Αποστολίδης: “Πολλά τα σενάρια, ο Γ.Σ. αποφασίζει”

Για όλους και για όλα μίλησε ο Σάκης Αποστολίδης σε συνέντευξη που παραχώρησε στην εφημερίδα “Μέτροσπορ”…

Ηρακλής, Μπάσκετ

Συνέντευξη εφ’ όλης της ύλης παραχώρησε στην εφημερίδα “Μετροσπορ” ο επικεφαλής του τμήματος μπάσκετ του Ηρακλή, Σάκης Αποστολίδης. 

Διαβάστε αναλυτικά όλα όσα είπε, όπως αυτά καταγράφηκαν στην εφημερίδα:

«Για μένα ήταν κάτι παραπάνω από ηθική υποχρέωση, με βάρυνε. Τώρα, μπορούμε να συνεχίσουμε με τις δυνάμεις που έχουμε και τα χρήματα που διαθέτουμε, αν θέλει ο ΓΣ που έχει την επιστασία του τμήματος» λέει αρχικά ο επικεφαλής της φετινής διοίκησης στη συνέντευξη που παραχώρησε στη Metrosport.

Πολλοί είναι αυτοί που λένε ότι ο Ηρακλής θέλει πιο γεμάτο πορτοφόλι, πιο δυνατούς παράγοντες για να πάει η ομάδα την επόμενη χρονιά στην Α1.

«Όποιος μπορεί να αναλάβει, ας το κάνει. Ας έρθει να ζητήσει την ομάδα και αν γίνεται να συνεργαστούμε έχει καλώς. Πάνω από όλα είναι το καλό του Ηρακλή» συνεχίζει. «Ήδη, υπάρχει ένα σενάριο με τον Απόστολο Τσιπίδη επικεφαλής και τον Βλάντο Πέτροβιτς, παίκτη-προπονητή. «Εγώ ξαναείπα, όποιος θέλει να αναλάβει να καταθέσει την πρότασή του και να αναλάβει την ομάδα. Αν υπάρχει περιθώριο για πρόσφορο έδαφος, έχει καλώς. Αν όχι, δε με πειράζει να αποχωρήσω» τονίζει ο Σάκης Αποστολίδης. «Η ομάδα από τη φετινή χρονιά έχει κάποια χρήματα που οφείλονται, θα φροντίσω να καλυφτούν όλα».

Όσο για την επόμενη χρονιά και τη δημιουργία μιας ομάδας με συγκεκριμένες προοπτικές. «Το μπάτζετ αν μείνω εγώ μόνος μου θα είναι συγκεκριμένο και πάνω στη λογική της εποχής. Έχουμε όμως δημιουργήσει κάποιες βάσεις στις ακαδημίες με νέα παιδιά και δουλεύουμε όσο περισσότερο μπορούμε. Μακάρι, να υπάρχει ένα σχήμα, που να μπορεί να αναλάβει και να κάνει μεγάλο τον Ηρακλή. Εγώ μπορώ να προσφέρω συγκεκριμένα πράγματα και δε μπορώ να υπόσχομαι δεδομένα που δε μπορώ να τηρήσω».

Εξέφρασε τις αντιρρήσεις του και στη γενική συνέλευση του Ερασιτέχνη, αλλά δεν αποκλείεται να γίνει νέα γενική συνέλευση μόνο για το μπάσκετ. «Εμείς μέχρι την Παρασκευή θα έχουμε συνάντηση με το ΓΣ με σκοπό να ενημερώσουμε τι πλάνο έχουμε και τι μπορούμε να κάνουμε για την επόμενη χρονιά. Αν ο Γ.Σ. κρίνει ότι υπάρχει κάποιος άλλος καλύτερος, για να αναλάβει, καλώς να το κάνει» τονίζει σχετικά.

 Για το τεχνικό κομμάτι, ο Γιώργος Κυρούδης θα είναι στο τεχνικό τιμ, ενώ ποιος θα είναι προπονητής δεν έχει αποφασιστεί ακόμα. «Θα πρέπει να ξεκαθαρίσει αν θα μείνω εγώ ή θα αναλάβει κάποιος άλλος. Μακάρι, να είμαστε ένα σχήμα ανθρώπων που θέλουν να βοηθήσουν. Όμως, με διαφάνεια και ξεκάθαρους ρόλους. Ανέλαβα υπό συγκεκριμένες συνθήκες, αλλά μου μπήκε το …σαράκι μετά από μια χρονιά και θέλω να βοηθήσω τον Ηρακλή στο μέτρο που μπορώ. Από εκεί και πέρα, έχουμε κάνει μία σωστή δουλειά στα τμήματα υποδομών και θέλω αυτό το εγχείρημα να έχει συνέχεια. Το κυριότερο όμως θα ήταν πολύ σημαντικό για μένα να βρεθεί ένας άνθρωπος που μπορεί να δημιουργήσει μία ομάδα ικανή για άνοδο και να βοηθήσω και εγώ όσο μπορώ. Θα ήταν το ιδανικότερο».

Άνθρωπος χαμηλών τόνων δε θέλει πολύ δημοσιότητα και λεζάντα… Ο Ηρακλής όμως έχει ανάγκη από ξεκάθαρα λόγια και πρόγραμμα. Έχει φτάσει να ακουστεί η πιθανότητα να πάει η ομάδα να παίξει στην ΕΚΑΣΘ, για να κάνει εντελώς νέο ξεκίνημα. Δεν έχει όμως βάση για μια ομάδα με την ιστορία και την παράδοση του Ηρακλή σαν ομάδα. Και πέρσι τέτοιο καιρό υπήρχε στασιμότητα και αδιέξοδο. Η ομάδα δημιουργήθηκε το Σεπτέμβριο και έκανε μια αξιοπρεπή παρουσία για τα δεδομένα της, αν και θα μπορούσε να τερματίσει πιο ψηλά.

Όποια διοίκηση και να αναλάβει, καλείται να προστατεύσει την ομάδα, η οποία έκανε ρεκόρ τιμωριών. «Εγώ από τη μεριά μου αναζητώ ανθρώπους που είναι δυνατοί και επιφανείς οικονομικά, αλλά και αγαπούν την ομάδα. Δεν ξέρω αν υπάρχουν όμως σε μια τόσο δύσκολη οικονομική περίοδο. Αν βρεθούν και δε μπορώ να μείνω, ας αποχωρήσω να μείνουν και να κάνουν κάτι καλύτερο. Και σε όλα αυτά βέβαια, αν δε σε εκτιμάει ο κόσμος και δε σε πιστεύει, δε μπορείς να κάνεις τίποτα. Να στηρίξει την όποια προσπάθεια, ο Ηρακλής σε όλα τα επίπεδα τους έχει ανάγκη».

Σχετικά Άρθρα

Back to Top