Η κούπα και η ανανέωση του συμβολαίου του Ιβάν (Photos)

Ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς πήρε κούπα και στο Ντουμπάϊ, με την Αλ Νασρ, η οποία συνδυάστηκε με την επέκταση του συμβολαίου του…

Διάφορα, Ποδόσφαιρο

Πήρε το «μαγικό του ραβδάκι» και το κατάφερε και αυτό. Ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς πήρε τίτλο και στο Ντουμπάι, και πιο συγκεκριμένα το Κύπελλο του Κόλπου, όπως αυτό ονομάζεται, με την Αλ Νασρ, η οποία επέστρεψε στις επιτυχίες 25 χρόνια μετά.

Για την ιστορία στον τελικό κέρδισε με 2-1 την Saham Of Oman.

Η διοίκηση του συλλόγου τον επιβράβευσε για την επιτυχία αυτή, με την ανανέωση του συμβολαίου του για ακόμα δύο χρόνια.

Και όσους δεν γνωρίζουν τι εστί Αλ Νασρ, αρκεί να τονιστεί πως είναι η ομάδα της Κυβέρνησης του Εμιράτου του Ντουμπάϊ. Η Αλ Νασρ είναι δημιούργημα και «ιδιοκτησία» της οικογένειας Αλ Μάκτουμ. Με απλά λόγια, αφεντικό είναι ο εκάστοτε εμίρης του Ντουμπάι. Ο δεύτερος πιο ισχυρός άνθρωπος της χώρας. Η δυναστεία Αλ Μάκτουμ κάνει κουμάντο στο Ντουμπάι από το 1833. Από τότε μέχρι σήμερα, επικεφαλής του Εμιράτου ήταν ένας… Αλ Μάκτουμ.

10456343_10204142981081413_1999424595_n

Ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς, δεν πήγε όμως εκεί για τουρισμό. Λάτρης της πειθαρχίας και της επίτευξης των στόχων, έβαλε μπροστά το σχέδιό του, το οποίο είχε τίτλους. Και τα κατάφερε.

«Κάθε σεζόν που περνούσε εξαιτίας της πίεσης αλλάζαμε προπονητές, αλλάζαμε παίκτες και τα όρια της υπομονής έπεφταν. Αυτή τη χρονιά περάσαμε δύσκολες στιγμές, η ομάδα όμως παρέμεινε ενωμένοι και τα καταφέραμε», είπε σε συνέντευξη που παραχώρησε για να συνεχίσει: «Είμαι πολύ χαρούμενος για την εμπειρία που απέκτησαν οι παίκτες μου, αλλά περισσότερα από αυτά είμαι πιο ευχαριστημένος για τους φιλάθλους μας γιατί έχουν και αυτό ένα τρόπαιο μετά από πολλά χρόνια. Μπορούν να γιορτάσουν.

Μετά τη κατάκτηση αυτού του τροπαίου μπορούμε πιστεύουν ξα ξεκινήσουμε μία νέα εποχή. Το να έρχονται οι φίλαθλοι και να σου λένε ευχαριστώ. Είναι ένα έξτρα κίνητρο για μένα για να κάνουμε ακόμα παραπάνω προσπάθεια».

Είπε ακόμα… «Μιλούσαμε αρκετά για το παρελθόν. Αυτά τα 25 χρόνια που η ομάδα δεν κέρδισε τίποτα. Υπήρχε μεγάλη πίεση, προσπάθησα να το αλλάξω αυτό. Είπα τους παίκτες μου να κοιτάνε το μέλλον και όχι το παρελθόν».

&MaxW=460&imageVersion=default&AR-140529864Τα εύσημα στον προπονητή του, έδωσε και ο Χαμπίμπ Φαρντάν, ο πολυτιμότερος παίκτης αυτού του τουρνουά:  «Είναι ένας ψυχολόγος που μπορούσε να αλλάξει τη διάθεσή μας μέσα σε μερικά λεπτά, με μερικές ενθαρρυντικές λέξεις».

Στο ίδιο μήκος κύματος και ο πρόεδρος της ομάδας, Marwan bin Ghalita: «Θα ήθελα να ευχαριστήσω τον Ιβάν Γιοβάνοβιτς για την εμφάνιση και τη δουλειά του τη φετινή σεζόν. Αποδέχτηκε τη πρόκληση ακόμα και αν δεν είχε εμπειρία σε αυτό το κομμάτι της γης. Πάλεψε σκληρά και έφερε πίσω στο κόσμο τη χαρά».

Αξίζει να σημειωθεί πως η περίοδος αυτή (από τα μέσα Μαΐου) ήταν από τις δύσκολες για τον πρώην τεχνικό του Ηρακλή. Οι πλημμύρες στη χώρα του, κόστισαν τη ζωή σε πολλούς συνανθρώπους του, με τον Σέρβο να έχει το μυαλό του στην οικογένειά του, η οποία ωστόσο ήταν σε ασφαλή μέρος.  «Για μένα αυτή η εβδομάδα ήταν μία δύσκολη εβδομάδα, επειδή η χώρα μου αντιμετωπίζει ένα μεγάλο πρόβλημα με τις πλημμύρες. Πολύ άνθρωποι έχασαν τις ζωές τους. Είμαι χαρούμενος που η ομάδα μας πήρε το Κύπελλο του κόλπου, αλλά κάθε μέρα προσεύχομαι για τους ανθρώπους στη Σερβία», είπε ο Ιβάν δείχνοντας για ακόμα μια φορά το σπάνιο ήθος που τον διακατέχει.

 

Σχετικά Άρθρα

Back to Top