Αν πάρει ο κ.Ανδριανός τον προαστιακό και…

Αν όμως Υπουργέ κάποτε δείξεις τις πινακίδες του αυτοκινήτου σου για να πας σε άλλο νομό ή ταυτότητα… καταγωγής για να πάρεις ένα εισιτήριο μην πεις τίποτε για τη δημοκρατία του τόπου…

Απόψεις
Ως υπεύθυνος στο γραφείο Τύπου του Εβερτ (1994-1996), ως -μεταξύ άλλων- στενός συνεργάτης του Κώστα Καραμανλή (διευθυντής του Γραφείου Τύπου του πρωθυπουργού, από τον Μάρτιο του 2004 έως τον Οκτώβριο 2009), ενδεχομένως αυτός ο Υφυπουργός Αθλητισμού, Γιάννης Ανδριανός να μη νιώθει τι σημαίνει να: σταματά ο προαστιακός, να γυρίζει πίσω και να κατεβάζουν ελεύθερους Ελληνες πολίτες και να τους αποτρέπουν τη μετακίνηση στην ίδια τους τη χώρα.
Να μην νιώθει τι σημαίνει να πηγαίνεις σε ένα γήπεδο και να δείχνεις ταυτότητα… καταγωγής για να πάρεις ένας εισιτήριο. Να τσεκάρουν τις πινακίδες του αυτοκινήτου σου για να σε αφήσουν να περάσεις σε άλλο νομό. Στην ίδια χώρα, στη δικιά σου χώρα, στη δικιά σας (έτσι όπως φθάσατε να την εννοείτε) δημοκρατία. Να πηγαίνεις στο γήπεδο για ποδόσφαιρο και να έχεις στην κερκίδα, συρματοπλέγματα αηδίας. Εικόνες στρατοπέδων συγκέντρωσης σε καιρούς δημοκρατίας.
Αν ένα από όλα τα παραπάνω του τύχαινε του Υπουργού, κ.Ανδριανού (όχι όλα μαζί, ένα) είναι απορίας άξιον τι θα έκανε. Θα ήταν Λιάπης π.χ. αν τον έπιαναν με ανασφάλιστο αυτοκίνητο; Θα ήταν Γιακουμάτος π.χ. και θα ξιφολκούσε κατά των ποινών για τα φορολογικά όταν έγινε στη γυναίκα του; Τι πρόσωπο θα έπαιρνε τότε η εξουσία; Κάνοντας μια υπόθεση εργασίας; Θα επαναστατούσε. Η ουσία όμως είναι παρακάτω. Και είναι στο γιατί θα επαναστατούσε;
Γιατί α) θα καταλάβαινε ότι υπάρχει πραγματικά πρόβλημα ή β) (δυστυχώς μοιάζει πιθανό) θα επικρατούσε το “ξέρεις ποιος είμαι εγώ;” και άρα “εγώ είμαι εγώ” και “εσείς οι άλλοι δεν ξέρω ποιοι είστε”. Δυστυχώς.
Το μεγάλο πρόβλημα της εξουσίας είναι ότι απομακρύνεται πολύ από τον κόσμο. Δεν νιώθει και δεν καταλαβαίνει. Βάζει λοιπόν μία υπογραφή και απαγορεύει τη μετακίνηση του κόσμου του Ηρακλή στο Αιγίνιο. Γιατί και με ποιο κριτήριο; Γιατί εδώ “έτσι” και όχι αντίστοιχα “έτσι” στο Πανθρακικός-Παναθηναϊκός π.χ. ή στο Βέροια-Ολυμπιακός π.χ.
