ΣΧΟΛΙΟ: Οταν αφελείς κουβέντες γίνονται επικίνδυνες

Είναι πολύ εύκολο, για την ακρίβεια εκνευριστικά και προκλητικά εύκολο, να ρίχνεις τον “εντελώς εκτός τόπου και χρόνου” προϋπολογισμό σου, στα… λίγα εισιτήρια που κόβει …

Είναι πολύ εύκολο, για την ακρίβεια εκνευριστικά και προκλητικά εύκολο, να ρίχνεις τον “εντελώς εκτός τόπου και χρόνου” προϋπολογισμό σου, στα… λίγα εισιτήρια που κόβει ο Ηρακλής. Πόσο αστείο… Και πόσο επικίνδυνοι γίνεστε με αυτά που λέτε (για μία ακόμη φορά) για την ιστορία του Ηρακλή.

Είναι εκνευριστική είναι η σιωπή (της ΠΑΕ) σε αυτό που είπανε τα παιδιά από την Αυτόνομη για τις 45.000 ευρώ που δόθηκαν μία ώρα (προσέξτε το “μία ώρα” έχει σημασία) πριν από το παιχνίδι Κυπέλλου. Ας ξεκινήσουμε από το τελευταίο. Μετά το παιχνίδι Κυπέλλου η ενημέρωση που υπήρχε ήταν για περίπου 45.000 καθαρά. Βλέπετε, εκείνες τις μέρες τα αποδυτήρια περίμεναν τις εισπράξεις για να πληρωθούν. Και είχε σημασία το ποσό. Για αυτό και γίνονταν οι ερωτήσεις. Στην πορεία αποδείχτηκε ότι τα χρήματα δεν έφταναν. Από τις εισπράξεις πόσα δόθηκαν στους παίκτες και πόσα σε άλλες “τρύπες”. Αυτό, πες, το αφήνουμε στην άκρη.

Μία ερώτηση όμως δεν την αφήνεις στην άκρη και είναι η εξής: Πώς γίνεται (μία ώρα πριν από το παιχνίδι, για αυτό έχει σημασία) να δίνονται 45.000 ευρώ από τα μέχρι τότε κομένα εισιτήρια και μετά το παιχνίδι να είναι περίπου 45.000 καθαρά; Πόσα εισιτήρια κόπηκαν σε μία ώρα μέχρι να αρχίσει το παιχνίδι; Και πόσα δόθηκαν σε άλλες υποχρεώσεις για να μείνουνε οι 45.000;

Εδώ και δύο μέρες, από την ώρα που έγινε η συγκεκριμένη ραδιοφωνική εκπομπή “Ωρα για Μπλε” όπου ειπώθηκαν πολλά, υπάρχει αυτό το νούμερο. Υπάρχει αυτή η γνωστοποίηση. Δεν θα έπρεπε κάτι να πει η ΠΑΕ, επιτέλους; Υπάρχουν νούμερα στο “αέρα”. Να τα εξηγήσει.

Δεν χρειάζονται απαντήσεις ή διευκρινήσεις; Χρήσιμες θα ήταν. Αντί να αρκείται στο να επαναλαμβάνει τις μοναξιές του προέδρου και τα… λίγα εισιτήρια που κόβει ο Ηρακλής;
Πάμε τώρα και σε αυτό. Βγαίνει λοιπόν ο δικηγόρος, Σάκης Ελευθεριάδης και με περισσή αφέλεια λέει: “500 με 600 εισιτήρια κόβει ο Ηρακλής. Είστε ευχαριστημένοι με αυτό; Εγώ δεν είμαι”. Να και το… μάθημα ιστορίας. Με τέτοιες όμως κουβέντες όχι μάθημα ιστορίας δεν μπορείς να κάνεις αλλά επικίνδυνος για την ιστορία γίνεσαι. Διότι, όταν τολμάς εσύ που είσαι μέλος της ΠΑΕ (έχει δηλαδή μια επισημότητα ο λόγος σου) και ξεστομίζεις τέτοια κουβέντα, τι θα πει ο τρίτος, ο απλός φίλαθλος, όχι του Ηρακλή, που δεν παρακολουθεί την πορεία του Ηρακλή και δεν πάει στο γήπεδο; Δεν μαζεύει κόσμο ο Ηρακλής. Αυτό θα πει κύριε δικηγόρε.

