Τι έλεγε για Ηρακλή ο Ορφανός πριν 196 μέρες (videos)

Επειδή τα γραπτά μένουν και οι πράξεις απαιτούνται, ο Γιώργος Ορφανός, ο νέος Υπουργός που πήρε τη θέση του Θεόδωρου Καράογλου οφείλει να φανεί συνεπής στο “μην πειράζετε τον Ηρακλή” που είπε τον προηγούμενο Νοέμβριο στην Περιφέρεια

Ο Γιώργος Ορφανός είναι ο νέος Υπουργός Μακεδονίας-Θράκης. Μετά την ανακοίνωση του ανασχηματισμού, ο Ορφανός παίρνει τη θέση του Θεόδωρου Καράογλου σε ένα σημαντικό πόστο σε θέματα που αφορούν στη Θεσσαλονίκη και στην ευρύτερη περιοχή της Βορείου Ελλάδας.

Το μόνο σίγουρο είναι ότι ο νέος Υπουργός δεν χρειάζεται καμία ενημέρωση για τα ζητήματα του Ηρακλή, σε ό,τι έχει να κάνει με την περιουσία του συλλόγου, με τη γη του. Το ότι όμως είναι ενήμερος, είναι και η δική του δέσμευση για τη στάση που οφείλει να κρατήσει σε συγκεκριμένα θέματα.

Είναι μειωμένες οι αντοχές του κόσμου, σε έσχατα σημεία -αν όχι και σε μηδενικά- απέναντι σε λόγια πολιτικών. Οφείλει να το γνωρίζει ο Ορφανός εξ ου και η απαίτηση που είναι για πράξεις.

Επίσης, δεν χρειάζεται καμία ενημέρωση για το τι έχει γίνει όλα αυτά τα χρόνια στο ελληνικό ποδόσφαιρο και στο πώς το σύστημα έδιωξε τον Ηρακλή εκτός της Σούπερ Λίγκας, για… εξωαγωνιστικούς λόγους. Αλλωστε, ο Ορφανός ήταν από τους πολιτικούς που είχαν παραστεί στις πρώτες-πρώτες συγκεντρώσεις εκείνης της περιόδου και μάλιστα σε μία από αυτές (στο ξενοδοχείο HYATT) είχε αφήσει όλους τους άλλους πολιτικούς (που τότε ήταν παρόντες να μιλήσουν) και είχε πάρει τον λόγο τελευταίος για να πει την άποψή του για το θέμα και μεταξύ άλλων είχε πει ότι… “μου δίνει εύσημο να συμπαρίσταμαι στην πιο ιστορική ομάδα της χώρας”.

Στην περίπτωση του Γιώργου Ορφανού επίσης, είναι άλλωστε χαρακτηριστικά δύο πράγματα ακόμη: Το ένα είναι ότι επί δικής του θητείας, ως Υφυπουργός Αθλητισμού, έγινε η ενοποίηση των εκτάσεων στη Μίκρα ώστε να μπορέσει να κάνει, εκεί, γήπεδο ο Ηρακλής και το άλλο είναι η πρόσφατη παρουσία του στη συνεδρίαση του συμβουλίου της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας όταν οι χειρισμοί της διοίκησης της Περιφέρειας είχαν ξεσηκώσει θύελλα αντιδράσεων και γενικό ξεσηκωμό καθώς η… ελαφρότητα με την οποία είχε τότε αντιμετωπίσει ο Απόστολος Τζιτζικώστας το θέμα είχε περάσει “θηλειά” στο θέμα της περιουσίας. Και τότε, αναγκάστηκαν οι διοικούντες και οι παίρνοντες αποφάσεις στην Περιφέρεια να αλλάξουν την αρχική απόφαση.

Επαναλαμβάνουμε όμως ότι όλα αυτά είναι ουσιαστικά οι δικές του δεσμεύσεις και είναι αυτονόητο να περιμένει ότι ο κόσμος θα έχει απαίτηση από τον ίδιο να δείξει τώρα και στην πράξη, από συγκεκριμένη θέση, το τι νόημα έδινε σε εκείνα τα λόγια του.

