Η ζωή εδώ… αρχίζει

Ο Γιώργος Μαντζιούκης γράφει για τις πράξεις του Σπύρου Παπαθανασάκη στο διάστημα παραμονής του στην Θεσσαλονίκη…

Σε αντίθεση με τον πασίγνωστο στίχο του Λευτέρη Παπαδόπουλου που συνοδεύτηκε από τη σύνθεση του Μίμη Πλέσσα, η ζωή στον Ηρακλή φαίνεται πως αρχίζει ξανά.

Από την Παρασκευή και μετά ο Ηρακλής θυμίζει έναν ασθενή που μέχρι στιγμής ήταν μόνο με ορό ύστερα από σοβαρό τροχαίο και πλέον οι γιατροί του επιτρέπουν να τον αφαιρέσει και να τρώει κανονικά, ώστε να επανέλθει ο οργανισμός του.

Οι περισσότεροι αν όχι όλοι γνωρίζουν τι έχει αλλάξει τις τελευταίες μέρες και το μεγάλο ερώτημα που τίθεται πλέον είναι τι θα γινόταν ή πώς θα ήταν αυτή τη στιγμή ο Ηρακλής αν δεν έκανε πράξη τα όσα είπε ο Σπύρος Παπαθανασάκης;

Δεν θα χε πληρωθεί κανείς, θα αποχωρούσαν παίκτες, δεν θα υπήρξαν ανανεώσεις και μεταγραφικές κινήσεις, μπορεί να μην υπήρχε προπονητής και τεχνικός διευθυντής και δε θα ξεκινούσαν οι εργασίες στη Μίκρα.

Είπε θα έρθει, ήρθε, είπε θα πληρώσει, πλήρωσε, είπε θα «γράψει» τους δικηγόρους, το έκανε και τρέχει τα πάντα ο ίδιος χωρίς να έχει ολοκληρωθεί ο οικονομικός έλεγχος.

Κανένας μας δε μπορεί να γνωρίζει αν ο Παπαθανασάκης θα πετύχει ή όχι στον Ηρακλή, αυτό όμως που καταγράφεται είναι η σοβαρότητα του, η θέληση του αλλά και αποφασιστικότητα του να πάρει την ομάδα στα χέρια του.

Μπορεί τα ελληνικά του να μην είναι τόσο καλά, αλλά οι πράξεις του προς το παρόν δείχνουν ότι ό,τι λέει το εννοεί. Δε θυμάμαι πραγματικά πότε ήταν η τελευταία στον Ηρακλή που κάποιος είπε ότι θα κάνει κάτι συγκεκριμένο και το έπραξε την επόμενη μέρα.

Όσο για ορισμένα αναπάντητα ερωτήματα που ίσως παραμένουν, χρειάζεται λίγη υπομονή, εξάλλου για να κανονίζει νέο ταξίδι στην Θεσσαλονίκη για τα μέσα Ιουλίου κάτι δείχνει.

Καχυποψία και επιφυλακτικότητα μπορεί να μην είναι απολύτως εφικτό ακόμα να απομακρυνθούν λόγω του παρελθόντος, όμως η ελπίδα και η αισιοδοξία επέστρεψαν και τουλάχιστον τώρα ξέρουμε σε τι μπορούμε να ελπίζουμε.

Παραμένει φυσικά σοβαρό το ποιοι θα στελεχώσουν την ΠΑΕ και τα γραφεία και το αν ο Παπαθανασάκης θα τα αλλάξει όλα ή θα συνεχίσει να εμπιστεύεται και άτομα της προηγούμενης διοίκησης που δεν είναι αποδεκτά.

Υ.Γ Παρακαλούνται οι «ουδέτεροι» ραδιοφωνικοί παραγωγοί να σταματήσουν να… ανησυχούν τόσο πολύ για το αν ο Ηρακλής θα έχει καλύτερο μέλλον μετά τον ερχομό του Σπύρου Παπαθανασάκη, γιατί τους πήραμε χαμπάρι.

Υ.Γ2. Ακόμα περιμένουμε την ανακοίνωση για… προσωρινή συνεργασία με την Αναγέννηση Ηρακλής.

Υ.Γ3. Όσοι βιάστηκαν περί… παπά, ας αρκεστούν απλά σε ένα επίθετο.

Για σχόλια, παρατηρήσεις, ενστάσεις, μην διστάσετε να επικοινωνήσετε με το [email protected]

Σχετικά Άρθρα

Back to Top