Και ξαφνικά είδαν όλοι

Όσα συνέβησαν στους αγώνες της Superleague το Σαββατοκύριακο που προηγήθηκε «ταρακούνησαν» αρκετό κόσμο και βοήθησαν ώστε να αποκαλυφθεί ένα μέρος της βρωμιάς που εδώ και …

Όσα συνέβησαν στους αγώνες της Superleague το Σαββατοκύριακο που προηγήθηκε «ταρακούνησαν» αρκετό κόσμο και βοήθησαν ώστε να αποκαλυφθεί ένα μέρος της βρωμιάς που εδώ και τόσα χρόνια κρύβουν κάτω από το χαλάκι, όλοι ή έστω οι περισσότεροι από αυτούς που ασχολούνται με το χώρο του ελληνικού ποδοσφαίρου.

Όλοι αυτοί που… σφύριζαν αδιάφορα, όταν ο Ηρακλής φώναζε πριν από λίγα χρόνια για σκάνδαλα, παραρτήματα και για τύχες ομάδων οι οποίες δεν κρίνονται στο χορτάρι αλλά σε κάποια γραφεία, ξαφνικά είδαν το φως, ανακάλυψαν σκευωρίες και σχέδια εξόντωσης. «Είστε γραφικοί, ο Ηρακλής έπεσε εξαιτίας δικών του λαθών» ήταν η ατάκα όσων πίστευαν ότι η… φωτιά που έκαιγε τους «κυανόλευκους» δεν θα έφτανε έξω από τη δική τους πόρτα.

Μάταια όσοι έβλεπαν τι συμβαίνει φώναζαν ότι… ναι ο Ηρακλής έχει κάνει λάθη και μάλιστα πολλά, αλλά η τιμωρία του δεν πρέπει να είναι ο αφανισμός του από τον ποδοσφαιρικό χάρτη. Η υπενθύμιση όλων των παραπάνω δεν γίνεται στο πλαίσιο της λογικής «αφού αδιαφορούσατε τότε, καλά να πάθετε τώρα», αλλά αποτελούν μια πειστική εξήγηση για τους λόγους που το ελληνικό ποδόσφαιρο έχει φτάσει σε αυτό το χάλι και θα συνεχίσει τον κατήφορο του.

Δυστυχώς η ιστορία έχει δείξει ότι το κάθε γρανάζι του μηχανισμού που ονομάζεται ελληνικό ποδόσφαιρο, αντιλαμβάνεται ότι το σύστημα έχει ρετάρει, μόνο όταν θίγονται τα δικά του συμφέροντα είτε αυτά αφορούν την επίτευξη ενός στόχου όπως η έξοδος στην Ευρώπη, είτε την επιβίωση. Όσο λοιπόν διαιωνίζεται αυτή η κατάσταση, τόσο το σάπιο σύστημα του ποδοσφαίρου θα βρίσκει πρόθυμους κομπάρσους (σ.σ είναι απαραίτητοι για να υπάρξει πρωτάθλημα) οι οποίοι θα βολεύονται να δρουν κάτω από τη σκιά του ισχυρού έστω και αν γνωρίζουν ότι μόλις αυτός διαπιστώσει ότι δεν τους χρειάζεται πλέον, θα τους πετάξει στο… καλάθι με τα άχρηστα.

Άλλωστε αρκετοί από αυτούς που φωνάζουν για την σαπίλα που υπάρχει στον χώρο, υπήρξαν αυλικοί όλων αυτών που συντηρούν εδώ και χρόνια αυτή την κατάσταση. Κάποιοι άλλοι δε, φωνάζουν όχι επειδή τους ενοχλεί η… μπόχα, αλλά επειδή θα ήθελαν να είναι αυτοί στον ρόλο του ρυθμιστή και να αποφασίζουν αυτοί ποιος μας κάνει και ποιος πρέπει να οδηγηθεί στην… καρμανιόλα.

Όπως ακριβώς οδηγήθηκε πριν από λίγα χρόνια ο Ηρακλής, μια από τις λίγες ομάδες που πλήρωσαν και εξακολουθούν να πληρώνουν τόσο ακριβά, τα παιχνίδια που παίζονται στο παρασκήνιο. Θα ήταν ιδιαίτερα ευχάριστο να ολοκληρώσουμε το συγκεκριμένο κείμενο με ένα επίλογο οποίος θα ανέφερε ότι η δρομολογημένη επιστροφή του Ηρακλή στη Superlaague θα μπορούσε να αποτελέσει ένα πρώτο βήμα ώστε να αλλάξει η κατάσταση, αλλά όσα συμβαίνουν στην ομάδα και η ήττα στον αγώνα της περασμένης Κυριακής δεν επιτρέπουν τέτοιου είδους αισιόδοξες εκτιμήσεις…

Για σχόλια, παρατηρήσεις, ενστάσεις, μην διστάσετε να επικοινωνήσετε με το [email protected]

Σχετικά Άρθρα

Back to Top