Καινούργια αρχή, ίδια συνέχεια…

O Θωμάς Καλέσης γράφει για την καινούργια μορφή της BlueArena, αλλά και για την πορεία του Ηρακλή στο φετινό πρωτάθλημα

Κάθε σχέση θέλει και την ανανέωση για να μπορεί να κρατιέται ζωντανή. Κινούμενοι σ’ αυτό το πλαίσιο, από σήμερα η BlueArena μας, σας, η BlueArena των απανταχού Ηρακληδέων, είναι στις οθόνες, με μια νέα, ολοκαίνουργια μορφή. Και όπως  συμβαίνει στη ζωή μας με κάθε τι που ανανεώνεται, ελπίζουμε ότι το νέο αυτό ξεκίνημα πάνω στα πρότυπα του παλιού, θα ανανεώσει και εμάς, θα μας δώσει ένα καινούργιο κίνητρο, θα αλλάξει τόσο την δική μας, όσο και την δική σας διάθεση.

Γνωρίζω ότι και η δύναμη της συνήθειας καμιά φορά είναι πολύ δυνατή. Στο πλαίσιο αυτό, η πρότερη μορφή της BlueArena είχε αγκαλιαστεί, από την πλειοψηφία των οπαδών του Ηρακλή (πάντα θα υπάρχουν και αυτοί που χρειάζονται λίγο παραπάνω ψήσιμο) από την πρώτη κιόλας στιγμή. Δεν περάσαμε και λίγα παρέα. Ολόκληρος ο Ηρακλής άλλαξε, αλλά πάντοτε μέναμε πιστοί σ’ αυτό που προστάζει η καρδιά μας. Μείναμε πιστοί στην ομάδα, στην ιδέα, σε όλα αυτά που πρεσβεύει ο μεγαλύτερος σύλλογος στον κόσμο κι έτσι θα συνεχίσουμε.

Δεν ήμουν από την αρχή σε τούτη εδώ την διαδικτυακή γωνιά, αλλά ουδέποτε θα ξεχάσω ότι μου πρόσφερε ένα χέρι βοηθείας, όταν το 2011 με “χτύπησε η κρίση” του Τύπου κατακούτελα και έψαχνα να βρω τα πατήματά μου. Ήταν η BlueArena αυτή που μου έδωσε την ευκαιρία να ασχοληθώ με αυτό που πάντα λάτρευα. Το ποδόσφαιρο, τον αθλητισμό, τον Ηρακλή. Και αυτό, είναι κάτι που δεν θα το ξεχάσω ποτέ.

Στο διάστημα αυτό βέβαια, έγιναν και λάθη. Αρκετά λάθη για τα οποία τώρα που υπάρχει ένα νέο ξεκίνημα είναι ευκαιρία να ζητήσουμε και ένα συγνώμη για όσους ένιωσαν αδικημένοι, ενοχλημένοι ή ακόμη και θιγμένοι μέσα από τα κείμενα. Όμως αυτό με τη νέα μορφή, δεν θα αλλάξει. Όπως πορευτήκαμε τόσα χρόνια, έτσι θα πορευτούμε και τώρα. Θα συνεχίσουμε, να καταθέτουμε την άποψή μας, χωρίς φόβο, χωρίς περιστροφές, χωρίς κλισέ εκφράσεις και αναμασήματα για να γίνουμε αρεστοί. Δεν χρωστάμε σε κανέναν και ο μοναδικός γνώμονας είναι η αγάπη μας για τον Ηρακλή και μόνον αυτός.

Κλείνοντας αυτή την πρώτη μας επαφή, ας ελπίσουμε, ότι αυτή η νέα μορφή της BlueArena, θα αποδειχτεί και…γούρικη ως προς το ποδοσφαιρικό τμήμα. Να πανηγυρίσουμε δηλαδή όλοι μαζί την άνοδο της ομάδας μας εκεί που τις αξίζει.

ΥΓ: Εξαιρετικό το πρώτο 20λεπτο στο δεύτερο ημίχρονο του αγώνα με τον Απόλλωνα 1926. Με τέτοιες εμφανίσεις ο Ηρακλής δεν έχει αντίπαλο, αρκεί το διάστημα αυτό να μεγαλώσει. Να έχει μια διάρκεια. Θετικό και το γεγονός ότι ο Όγιος φάνηκε να ξεπερνά ένα δικό του περίεργο διάστημα στον Ημίθεο και να βρίσκει ξανά τον εαυτό του.

ΥΓ2: Από τις πρώτες κιόλας κουβέντες του Γκιγιέρμο Όγιος στον Ηρακλή, μπορούσε κάποιος να καταλάβει ότι κάθε φορά που μιλάει ο Αργεντινός, έχει κάτι να πει. Κάτι καινούργιο που σε αφήνει να ανακαλύψεις τον χαρακτήρα του. Εδώ και λίγες ημέρες όμως, κάποιοι εκμεταλλεύονται το γεγονός ότι δεν λέει όχι και απλά οι κουβέντες του είναι επαναληπτικές και σχεδόν σε καθημερινη βάση. Πρώτα από όλα λοιπόν, οφείλουμε εμείς να προστατεύσουμε τον προπονητή και έπειτα ο ίδιος τον εαυτό του. Ας το κάνουμε, γιατί είναι και από τους λίγους που μιλούν διαφορετικά γι’ αυτό το δύσμοιρο ελληνικό ποδόσφαιρο.

ΥΓ3: Η νέα διοικητική κατάσταση στον Ηρακλή, έχει ένα δύσκολο έργο, αλλά παράλληλα και μια σπάνια ευκαιρία. Στο χέρι της είναι να καλύψει, όλα αυτά τα κενά που δημιούργησε η θητεία του Θεόδωρου Παπαδόπουλου. Με διάλογο, συνεργασία, δράση και υπομονή θα αλλάξουν όλα. Αρκεί να μην χαθούμε στην παροιμία…”όπου λαλούν πολλοί κοκόροι”.

ΥΓ4: Και ένα βιντεάκι για το καλοσώρισμα. Από τα αγαπημένα…

*Η φωτό είναι του Amadeus M.

Περιμένω τα σχόλια και τις παρατηρήσεις σας στο [email protected]

Για σχόλια, παρατηρήσεις, ενστάσεις, μην διστάσετε να επικοινωνήσετε με το [email protected]

Σχετικά Άρθρα

Back to Top