Σε εκείνη λοιπόν τη συνεδρίαση στην Περιφέρεια, ο Γιώργος Ορφανός μπαίνοντας στην αίθουσα είχε κάνει δηλώσεις και μεταξύ άλλων είχε πει: «Θα σπάσουν τα μούτρα τους» και συνέχισε: «Μην πειράζετε τον Ηρακλή, βρείτε τους ενόχους. Δεν περίμενα ότι θα εξελιχθεί έτσι η υπόθεση, διότι επί της ουσίας διαφωνώ με τους χειρισμούς του Υπουργείου. Δεν μπορεί να φταίει το σωματείο για 20 ανθρώπους που έκαναν ατασθαλείες. Ο Ηρακλής έχει πολύ κόσμο που τον ακολουθεί. Η δική μου θέση είναι: «Μην πειράζετε τον Ηρακλή, βρείτε τους ενόχους. Είμαι από αυτούς που προσπάθησαν να αυξήσουν την περιουσία του Ηρακλή, γι’ αυτό και απαντώ ότι όσοι προσπαθήσουν να την πάρουν θα σπάσουν τα μούτρα τους».

Είναι ξεκάθαρο ότι από τα λόγια αυτά, η κοινή λογική λέει ότι θα πρέπει να ακολουθήσουν και ανάλογα έργα. Θέλουμε να πιστεύουμε ότι αυτό είναι κάτι που γίνεται αντιληπτό από τον νέο Υπουργό, χωρίς δεύτερη ανάγνωση και περαιτέρω εξήγηση. Γιατί εκεί, στις πράξεις, θα κριθούν και τα λόγια.

Οι παραπάνω δηλώσεις του νέου Υπουργού Μακεδονίας Θράκης είναι μόνο κάποιες από αυτές που έχει κάνει για τον Ηρακλή τα τελευταία χρόνια. Με αυτά που κατά καιρούς είπε δείχνει ότι ξέρει για το κυνηγητό του συλλόγου. Και μακάρι να μπορέσει να νιώσει και αυτό που νιώθει στο πετσί του ο κόσμος, όλα αυτά τα χρόνια.

Με την ενεργοποίησή του έχει πλέον την ευχέρεια να αποδείξει πράγματα. Επειδή τα γραπτά μένουν, επειδή τα όσα έχει πει, κατά καιρούς είναι καταγεγραμμένα. Κι επειδή, ύστερα από όλα αυτά, ξέρει πολύ καλά τι έχει γίνει.

Οπως για παράδειγμα, σε εκείνη τη συγκέντρωση στις 7 Μαϊου του 2011, στο ξενοδοχείο HYATT, ο Ορφανός είχε -μεταξύ άλλων- πει: «Η ελληνική Πολιτεία έχει τη δυνατότητα να ελέγξει όλες τις πράξεις που κάνει η ΕΠΟ. Έχουμε βάλει έναν κεχαγιά πάνω από το κράτος; Το 2005 η ΕΠΟ αποφάσισε να προτείνει ότι ένα από τα άρθρα που πρέπει να αλλάξει ήταν η μη προσφυγή στα τακτικά δικαστήρια. Όλα έγιναν δεκτά εκτός από αυτό που είναι αντισυνταγματικό. Είναι αυτονόητο ότι η Βουλή μπορεί να πάρει τους φακέλους. Επίσης, να ζητήσουμε από τα τηλέφωνα των τριών της επιτροπής τη μέρα που πήρανε την απόφαση να δούμε ποιοι τους τηλεφωνήσανε και σε ποιους τηλεφώνησαν. Με εισαγγελική παρέμβαση να έχουμε άρση τηλεφωνικού απορρήτου”.

Τότε, την ίδια μέρα, είχε επίσης πει για τον Ηρακλή: «Κατά τη δική μου οπτική, το να λοιδορηθούμε γιατί θέλουμε να υποστηρίξουμε τον Ηρακλή, είναι τίτλος τιμής. Μου δίνει εύσημο ότι συμπαρίσταμαι στην πιο ιστορική ομάδα της χώρας. Είναι τιμή μας που είμαστε εδώ να συμμετάσχουμε στον αγώνα που κάνετε. Η εικόνα του ελληνικού ποδοσφαίρου είναι αυτονόητη. Παιχνίδια στημένα, βία, ατιμωρησία, απονομή δικαιοσύνης με δύο μέτρα και δύο σταθμά».

Και αυτές οι δηλώσεις, όπως και αυτές που ακολουθούν τον δεσμεύουν. Για όταν, όπως ήρθε η στιγμή, που θα πάρει έναν πιο συγκεκριμένο ρόλο στην πολιτική σκηνή.

