων στις τελευταίες δόσεις και την ένταξη στο νέο πακέτο της ρύθμισης όλων των απαιτητών ασφαλιστικών εισφορών μέχρι το πρώτο εξάμηνο του 2014. 

Όσοι δεν είναι σε ρύθμιση θα μπορούν να τακτοποιούν τις υποχρεώσεις τους με αίτηση εντός δύο ή τριών μηνών. Οι τελικές αποφάσεις θα ληφθούν την Τετάρτη 16 Ιουλίου σε συνάντηση με την τρόικα. 

Το σενάριο για τη ρύθμιση των 72 δόσεων θα εφαρμοστεί πιθανότατα ενιαία και για τα χρέη προς τα ασφαλιστικά ταμεία, ώστε να συνδυαστεί και με την ενοποίηση της είσπραξης φόρων μέσω εφορίας από έναν ενιαίο λογαριασμό. 

Ήδη στο υπουργείο Εργασίας γίνεται και η νομοτεχνική επεξεργασία της ρύθμισης προκειμένου να είναι έτοιμη να δοθεί στην τρόικα στη νέα συνάντηση. Για την ένταξη στη ρύθμιση θα δοθεί χρόνος δύο μηνών και θα είναι οι μήνες Αύγουστος και Σεπτέμβριος, με πιθανότητα παράτασης και για τον Οκτώβριο. 

Σχετικά Άρθρα

Back to Top