Παπαδημητρίου:«Κέρδος αυτή η χρονιά για τα παιδιά»

Η χρονιά για τους παμπαίδες ολοκληρώθηκε και μάλιστα με επιτυχία καθώς η ομάδα παρέμεινε αήττητη στον όμιλο της μέχρι το τέλος.

Ακαδημία, Μπάσκετ

Ο προπονητής της ομάδας, Αχιλλέας Παπαδημητρίου μιλά στη BlueArena για την επιτυχημένη πορεία της ομάδας.

 

«Κάθε χρονιά που ξεκινάει θέλουμε να τελειώσει και τα παιδιά να έχουν κερδίσει κάτι καθώς και η ηλικία τους είναι τέτοια. Στόχος δεν είναι μόνο οι νίκες. Κι από την ήττα έχεις κέρδος. Σαφώς το ότι βελτιώνονται και έχουν καλή απόδοση τα παιδιά είναι ο καλύτερος συνδυασμός, γιατί έχεις κέρδος ψυχολογικό αλλά δεν είναι αυτοσκοπός οι νίκες. Τώρα μαθαίνουν να παίζουν σωστά, να παίζουν ως σύνολο και να διασκεδάζουν, για να τους βοηθήσει αργότερα και με τον εαυτό τους, πώς να διαχειρίζονται καταστάσεις. Να μπαίνουν σε τέτοια καλούπια».

«Πολλά από τα παιδιά εξελίχθηκαν. Ευχαριστώ και τα παιδιά και τους γονείς. Είχαμε άψογη εικόνα και από τους αθλητές και από το άμεσο περιβάλλον τους. Τα παιδιά ήταν πολύ καλά αλλά και οι γονείς πολύ υποστηρικτικοί.

Υπάρχει ταλέντο και προοπτική στο τμήμα όχι μόνο στο κομμάτι του μπάσκετ αλλά υπάρχουν και καλοί  χαρακτήρες, καλοί μαθητές, έξυπνα παιδιά και μπασκετικά κορμιά, που κάτι τέτοιο χρειάζεται για το μπάσκετ. Πολλά δυνατά χαρακτηριστικά».

«Μου άφησε μια γλυκιά γεύση αυτή η χρονιά. Κέρδος είχαν τα παιδιά αλλά κι εγώ για τη καλή συνεργασία. Χαίρομαι όταν αποδίδουν όπως θέλω και εφαρμόζουμε όσα δουλέψαμε χωρίς όμως η νίκη να είναι αυτοσκοπός. Τα παιδιά ακόμη μαθαίνουν και μαθαίνουν να διαχειρίζονται και την ήττα. Αυτό που θέλω να πω ως προτροπή προς τα νέα παιδιά είναι να είναι κοντά στον αθλητισμό και να δουλεύουν. Η δουλειά είναι το όπλο για να δεις τα όνειρα σου να πραγματοποιούνται».

Η ομάδα θα συνεχίσει με προπονήσεις μέχρι τα μέσα του Ιουνίου και έπειτα το πρόγραμμα περιλαμβάνει καλοκαιρινό camp.

Σχετικά Άρθρα

Back to Top