“Δεν υπάρχει περίπτωση να αγγίξουν σπιθαμή γης”

Στο θέμα της ακίνητης περιουσίας του Γ.Σ. Ηρακλής αναφέρθηκε ο νομικός, Γιώργος Κυρίτσης και μεταξύ άλλων αναφέρθηκε και στην επόμενη μέρα

Διάφορα, Ερασιτέχνης

Στη συζήτηση που έγινε για την περιουσία του Γ.Σ. Ηρακλής, για τις προτάσεις και τις δεσμεύσεις της παράταξης “Ριζοσπαστική Αριστερή Ενότητα”, του συνδυασμού της Δέσποινας Χαραλαμπίδου, ο νομικός, Γιώργος Κυρίτσης (φωτό) αναφέρθηκε στο θέμα.

Και στην επόμενη μέρα: “Κάθε χρονιά, το κάθε ερασιτεχνικό σωματείο ήταν υποχρεωμένο να πάει τα βιβλία του σε Νομαρχία και ΓΓΑ. Θεωρητικά, έπρεπε να γίνει αυτός ο έλεγχος. Πώς λοιπόν γινόταν ο έλεγχος; Για αυτό και θα πρέπει να ανοίξει η ιστορία σε βάθος και να αποδοθούν ευθύνες. Μέσα στο πόρισμα υπάρχουν συγκριτικά στοιχεία και με άλλες ομάδες. Τι έκανε λοιπόν και η εποπτεύουσα αρχή; Συμπτωματικά, η ιστορία “σκάει” στον Ηρακλή. Στο κέντρο της Θεσσαλονίκης σήμερα, κατά τη γνώμη μου, δύο “φιλέτα” υπάρχουν, το ένα είναι η Εκθεση και το άλλο οι Χορτατζήδες”. Και αναφερόμενος στο τι έγινε πριν από μερικούς μήνες είπε ότι… “η εντολή ήταν να διαγραφεί από τα Μητρώα του Πρωτοδικείου το σωματείο Γ.Σ. Ηρακλής και αν γινόταν αυτό θα περνούσε η περιουσία στην Πολιτεία”.

Ο υποψήφιος σύμβουλος με τον συνδυασμό “Ριζοσπαστική Αριστερή Ενότητα”, είπε ακόμη για το θέμα της διοίκησης και το ξεμπλοκάρισμα του Συλλόγου: “Επίσης, το μεγάλο πρόβλημα είναι είναι ότι δεν υπάρχει διοίκηση στον Ηρακλή. Είναι μια άτυπη ομάδα ανθρώπων που δεν νομιμοποιούνται πρακτικά. Ενα από τα θέματα που πρέπει να λυθεί άμεσα είναι να διορισθεί διοίκηση από το Πρωτοδικείο. Ομως, οι συγκεκριμένοι άνθρωποι που θα τρέξουν για να κυνηγήσουν, και να απαιτήσουν τις ευθύνες στα φυσικά πρόσωπα, δεν θα έχουν προσωπική ευθύνη όποτε κι αν βεβαιωθούν τα χρέη.

Κι αυτό θα πρέπει να γίνει με νομοθετική ρύθμιση από τη Βουλή. Και το δεύτερο σημείο είναι ταυτόχρονη ενεργοποίηση του Α.Φ.Μ. για να μπορεί να κινείται ο Σύλλογος. Διότι διαφορετικά δεν κερδίζεις τίποτα. Αυτή τη στιγμή έχεις ένα “νεκρό” σωματείο, θέλουν να το έχουν σε ομηρία, για να παγιωθεί αυτή η κατάσταση στη συνείδηση των Θεσσαλονικέων, ποτέ όμως δεν θα παγιωθεί σε αυτή των Ηρακλειδέων. Και θα το πω και συναισθηματικά. Πάνω από το πτώμα μας θα περάσουν.

Δεν υπάρχει περίπτωση να ακουμπήσουν σπιθαμή γης. Τους πονά η στάση που ακολουθεί ο Ηρακλής, που μπαίνει μέσα σε συμφέροντα επιχειρηματικά. Τους πόνεσε και το ότι σε εκείνη την παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου με τον διαμαρτυρόμενο κόσμο για τα μνημόνια, ήταν και ο κόσμος του Ηρακλή”.

Back to Top