Το μακάρι, η ευχή και οι… πράξεις

Ο Γιώργος Μαντζιούκης γράφει για τις τελευταίες εξελίξεις στα διοικητικά μετά τις επίσημες τοποθετήσεις του Σπύρου Παπαθανασάκη

Εν αναμονή οριστικών εξελίξεων για την επικείμενη αλλαγή σκυτάλης στα διοικητικά του Ηρακλή και η αγωνία παραμένει μεγάλη όπως και το ενδιαφέρον. Μαζί με αυτά προσθέστε βέβαια και την αισιοδοξία, την ελπίδα, την ευχή αλλά και την καχυποψία και την επιφυλακτικότητα.

Όλα είναι λογικά να υπάρχουν, καθώς μετά από τις συνεχόμενα αποτυχημένες διοικήσεις που πέρασαν, από την μία αισιοδοξείς ότι ο επόμενος, στην προκειμένη περίπτωση ο Σπύρος Παπαθανασάκης, θα δώσει όραμα και θα βοηθήσει την ομάδα, όμως παράλληλα επειδή είσαι «καμένος», εξακολουθείς να κρατάς μικρό καλάθι και να περιμένεις υπομονετικά.

Με το που έγινε γνωστή η υπόθεση του Έλληνα ομογενή από το Τορόντο πολλοί είπαν «κερδίζει χρόνο ο Παπαδόπουλος και είναι παππάς», άλλοι περίμεναν και άλλοι απλά ευχήθηκαν. 
Με το που αποδείχθηκε ότι όντως το θέμα είναι υπαρκτό και πως ο συγκεκριμένος επιχειρηματίας ενδιαφέρεται για τον Ηρακλή, τα μακάρι αυξήθηκαν όπως και οι ευχές. Μακάρι να έχει καλές προθέσεις, όρεξη και φυσικά χρήματα, με διάθεση να προσφέρει.

Σύμφωνα με τις δηλώσεις του είναι ορεξάτος, δεν φοβάται, δεν τον τρομάζει η καμένη γη που ενδέχεται να παραλάβει, ούτε το ότι η ομάδα δεν έχει άδεια. «Θα πάρουμε δέκα καλούς παίκτες κάτω των 24ων», τόνισε στην Ώρα Για Μπλε και ξανά ακούστηκε ένα ΜΑΚΑΡΙ.

Το ότι οι δικηγόροι του Παπαθανασάκη καθυστερούν να το ανάψουν το πράσινο φως να υπογράψει μπορεί να είναι καλό και κακό. Καλό γιατί δείχνουν σοβαρότητα και δε θέλουν να κάνουν κάτι βιαστικά και χωρίς μελέτη και έρευνα, κακό γιατί μπορεί αυτό να φανερώνει ότι κάτι δεν πάει καλά στις όποιες διαπραγματεύσεις και συζητήσεις.

Το σίγουρο είναι ότι άπαντες επιθυμούν την αποχώρηση του Θόδωρου Παπαδόπουλου και την αλλαγή σελίδας. Τώρα, το αν αυτή η αλλαγή με τον Παπαθανασάκη θα φέρει καλύτερες μέρες στον Ηρακλή, τα αποτελέσματα θα το δείξουν.
Σίγουρα θα υπάρξει επιφυλακτικότητα αλλά και στήριξη, καθώς θα τη χρειαστεί τουλάχιστον στο ξεκίνημα του. Εύκολο είναι να κρίνεις κάποιον με το καλημέρα, εύκολο να τον κρίνεις και από τα αποτελέσματα. Υπάρχει όμως και μία απόσταση μεταξύ της αρχής και του τέλους, μία διαδρομή για την οποία πάλι ευχή θα κάνουμε.

Δηλώσεις έγιναν και πλέον περιμένουμε τις πράξεις, γιατί μόνο αυτές θα δείξουν το τι μπορεί και αν μπορεί να κάνει αυτός που ενδιαφέρεται. Θετικό το ότι υπάρχει καλή πρόθεση, τον τιμά η διάθεση του να πληρώσει άμεσα και να κλείσει ανοιχτές τρύπες, αλλά και πάλι θα πρέπει να περιμένουμε.

Η διαδρομή θα κάνει τη διαφορά και οι πράξεις, πάντα για το συμφέρον του Ηρακλή.

Όσον αφορά την Αναγέννηση Ηρακλής, εξακολουθούμε να περιμένουμε την ανακοίνωση για την… καταρχήν συμφωνία βάση της οποίας θα έμπαινε μπροστά μέχρι να οριστικοποιηθεί το θέμα του Παπαθανασάκη. 
Μακάρι λοιπόν να πάνε όλα καλά, ευχόμαστε να αλλάξει σελίδα ο Ηρακλής και να πετύχει, αλλά θα συνεχίσουμε να περιμένουμε τις πράξεις.

Υ.Γ1. Ένα από τα προβλήματα στον Ηρακλή (εύχομαι να κάνω λάθος) είναι ότι ο καθένας έχει τη δική του, ξεχωριστή άποψη, θεωρεί ότι αυτή είναι σωστή και προσπαθεί να την επιβάλει. Καλό είναι να επιστρέψει η… ομαδικότητα.

Υ.Γ2. Συγχαρητήρια στους αθλητές και αθλήτριες του Ηρακλή που αυτές τις μέρες διαφημίζουν το σύλλογο με τις επιδόσεις τους. Έστω και στα μη εμπορικά αθλήματα, αξίζουν τη στήριξη μας.

Υ.Γ.3. Αντώνη, ένα ολόκληρο χρόνο έβλεπες το σπίτι σου να καίγεται και αντί να φωνάξεις την πυροσβεστική έτρεχες στις Αυστραλίες…

Για σχόλια, παρατηρήσεις, ενστάσεις, μην διστάσετε να επικοινωνήσετε με το [email protected]

Σχετικά Άρθρα

Back to Top