Αφιέρωμα στις ακαδημίες του Ηρακλή

Οι προπονητές των τμημάτων υποδομής του Ηρακλή , Χρήστος Μασλαρινός και Αχιλλέας Παπαδημητρίου φιλοξενήθηκαν στην Karfitsa.gr και μίλησαν για τις ακαδημίες της ομάδας και για το έργο που γίνεται από τις μικρές ακόμη ηλικίες.

Ακαδημία, Μπάσκετ

Αναλυτικά η συνέντευξη:

Οι ακαδημίες κάθε συλλόγου, ανεξαρτήτου αθλήματος αποτελούν πάντα το Α και το Ω για κάθε ομάδα. Ο Ηρακλής δεν θα μπορούσε να αποτελεί εξαίρεση στον κανόνα. Οι «κυανόλευκοι» εδώ και δύο χρόνια, έχουν ρίξει μεγάλο από το βάρος τους στις ακαδημίες του τμήματος μπάσκετ και με πολύ όρεξη, μεράκι και δουλειά προσπαθούν να χτίσουν υγιείς βάσεις και υποδομές σε αυτές, ούτως ώστε τα φυτώρια να αποτελέσουν το «αύριο» του συλλόγου, με τους αθλητές των ακαδημιών να στελεχώσουν το αντρικό τμήμα του συλλόγου, που κάνει τη δική του προσπάθεια για να επιστρέψει στην Α1 κατηγορία του μπάσκετ.

 

Στις ακαδημίες του Ηρακλή φέτος συμμετέχουν συνολικά πάνω από 120 παιδιά, ενώ υπάρχουν δύο τμήματα προπαιδικού, δύο μίνι, ένα της ακαδημίας και το μπαμπίνι.

 

Χρήστος Μασλαρινός: «Να γίνουμε η πηγή για τον Ηρακλή»

Ο Χρήστος Μασλαρινός συμμετέχει εδώ και δύο χρόνια στη μεγάλη προσπάθεια που γίνετε από τις ακαδημίες του Ηρακλή. Εχει στην αρμοδιότητά του το τμήμα μίνι, αλλά και τα μικρότερα σε ηλικία παιδιά, τα οποία έχει αναλάβει στα πρώτα τους βήματα στο χώρο του μπάσκετ. Η «Κ» συνομίλησε μαζί του και αυτός ανέλυσε τη δουλειά που γίνετε και τους στόχους που έχει θέσει και τα όνειρα που κάνει για τα ταλέντα του συλλόγου.

Μπορούν οι ακαδημίες του Ηρακλή να αποτελέσουν το «αύριο» του συλλόγου;

«Οι δυσκολίες είναι πάρα πολλές. Όμως με πολύ διάθεση, μεράκι όλα αυτά ξεπερνιούνται. Εμείς προσπαθήσαμε και ανεβάσαμε τον αριθμό των παιδιών στην ακαδημία. Δουλεύουμε με προοπτική το μέλλον. Δεν υπάρχει άλλος δρόμος. Οι εποχές που διανύουμε η οικονομική κρίση, πρέπει να στρέψουν όλες τις ομάδες ώστε να δώσουν βάρος στις ακαδημίες τους. Εκεί είναι το μέλλον. Ετσι ο στόχος ο δικός μου είναι οι παίκτες που προπονώ και συμμετέχουν στην ακαδημία να είναι η πηγή του Ηρακλή στο αύριο».

Ποιοι οι στόχοι που έχετε θέσει για τα τμήματα που έχετε στην αρμοδιότητά σας;

«Σε ότι αφορά τα πολύ μικρά νεαρά παιδιά σε ηλικία. Ο στόχος είναι, ο βασικός. Η εκμάθηση των βασικών στοιχείων του μπάσκετ. Σε ότι αφορά τα μίνι (σ.σ. παιδιά γεννημένα το 2001), αυτό που πρωτίστως θέλουμε είναι να είναι καλοί μαθητές στο σχολείο και να βλέπουν τον αθλητισμό ως μία διέξοδό τους. Το παν είναι οι καλοί χαρακτήρες. Μόνο έτσι μπορούν να δημιουργηθούν και καλοί αθλητές. Παρόλα αυτά, τα παιδιά αυτά έχουν τρομερές δυνατότητες. Το πρωτάθλημα που συμμετέχουμε ολοκληρώνεται αύριο και σε εννιά μέχρι στιγμής παιχνίδια μετράμε επτά νίκες και μόλις δύο ήττες η μία στην παράταση, η άλλη στο πόντο».

