Εσύ φταις Αντώνη, όχι ο Ηρακλής

Ο Δημήτρης Βλάχος σχολιάζει τις νέες δηλώσεις του Ρέμου…

Αφού ξεκαθαρίσουμε ότι ο νόμος περί σύλληψης συνανθρώπων μας, οι οποίοι σε περίοδο τεράστιας και παρατεταμένης οικονομικής κρίσης δεν μπορούν να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους, είναι το λιγότερο κατάπτυστος, θα θέλαμε να αναφερθούμε στην περίπτωση του Αντώνη Ρέμου.

Συμφωνώ (χρησιμοποιώ πρώτο ενικό, διότι με το συγκεκριμένο σχόλιο εκφράζω μόνο τον εαυτό μου και όχι την ιστοσελίδα) ότι ο Ρέμος μπήκε για να βοηθήσει την αγαπημένη του ομάδα σε μία πολύ δύσκολη στιγμή.

Συμφωνώ ότι θα μπορούσε να λειτουργήσει όπως ο Ζαγοράκης (ως διοίκηση Πρωτοδικείου δηλαδή για 5-6 χρόνια) και να μην φορτωθεί τα χρέη του Σπανουδάκη.

Από εκεί και πέρα όμως είναι το λιγότερο εξοργιστικό να κατηγορεί κάποιος τον Ηρακλή για την δική του ανικανότητα. Δεν είναι τυχαίο ότι με οτιδήποτε έχει καταπιαστεί ο Ρέμος, πέραν του τραγουδιού, απέτυχε παταγωδώς. Διότι δεν πληρώνει μόνο χρέη της ΠΑΕ Ηρακλής, όπως τεχνηέντως κάποιοι διαδίδουν, αλλά και των λοιπών επιχειρήσεων που δημιούργησε. Και αυτό δεν μπορεί να είναι τυχαίο.

Ας ασχοληθούμε όμως με το κομμάτι μόνο της ΠΑΕ Ηρακλής, για να οδηγηθούμε σε ένα συμπέρασμα.

Ο Ρέμος πήρε το ρίσκο να μπει πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος σε τακτική διοίκηση, αναλαμβάνοντας χρέη περίπου 6,4 εκατομμυρίων ευρώ προς το Δημόσιο. Χρήματα που όφειλε να τα αποπληρώσει σε βάθος δεκαετίας, με την μηνιαία δόση να ανέρχεται στο ποσό των 53.000 ευρώ. Αν σε αυτό το νούμερο προσθέσει κανείς και τα περίπου 2 εκατομμύρια που όφειλε η ΠΑΕ προς παίκτες-υπαλλήλους και προμηθευτές, μας δίνει -πολύ χοντρικά- ένα ποσό περίπου 8,5 εκατομμυρίων ευρώ.

Στα 3 χρόνια ενεργής συμμετοχής του Ρέμου στην ΠΑΕ (2007-2010), στα ταμεία της ΠΑΕ μπήκαν τουλάχιστον 12.000.000 ευρώ. Έχουμε και λέμε:

  • 2.000.000 από τις πωλήσεις Πάρντο, Γ. Παπαδόπουλου, Κωνσταντίνου.
  • 2.000.000 από τον Βαγγέλη Μυτιληναίο, την επομένη της απαλλαγής Σπανουδάκη από την γενική συνέλευση.
  • 4.000.000 από την παραχώρηση των τηλεοπτικών δικαιωμάτων.
  • 2.000.000 από χορηγίες (ΟΠΑΠ, Attica Bank και λοιπές)
  • 1.800.000 από εισιτήρια (διαρκείας και απλά)
  • 700.000 από τους ανθρώπους που στήριξαν το εγχείρημα (Κορκόβελος, Ξανθόπουλος, Αδαμίδης, Χαϊτογλου)

Η ομάδα είχε -αποδεδειγμένα- αυτά τα έσοδα, για δύο χρόνια είχε συμβόλαια των 80-100 χιλιάδων ευρώ και το 2010 βρέθηκε να έχει τρύπα μεγαλύτερη από αυτή που κληρονόμησε από τον Σπανουδάκη.

Το πώς έγινε αυτό, ελπίζουμε κάποια στιγμή να μας το εξηγήσουν οι Ρέμος και Πολύκαρπος, διότι για όλους εμάς που δεν είμαστε λογιστές, τα νούμερα δεν βγαίνουν.

Φαίνεται όμως ότι ο πρώτος μιλάει εκεί που τον… βολεύει (σε φίλους του δηλαδή που δεν γνωρίζουν τα θέματα του Ηρακλή), ενώ ο δεύτερος σιωπά…

Από όλα όσα αναφέρθηκαν προηγουμένως, σε ποιο συμπέρασμα καταλήγετε; Ο Ηρακλής κατέστρεψε τον Ρέμο ή ο Ρέμος τον Ηρακλή;

Για σχόλια, παρατηρήσεις, ενστάσεις, μην διστάσετε να επικοινωνήσετε με το [email protected]

Σχετικά Άρθρα

Back to Top