Ο αντιπρόεδρος της ΕΠΟ και ο ΓΣ Ηρακλής

Η τηλεοπτική «ΔΙΚΗ στον ΣΚΑΪ» αποκάλυψε έγγραφο σύμφωνα με το οποίο ο αναπληρωτής πρόεδρος της ΕΠΟ, Γιάννης Παπακωνσταντίνου, ελέγχεται ότι έλαβε εικονικά τιμολόγια αξίας 380.000 …

Ερασιτέχνης

Η τηλεοπτική «ΔΙΚΗ στον ΣΚΑΪ» αποκάλυψε έγγραφο σύμφωνα με το οποίο ο αναπληρωτής πρόεδρος της ΕΠΟ, Γιάννης Παπακωνσταντίνου, ελέγχεται ότι έλαβε εικονικά τιμολόγια αξίας 380.000 ευρώ από τον ΓΣ Ηρακλής Θεσσαλονίκης.

Το έγγραφο του υπουργείου Οικονομικών (ΔΟΥ Χαλκίδας) που υπογράφει στις 5/12/13 η εφοριακός ΠΕ/Α Κωνσταντίνα Σαβελώνα, αναφέρει ότι ο αναπληρωτής πρόεδρος της ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας που έχει την ιδιότητα του διαχειριστή της επιχείρησης «Παπακωνσταντίνου Ι. και υιός ΟΕ», η οποία κάνει εμπόριο φωτιστικού εξοπλισμού, αποδέχτηκε και καταχώρησε στα βιβλία του από το 2004 έως το 2006 οκτώ μερικώς εικονικά φορολογικά στοιχεία καθαρής αξίας 380.000 ευρώ.

Τα στοιχεία Παροχής Υπηρεσιών εξέδωσε ο ΓΣ Ηρακλής Θεσσαλονίκης, η εικονική αξία είναι αδύνατον να προσδιοριστεί προς το παρόν και ο ΦΠΑ που δεν πληρώθηκε υπολογίζεται στα 71.700 ευρώ.

Μάλιστα η ΔΟΥ Χαλκίδας καλεί με την εντολή ελέγχου 229/2013 (αρ. πρωτ. 56316) τον κ. Παπακωνσταντίνου να παράσχει εξηγήσεις για τις διαπιστωθείσες παραβάσεις, προσκομίζοντας σχετικά στοιχεία.

Η απάντηση Παπακωνσταντίνου

Παρέμβαση στην εκπομπή έκανε ο αναπληρωτής πρόεδρος της ΕΠΟ, Γιάννης Παπακωνσταντίνου, ο οποίος είπε ότι τα εικονικά τιμολόγια αφορούν περίοδο στην οποία ο ίδιος ήταν μέτοχος της εταιρίας σε ποσοστό 20% και το 80% ανήκε στον συνεταίρο του, κ. Ημιωνίδη.

Και πρόσθεσε ότι η ευθύνη γι αυτά τα τιμολόγια βαραίνει εξ ολοκλήρου τον συνεταίρο του, από τον οποίο αγόρασε την εταιρία το 2007.

Όσον αφορά την εμπλοκή του Ηρακλή είπε πως ο συνεταίρος του ήταν μέλος του Δ.Σ. του «Γηραιού», υπεύθυνος για τη Βόρεια Ελλάδα, ενώ ο ίδιος δεν γνώριζε τίποτα για τη δράση του. 

Back to Top