Ο Βρέντε στο εγκληματικό λάθος Κοντογιαννίδη

Η παρουσία του Βρέντε στη Θεσσαλονίκη θυμίζει την παρουσία του στην ομάδα. Θυμίζει όμως και ένα παιχνίδι, έναν διαιτητή, τον Ρωμανό Κοντογιαννίδη και τα λάθη που έκανε τότε στην Κρήτη.

Blue Moments, Διάφορα

Ο Ρετζίλιο Βρέντε έπαιξε μία σεζόν στον Ηρακλή, το 2002-2003 και έκανε -συνολικά- 16 παιχνίδια. Ενα απο αυτά όμως είναι σχεδόν αδύνατο να το ξεχάσει κάποιος μιας και έχει φάση στην οποία πρωταγωνιστεί ο Ολλανδός αμυντικός.

VredeΕίναι η μονομαχία με τον Ντεγιάνοφ, τον παίκτη του ΟΦΗ, είναι η φάση στην οποία ο Βρέντε βρίσκει ξεκάθαρα την μπάλα, είναι η φάση που προς έκπληξη όλων (η έκφραση του Βρέντε, στη διπλανή φωτογραφία και η ενστικτώδης αντίδραδή του είναι χαρακτηριστική) ο διαιτητής της συνάντησης, Ρωμανός Κοντογιαννίδης δείχνει το σημείο του πέναλτι.

Το παιχνίδι ήταν τον Ιανουάριο του 2003 και έγινε στην Κρήτη. Το σκορ, σε εκείνο το σημείο του παιχνιδιού ήταν 1-1. Στο 53’ γίνεται η συγκεκριμένη φάση, με το εγκληματικό λάθος του Ξανθιώτη διαιτητή. Η κρητική ομάδα, με το πέναλτι, προηγήθηκε με 2-1 σε ένα παιχνίδι το οποίο ο Ηρακλής το έχασε με 3-1.
Η συγκεκριμένη απόφαση του Κοντογιαννίδη προκάλεσε τον άμεσο υποβιβασμό του στη Β’ Εθνική. Εκεί έμεινε δύο σεζόν, και επέστρεψε στην Α’ Εθνική την περίοδο 2005-2006.

Kiriazis-NikouΚοντογαννίδης και… Νίκου. Αποφάσεις εξωφρενικές, εγκληματικές. Οπως ο Νίκου στον ημιτελικό Κυπέλλου με τον Ολυμπιακό, τον Απρίλιο του 2001.

Τότε που απέβαλε τον Κυριαζή στο 44’ (διπλανή φωτό) και άφησε τον Ηρακλή με 10 παίκτες. Για τον Νίκου πάντως, εκείνη η σεζόν ήταν η τελευταία του στην ελληνική διαιτησία. Δεν ξανασφύριξε.

Ο Βρέντε μετά από εκείνο το παιχνίδι στην Κρήτη έλεγε μεταξύ άλλων ότι… «αν ήταν στην Ολλανδία ο συγκεκριμένος διαιτητής δεν θα ξανασφύριζε” ενώ είχε υπάρξει ένταση και στο αεροπλάνο της επιστροφής από την Κρήτη στη Θεσσαλονίκης μιας και η ομάδα γύρισε μαζί με τον συγκεκριμένο διαιτητή.

Τα μέλη της αποστολής εξέφρασαν την οργή τους με τον διαιτητή -σύμφωνα με τον Τύπο της εποχής- να λέει κάποια στιγμή… “”τι άλλο θέλετε; Σας ζήτησα συγνώμη. Δεν σας αρκεί;”.

 

Στο video που ακολουθεί είναι φάσεις και γκολ από εκείνο το παιχνίδι της Κρήτης. Το εγκληματικό λάθος του Κοντογιαννίδη με το… “πέναλτι» είναι στο 1’56’’.

Σχετικά Άρθρα

Ο Όμιλος Φιλομούσων και οι απαρχές του ΗΡΑΚΛΗ μας…

Διάφορα

Back to Top