“Επιμένω, να τιμωρηθούν οι ένοχοι-Τι φταίει το σωματείο;”

Ο Γιώργος Ορφανός αναφέρθηκε με δηλώσεις του στα θέματα του Ηρακλή, με βασικότερο τη συνέχεια που θα πρέπει να δοθεί στην περιουσία της ομάδας αλλά και την τιμωρία των ενόχων, όχι του σωματείου

Διάφορα, Ερασιτέχνης
Στην εκπομπή “Ωρα για Μπλε” φιλοξενήθηκε ο Γιώργος Ορφανός. Αντικείμενο συζήτησης τα θέματα του Ηρακλή, οι εκτάσεις της ομάδας, η περιουσία, η γη και τα πράγματα που και ο ίδιος οφείλει να κάνει μετά την υπουργοποίησή του στο Υπουργείο Μακεδονίας-Θράκης. 
Αρχικά είπε: “Το πρόβλημα του Ηρακλή είναι διοικητικό. Ο Ηρακλής δεν έχει μία οργανωμένη ομάδα διοικητικά η οποία να καλύπτει με τις δράσεις της τα οικονομικά στοιχεία του Ηρακλή. Ο Ηρακλής έχει τον κόσμο να σταθεί σε ψηλότερες κατηγορίες και εννοώ τη Σούπερ Λίγκα. Δεν μπορώ να διανοηθώ ότι στο ποδόσφαιρο θα είναι για τρίτη χρονιά στη Β’ Εθνική όταν οι δυνατότητες που διαθέτει, με τους χώρους και τα περιουσιακά στοιχεία, δεν αξιοποιούνται και να είναι στις 4-5 ομάδες που να διακρίνονται στη χώρα μας. Χρειάζεται όμως ανθρώπους που να έχουν ένα πρόγραμμα και να λένε τα βήματα που θα γίνονται στον χρόνο. Αυτό λείπει από τον Ηρακλή. Ο Ηρακλής δεν είναι εκεί που πρέπει να είναι. Πήγα μαζί του, στη Ρώμη και στην Πράγα και χειροκρότησα γιατί η παρουσία του είναι τεράστια. Μπορεί κάποιος να είναι ευχαριστημένος από αυτό που είναι τώρα. Ή το μπάσκετ που έφευγα από το γραφείο και πήγαινα στο γήπεδο για να δω τον Ηνγκραμ και την ομάδα”;
Για το θέμα της περιουσίας, της γης και μετά από όσα έγιναν τον προηγούμενο Νοέμβριο στην Περιφέρεια, ο Ορφανός είπε: “Ας υποθέσουμε ότι έχω την καλή διάθεση που την έχω. Ας υποθέσουμε ότι και ο κ.Τζιζικώστας, με το έγγραφο που έστειλε μετά, είναι και αυτός διατεθειμένος. Πρέπει να υπάρχει και από τον Ηρακλή μια κίνηση. Δηλώνω παρών, απλώς θα πρέπει να υπάρχει και από τον Ηρακλή μια κίνηση για να συζητάμε. Πρέπει να είμαστε σοβαροί σε αυτά που λέμε, δεν γίνεται κάτι από τη μια στιγμή στην άλλη. Ούτε το Υπουργείο έχει κάποιες δυνατότητες. Είμαι όμως διαθέσιμος να ψάξω λύσεις και να πιέσω εκείνους που μπορούν να το περάσουν. Χρειάζομαι όμως και προτάσεις από την πλευρά του Ηρακλή, να υπάρχει συγκεκριμένη πρόταση που να έχει λογική βάση”.
Είπε ακόμη: “Επιμένω στο ότι πρέπει να τιμωρηθούν οι ένοχοι. Τι φταίει το σωματείο για αυτά; Πρέπει να αναζητηθούν οι ευθύνες για να δοθεί η κατάλληλη κατανομή”.
Για το μπλοκάρισμα του ΑΦΜ του Συλλόγου που εμποδίζει την εισροή εσόδων: “Δεν είναι απλό θέμα γιατί είναι χρήματα που τα σπατάλησαν κάποιοι είναι και χρήματα του κράτους. Με τις προτάσεις που θα γίνουν να μην ανοίξει η “όρεξη” άλλων να κάνουν ό,τι θέλουν”.
Πρόσθεσε: “Δεν μπορώ να πιστέψω ότι θα την πληρώσει ο Ηρακλής. Είναι έξω από τις αρμοδιότητες που έχει το Υπουργείο αλλά εγώ ως θεσμικό πρόσωπο και με πιο δυναμικό ρόλο πια ως Υπουργός λέω ότι πρέπει να προετοιμάσουμε κάτι. Δεν μου αρκεί να λέω ότι θα κάνουμε αυτό, θα κάνουμε το άλλο, χωρίς να γίνεται κάτι”.
Για τη Μίκρα είπε: “Ο Ηρακλής είχε 30 στρέμματα τα οποία ήταν ατάκτως ερριμμένα. Αλλο ήταν πάνω από τον δρόμο, άλλο πιο κάτω, άλλο κάτω στο κτίριο της Γυμναστικής. Με πράξεις νομοθετικές φροντίσαμε να εννοποιηθεί η έκταση. Επίσης, το τριώροφο κτίριο που ήταν παράνομο, το νομιμοποιήσαμε. Και η Γ.Γ.Α. αγόρασε 28,5 στρέμματα και τα παραχώρησε στον Ηρακλή. Σύμφωνα με τον νόμο, αυτή η παραχώρηση θα πρέπει να δίνεται με χρονικό ορίζοντα για τη χρήση. Δίνεις την περιουσία για να τη χρησιμοποιήσει κάποιος. Στον Ηρακλή ήταν πέντε χρόνια, τελείωνε το 2012. Και τότε είχα πει ότι αν κινηθούμε με αποφασιστικό τρόπο μπορούμε να ανανεώσουμε την προθεσμία αρκεί να υπάρχει και διοίκηση. Με συγκεκριμένο τρόπο δράσης, αλλά χρειάζεται και από την πλευρά του Ηρακλή σχέδιο. Ο Ηρακλής είναι προνομιακός εταίρος. Αν το σχεδιάσει με κάποιο τρόπο σοβαρό νομίζω ότι θα το ενεργοποιήσει πάλι. Εκείνο το κομμάτι είναι μόνο για αθλητικές χρήσεις. Η ΓΓΑ δεν έχει τα χρήματα να το αξιοποιήσει”.

Back to Top