Υπάρχει ταλέντο στις ακαδημίες του Ηρακλή;

«Ταλέντο υπάρχει άφθονο. Ήδη έχω προτείνει 3-4 παιδιά να προωθηθούν στο επόμενο τμήμα, αν και ηλικιακά δεν καλύπτουν το όριο. Ωστόσο, έχουν δυνατότητες πολλές. Θέλουμε και δουλεύουμε πάνω σε αυτό το κομμάτι, αυτά τα παιδιά σε 5-6 χρόνια να στελεχώσουν το αντρικό τμήμα του Ηρακλή».

Ποια η συνεργασία με τη διοίκηση του συλλόγου και οι μελλοντικοί στόχοι για την ακαδημία;

«Η διοίκηση παρά τα όσα προβλήματα παρουσιάστηκαν μέσα στη χρονιά, στέκεται δίπλα μας. Και ο Αντώνης Σαμαράς και ο Βαγγέλης Τζήμος, είναι κοντά στην ακαδημία και μοχθούν γι’ αυτήν. Μελλοντικός στόχος μας είναι να πολλαπλασιάσουμε τα άτομα που την αποτελούν. Ήδη σε σχέση με την περσινή χρονιά έχουμε άνοδο 20% σε παιδιά. Εχουν έρθει γύρω στους 30 καινούργιους αθλητές και αυτό κάτι δείχνει. Εμείς έχουμε υποχρέωσή μας να στηρίξουμε την ακαδημία του Ηρακλή, με όποιες θυσίες χρειαστεί να γίνουν. Εξάλλου, εγώ δηλώνω πιστός στρατιώτης του συλλόγου, στον Ηρακλή έμαθα το μπάσκετ, έπαιξα με τη φανέλα του και θέλω να βοηθήσω, όσο και από όπου μπορώ».

 

Αχιλλέας Παπαδημητρίου: «Στόχος να βγάλουμε αθλητές»

Ο Αχιλλέας Παπαδημητρίου αποτελεί έναν εκ των πιο παλιών προπονητών στις ακαδημίες του Ηρακλή. Αποτελεί στη κυριολεξία, τον μπασκετικό πατέρα για πολλά από τα παιδιά που έχει σήμερα στο προπαιδικό τμήμα του συλλόγου, αφού μαζί του, οι περισσότεροι εξ’ αυτών έμαθαν τα μυστικά του μπάσκετ από τα πρώτα τους κιόλας βήματα.

Η «Κ» συνομίλησε μαζί του και ζήτησε την άποψή του για το ρόλο που παίζουν στον σύλλογο, οι ακαδημίες, αλλά και για τους στόχους που ο ίδιος θέτει, για τα τμήματα όπου έχει στην αρμοδιότητά του.

Ο Αχιλλέας Παπαδημητρίου προπονεί τα δύο τμήματα του προπαιδικού, παιδιών δηλαδή που είναι γεννημένοι από το 1999-2001.

«Γίνεται μια μεγάλη προσπάθεια. Γι’ αυτό παίζουν μεγάλο ρόλο, όλα τα παιδιά που συμμετέχουν στις ακαδημίες, όπως φυσικά και οι γονείς που αγκαλιάζουν την προσπάθεια και έχουν υπομονή. Το σημαντικό είναι ότι έχουμε πολύ καλά παιδιά, που έχουν ισορροπία δεν υπάρχει γκρίνια και το κυριότερο υπάρχει ταλέντο»

Πείτε μας λίγα λόγια για την αήττητη πορεία του προπαιδικού τμήματος φέτος…

«Είναι πολύ δύσκολο σε τέτοιες ηλικίες να ζητάς από παιδιά να κάνουν πρωταθλητισμό. Όμως, φέτος η ομάδα κάνει μια απίστευτη χρονιά. Μία αγωνιστική πριν το τέλος του πρωταθλήματος παραμένει αήττητη και δείχνει μία εξαιρετική εικόνα που φανερώνει τη δουλειά που γίνεται στον Ηρακλή».

Ποιοι οι στόχοι οι δικοί σας για τις ακαδημίες του Ηρακλή;

«Στόχος μας είναι να βγάλουμε αθλητές. Εκεί στοχεύει πάντα μια υγιής ακαδημία. Να γίνει ο αιμοδότης του αντρικού τμήματος. Όμως, πρώτα από όλα θέλουμε να φτιάξουμε καλούς χαρακτήρες. Και μετά να δούμε αθλητές από το φυτώριο να αγωνίζονται στον Ηρακλή. Υπάρχει και η καλή πρόθεση από την διοίκηση και όλο αυτό βοηθάει και το δικό μας έργο. Επίσης, όμως θέλω να πω πως δεν ζητάμε μόνο το πρωταθλητισμό. Υπάρχει και η δεύτερη ταχύτητα αθλητών που έρχονται εδώ για να γυμναστούν να αθληθούν και να ξεφύγουν από τα μαθήματά τους και να γεμίσουν δημιουργικά τον ελεύθερο χρόνο τους».

Πηγή:Karfitsa.gr

Σχετικά Άρθρα

Back to Top