Κι άντε και βάζεις την  υπογραφή δείχνοντας… αποφασιστικότητα. Γιατί δεν έχουμε δει ποτέ τον κ.Ανδριανό ή τον προϊστάμενό του, τον κ.Παναγιωτόπουλο που είναι ο Υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού να επιδεικνύουν την ίδια αποφασιστικότητα και σπουδή σε όλα τα θέματα του ποδοσφαίρου; Ποτέ. Πουθενά. Ποια είναι η δράση που ανέπτυξαν στα καυτά ζητήματα του ποδοσφαίρου; Εκτός κι αν δεν υπάρχουν… Εκτός αν τελειώσαμε με τα… τσατσιλίκια π.χ., τις παρα-ομάδες. Αν τελειώσαμε με τους παράγοντες-σερίφηδες και τις ομάδες μιας κοπής. Συγνώμη, μην… ταραχτείτε Υπουργοί αλλά τριγύρω στο ποδόσφαιρο γίνεται… χαμός. Συγνώμη αν το μαθαίνετε από εδώ.
Φθάνουν πια οι αποφάσεις για το θεαθήναι. Προσφάτως ο Πλατινί ήρθε στην Ελλάδα για επίσκεψη. Τρέχανε όλοι να βγούνε μια φωτογραφία μαζί του. Από αθλητισμό και μη. Γιατί; Ποιος ξέρει; Ετσι. Αν ήταν με φωτογραφίες να λύνουμε τα προβλήματα τότε αυτή η Ελλάδα της πόζας δεν θα είχε κανένα πρόβλημα, εδώ και χρόνια. Πόζα και λεζάντα; Πρωταθλητές. Είναι βέβαια σαφές ότι και ο Πλατινί με τους λάθους ανθρώπους συναντήθηκε για να συζητήσει το πρόβλημα του ελληνικού αθλητισμού. Συναντήθηκε με μεγαλοπαράγοντες του ελληνικού ποδοσφαίρου. Μάλιστα. Μα τι να σου πούνε αυτοί; Τι να σου πει η Ε.Π.Ο. π.χ. για το πρόβλημα αφού της λείπει ο καθρέπτης;
Το μεγάλο πρόβλημα είναι η ευκολία με την οποία οι κρατούντες ορίζουν τη βία. Περιορίζουν τον ορισμό και εύκολα καθοδηγούν και την κοινή γνώμη στα επεισόδια στο γήπεδο, στις φωτιές κ.λ.π. Η βία όμως έχει πολλά πρόσωπα. Είναι βία να σταματά ο προαστιακός που ξεκινά από τη Θεσσαλονίκη να γυρίζει πίσω και να κατεβάζει κόσμο, είναι βία να δείχνεις ταυτότητα για να βγάλεις εισιτήριο, είναι βία να μην μπορείς με οποιεσδήποτε πινακίδες αυτοκινήτου να κυκλοφορήσεις μέσα στην ίδια σου την χώρα.
Προσφάτως ο κ.Ανδριανός συνεχάρη την εθνική ομάδα για την πρόκρισή της στο Μουντιάλ. Μεταξύ άλλων έγραψε ότι… “και βεβαίως, είναι μια ακόμη απτή απόδειξη ότι το ελληνικό ποδόσφαιρο έχει παρόν και μέλλον, έχει ταλαντούχους παίκτες, ποιότητα και διάρκεια”. Χωρίς πάλι να… τρομάξετε αλλά και ο κόσμος αυτό θέλει. Να έχει το ελληνικό ποδόσφαιρο παρόν και μέλλον. Πριν όμως… αποφασίσετε να τα βάλετε με τον κόσμο γιατί οι τριγύρω σας, λένε ότι εκεί είναι το… πρόβλημα, ξεκινήστε από τους παράγοντες.
Από τους παράγοντες σε όλα τα επίπεδα. Δεν φταίει ο κόσμος, πάρτε το χαμπάρι. Ξεκινήστε από τους παράγοντες. Τον δικό τους “προαστιακό” γυρίστε πίσω και κατεβάστε τους κάτω και τη δική τους “μετακίνηση” απαγορεύστε στη χώρα και θα έχετε σύμμαχο τον κόσμο. Οχι, ξανά, μία από τα ίδια.

Για σχόλια, παρατηρήσεις, ενστάσεις, μην διστάσετε να επικοινωνήσετε με το [email protected]

Back to Top