Τουμπόγλου: “Ηθελα στα δεξιά και δυνατά” (videos)

Η εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του 23χρονου το 1976, Μανώλη Τουμπόγλου, ολοκλήρωσε υπέρ του Ηρακλή τον τελικό Κυπέλλου απέναντι στον Ολυμπιακό εκείνο τον Ιούνη

Blue Moments, Διάφορα
Ο Μανώλης Τουμπόγλου σουτάρει, η μπάλα στα δίχτυα, ο Ηρακλής είναι Κυπελλούχος Ελλάδας. Είναι 9 Ιουνίου του 1976 και ο τελικός μεταξύ του Ηρακλή και του Ολυμπιακού που γίνεται στην Αθήνα, στη Νέα Φιλαδέλφεια, κρίνεται στα πέναλτι. Το σκορ στην κανονική διάρκεια του αγώνα είναι 2-2 και μετά την παράταση, 4-4.
Ο Τουμπόγλου δεν είναι στην πρώτη πεντάδα των παικτών για να εκτελέσει πέναλτι. Θα εκτελέσει έβδομος στη σειρά. Ο Φανάρας αποκρούει το πέναλτι του Σιώκου. Είναι η σειρά του Τουμπόγλου.
Ypodoxi
Ο προπονητής του Ηρακλή, Λες Σάννον για να εμψυχώσει τον 23χρονο παίκτη, του λέει: “Εγώ πάω να πάρω το Κύπελλο”.
Ο Τουμπόγλου εκτελεί και ευστοχεί. Ο Ηρακλής παίρνει το Κύπελλο επικρατώντας με 6-5 του Ολυμπιακού στα πέναλτι.
Ο Τουμπόγλου λέει: “Εβλεπα στα προηγούμενα πέναλτι και τις κινήσεις του Κελεσίδη, του τερματοφύλακα του Ολυμπιακού. Πηγαίνοντας για την εκτέλεση του πέναλτι είχα πάρει την απόφαση ότι θα το εκτελέσω στη δεξιά πλευρά του τερματοφύλακα. Δεξιά και δυνατά, έτσι ώστε ακόμη και σε περίπτωση που θα πέσει στην ίδια πλευρά (σ.σ. ο Τουμπόγλου εκτέλεσε στα δεξιά, ο Κελεσίδης πήγε από την άλλη) να μην μπορέσει να διώξει την μπάλα”.

 

Σχετικά Άρθρα

Ο Όμιλος Φιλομούσων και οι απαρχές του ΗΡΑΚΛΗ μας…

Διάφορα

Back to Top