Επίσης, στις 13 Μαϊου του 2011, μιλώντας στο “Αθλητικό Metropolis” έλεγε για το θέμα της ενημερότητας και της αδειοδότησης: «Ο πρόεδρος της ΕΠΟ έκανε μία κίνηση αποπροσανατολισμού. Έβγαλε στο τραπέζι ένα θέμα που δεν έχει σχέση. Η ενημερότητα που δεν υπήρχε τον Ιανουάριο είναι ένα σημείο που πρέπει να κριθεί τότε. Και αν κάποιος που φταίει για αυτό είναι η ΕΠΟ. Γιατί επέτρεψε στον Ηρακλή να κάνει μεταγραφές τότε; Η ΕΠΟ έχει υπερβεί τις αρμοδιότητές της και προσπαθεί να πετάξει τη μπάλα στην κερκίδα».

Στις 27 Σεπτεμβρίου του 2011, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό Real Fm, έλεγε για τους Χορτατζήδες και την αξιοποίησή τους. Για τους Χορτατζήδες είπε ότι… «ο Ηρακλής έχει πάρει υψόμετρο για να χωρέσει μέσα, ένα κλειστό γήπεδο για βόλεϊ και μπάσκετ και να το κάνει αυτό με τα υπάρχοντα δεδομένα, σήμερα. Ημουν στη Βουλή εισηγητής για αυτό το ξέρω. Ο Ηρακλής είναι σχεδόν έτοιμος για να κάνει αυτά που πρέπει να κάνει αλλά χρειάζονται οι άνθρωποι. Εκεί είναι το κρίσιμο σημείο του. Δεν αφορά μόνο το γήπεδο αλλά όλη την παρουσία του. Εχει δυναμώσει από πλευράς παρουσία κόσμου αλλά διοικητικά είναι αδύναμος. Ο Ηρακλής ό,τι κι αν γίνει τώρα δεν μπορεί να πει ότι τελείωσε. Ο Ηρακλής έχει προσφέρει στον ελληνικό αθλητισμό και θα συνεχίσει να πρωταγωνιστεί. Βρέθηκε στη μέση ενός κυνηγητού και διοικητικής ανυπαρξίας».

Δεν χρειάζεται να παραθέσουμε άλλες δηλώσεις. Απλώς και ο Ορφανός καταλαβαίνει πολύ καλά πόσο ανάγκη έχει πια ο κόσμος του Ηρακλή για ΕΡΓΑ. Για ΠΡΑΞΕΙΣ. Οχι ΑΛΛΑ ΛΟΓΙΑ.

Ετσι κι αλλιώς, από λόγια έχουν ειπωθεί και γραφεί πολλά. Από όλα τα παραπάνω, επί της ουσίας, παρά την καταγεγραμμένη αδικία εις βάρος του Ηρακλή, δεν έγινε απολύτως τίποτα για τη δικαίωση της ομάδας. Τα λόγια των αρμοδίων δεν έγιναν πράξεις.

Ισα-ίσα που το κυνηγητό αυξήθηκε και ο νέος Υπουργός το γνωρίζει καλά αφού ήταν τον Νοέμβριο στην Περιφέρεια. Να ήταν θέμα θέσης και ιδιότητας; Μένει να φανεί.

Τώρα, από συγκεκριμένη θέση, ο νέος Υπουργός Μακεδονίας-Θράκης καλείται να μην ξεχάσει τίποτε από τα παραπάνω. Και να ενεργήσει αναλόγως. Διότι τα γραπτά μένουν. Και έχουν ήδη καταγραφεί. Στα βίντεο που ακολουθούν είναι οι δηλώσεις από την Περιφέρεια. Ο Ορφανός οφείλει να θυμάται ότι τις έχει πει και να προχωρήσει με πράξεις στην ακύρωση όλων των κινδύνων. Με πράξεις.

ΔΕΙΤΕ ΣΕ ΒΙΝΤΕΟ ΤΙΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΟΡΦΑΝΟΥ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΤΟΝ ΠΕΡΑΣΜΕΝΟ ΝΟΕΜΒΡΙΟ

Σχετικά Άρθρα

Κακουργηματική δίωξη σε 4 οπαδούς του ΠΑΟΚ για την παρ’ ολίγο δολοφονία οπαδού του Άρη.

Διάφορα

«Πρωτοβουλία συγγνώμης» για τα θύματα από Γκαγκαλούδη (pic+vid)

Διάφορα

Back to Top