Τι έκανες τον Ιανουάριο, Θόδωρε Παπαδόπουλε;

Ο Δημήτρης Βλάχος επικεντρώνει την κριτική του για την “αυτοκτονία” της Κυριακής, σε όσα δεν έγιναν πέντε μήνες νωρίτερα.

Κοιτούσες την σύνθεση του Ηρακλή και σε έπιανε κατάθλιψη. Ή καλύτερα, γνώριζες ότι αν η ομάδα δεν μπορούσε να “κλειδώσει” το παιχνίδι με τον Ηρακλή Ψαχνών πριν το 60ο λεπτό, θα είχε πρόβλημα, μιας και δεν υπήρχε ούτε μία λύση πρώτης γραμμής στον πάγκο. Πάμε να θυμηθούμε τους επτά παίκτες που είχε δίπλα του ο Νίκος Παπαδόπουλος: Κολίτσης, Αποστολίδης, Παληγεώργος, Κουρδάκης, Κουρούπης, Κραγιόπουλος, Χιονίδης. Αν προσθέσεις τα λεπτά που έχουν αγωνιστεί φέτος αυτά τα παιδιά (πλην του Κολίτσι), είναι ζήτημα αν συμπληρώνονται 3-4 ενενηντάλεπτα. Συνολικά. Και για τους έξι ποδοσφαιριστές. Και σε ένα παιχνίδι που διεξαγόταν μεσημέρι, με πολύ ζέστη και την ομάδα να προέρχεται από συνεχόμενα παιχνίδια και ταξίδια, ήταν βέβαιο ότι απαιτούνταν εναλλακτικές λύσεις.

Ο καθένας μπορεί να καταλογίσει πολλά στον Νίκο Παπαδόπουλο για τον τρόπο που διαχειρίστηκε το παιχνίδι. Για το γεγονός ότι δεν ανακάτεψε την τράπουλα όταν διαπίστωσε ότι οι φιλοξενούμενοι πήραν τον έλεγχο του αγώνα και έκανε απλά δύο αλλαγές προσώπων (Κουρούπης αντί Σιατραβάνη και Χιονίδης αντί Ζάχορα), για το γεγονός ότι δεν επιχείρησε να βγάλει εκτός παιχνιδιού τον Μπουμάλ σπαταλώντας έναν παίκτη επάνω του, για το γεγονός ότι η τρίτη αλλαγή δεν ήταν ένας ψηλός στόπερ (Κουρδάκης ή Κραγιόπουλος) για να “ψηλώσει” η ομάδα και να έχει την ευχέρεια να παίξει με τρία στόπερ στο τελευταίο δεκάλεπτο. Λανθασμένες κινήσεις από τον πάγκο έγιναν και σε προηγούμενα παιχνίδια (αντικατάσταση Κοντοδήμου με Κέρκυρα, αποχώρηση Πουρτουλίδη με Φωστήρα), ωστόσο ο Έλληνας τεχνικός έχει μία σοβαρή δικαιολογία. Η ομάδα έχει ξεμείνει από παίκτες και καλείται να προχωρήσει μέχρι τέλους με παίκτες που ήταν εκτός βασικών πλάνων στο μεγαλύτερο κομμάτι της περιόδου (Σιατραβάνης, Χιονίδης, Παληγεώργος κ.α.).

Για την αγωνιστική γύμνια του Ηρακλή, ένας είναι ο βασικός υπεύθυνος. Ο Θόδωρος Παπαδόπουλος. Όταν τον Ιανουάριο ο Ηρακλής Ψαχνών αποκτούσε τον Μπουμάλ, ο Ηρακλής Θεσσαλονίκης “πανηγύριζε” για το γεγονός ότι αποχωρούσε ο Γιάρολιμ και με τα χρήματα που θα εξοικονομούσε, θα αποκτούσε ένα στόπερ και ένα σέντερ φορ πρώτης γραμμής. Αυτό έλεγε τότε ο στενός του συνεργάτης, Αργύρης Ασφαλτίδης. Η εξέλιξη όμως των πραγμάτων, τους διέψευσε. Ο Ηρακλής έκλεισε την μεταγραφική περίοδο με μία μόλις κίνηση, αυτή του Κουρούπη, στόπερ και φορ πρώτης γραμμής δεν πήρε ποτέ, ούτε καν στο επιπλέον δεκαήμερο των ελεύθερων. Και επειδή στον Ηρακλή ποτέ κανείς δεν αναλαμβάνει την ευθύνη, η απάντηση που θα λάβετε στο ερώτημα… “Γιατί δεν ενισχύθηκε η ομάδα;”, θα είναι το εξής: “Εμείς θέλαμε, είχαμε κλείσει παίκτες, αλλά ο Όγιος δεν μας άφηνε”. Τα ίδια έλεγαν πέρσι για τον Στράντζαλη, τα ίδια το καλοκαίρι για τον Γκόγκιτς, αν και στην περίπτωση του τελευταίου, υπάρχει σαφέστατη ευθύνη του για τον τραγικό σχεδιασμό.

Απλά να θυμίσουμε ότι μέχρι και τα τέλη Ιανουαρίου, η ομάδα δεν είχε ασφαλιστική ενημερότητα για να κάνει μεταγραφές και δεν θα έπαιρνε ούτε τον Κουρούπη, αν δεν εμφανιζόταν ο Ηρακλειδέας με την βαλίτσα των 125.000 ευρώ. Αλλά όπως σημειώσαμε και παραπάνω, πάντα στον Ηρακλή θα υπάρχει κάποιος για να του φορτώνει την ευθύνη η νυν διοίκηση (;). Είτε θα είναι προπονητής, είτε ποδοσφαιριστής, είτε φίλαθλος, είτε δημοσιογράφος. Πάντα θα φταίει κάποιος άλλος και ποτέ αυτοί που ασκούν διοίκηση και αποφασίζουν. Δυστυχώς όμως το θύμα είναι πάντα το ίδιο. Ο Ηρακλής.

ΥΓ Θα πει κάποιος ότι δεν θα γράφαμε τίποτα από τα παραπάνω, αν ο Χουάντερσον έδιωχνε την μπάλα κόρνερ στο σουτ του Μπουμάλ. Πιθανόν να… πετούσαμε τα σκουπίδια κάτω από το χαλάκι, ωστόσο κάποια στιγμή θα τα βρίσκαμε μπροστά μας. Ας ελπίσουμε ότι ο Ηρακλής δεν θα πληρώσει για δεύτερη χρονιά την ανικανότητα του Θόδωρου Παπαδόπουλου και των συνεργατών του και τα 13-14 παιδιά που έχουν απομείνει, θα αντέξουν μέχρι το φινάλε, για να οδηγήσουν την ομάδα στην Σούπερ Λίγκα. Αν όμως γίνονταν ορισμένα πράγματα τον Ιανουάριο, σήμερα ο Ηρακλής θα είχε εξασφαλίσει ήδη την πρώτη θέση σε αυτό το πρωτάθλημα, όπου η μία ομάδα είναι χειρότερη από την άλλη.

Για σχόλια, παρατηρήσεις, ενστάσεις, μην διστάσετε να επικοινωνήσετε με το [email protected]

Σχετικά Άρθρα

Back to Top