Και αν δεν καταλαβαίνεις τι σημαίνει αυτό να το συζητάνε δεξιά και αριστερά (επειδή εσύ με τα λόγια σου το προκαλείς) τότε είσαι εκτός πραγματικότητας. Πού θα έπρεπε, εσύ, όλοι σας, να ξεχωρίζετε την παρουσία του κόσμου του Ηρακλή την τρίτη του σεζόν μακριά από την Α’ Εθνική, σε μέρη άγνωστα και παράταιρα με την ιστορία του. Και πόσο μάλλον από τη στιγμή που κι εσύ ξέρεις, όλοι ξέρουν ότι έχει κόσμο στο γήπεδο, σε όλα τα γήπεδα.
Τι να το κάνεις που λες για τη σεκιούριτι και το ευφυολόγημα του “να καθίσει η διοίκηση στις πόρτες;”. Τι μένει στον κόσμο, τον τρίτο, τον αναγνώστη, τον τηλεθεατή, τον ακροατή; Το νούμερο που με αφέλεια ξεστομίζεις.

Και αλήθεια ήταν τόσο απαραίτητο να παίξει το “περνά, περνά η μέλισσα” μιλώντας για το περιστατικό με τους διαιτητές; Στην αρχή δήλωνε ανήξερος. Στη συνέχεια όταν του είπανε για τα χρήματα που έβαλαν κάποιοι, έκανε μια (μάλλον τυχαία ερώτηση ήταν, ε;) “ξέρετε αν τα βάλανε και τα πήρανε πίσω;”.

Μετά, ειπώθηκε ότι πράγματι, μετά το τέλος επιστράφηκαν τα χρήματα. Αρα, έπεσε μέσα στην “τυχαία” η ερώτηση “αν τα πήρανε πίσω” που έκανε αρχικά ο ανήξερος για το θέμα Ελευθεριάδης. Και μετά, όταν κάποιοι αναγνώρισαν την αξιοπρέπεια των υπαλλήλων της ΠΑΕ που επέστρεψαν τα χρήματα, ο δικηγόρος αντέκρουσε λέγοντας ότι αφού οι υπάλληλοι είναι της ΠΑΕ, η αξιοπρέπεια είναι της ΠΑΕ. Εδώ είναι που πέφτει χειροκρότημα διότι πέφτει και η αυλαία αυτής της πράξης.

Αυτά είναι θλιβερά. Οπως θλίψη προκάλεσε ο Ελευθεριάδης με την ειρωνεία. “Αυτό το τεράστιο ποσό των 500 ευρώ”, είπε κάποια στιγμή για το ποσό που απέμεινε για τα έξοδα της διαιτησίας. Ειρωνεία… Εχουν γίνει τόσα και ειρωνεύεται. Που μέσα σε μία μέρα οι παίκτες του Ηρακλή πήγαν με τα αυτοκίνητά τους στο γήπεδο, κάποιοι λίγο μετά πήγαν πάνω-κάτω για να δοθούν “παρά δέκα” τα χρήματα για τα έξοδα διαιτησίας και βγήκε και το θέμα με την απειλή έξωσης από το Καυτανζόγλειο. Μόνο μέσα σε μία μέρα αυτά. Χώρια την πίκρα της ομάδας και του κόσμου για το αποτέλεσμα. Οταν λοιπόν αυτά συμβαίνουν στο 24ωρο, δεν ειρωνεύεσαι.

Αυτά μόνο θλίψη προκαλούν. Το να μην γνωρίζεις, συνολικά ως διοίκηση, στην ΠΑΕ, τι χρωστάς πού χρωστάς, τι προϋπολογισμό θα κάνεις το καλοκαίρι, πώς θα τον στηρίξεις είναι δυστυχώς επικίνδυνο. Το να τοποθετείσαι όμως δημοσίως κουνώντας το δάχτυλο είναι εκνευριστικό. Τουλάχιστον αυτό, ας σταματήσουν να το κάνουν. Ο προϋπολογισμός απαιτεί οργάνωση, γνώση. Οχι χαρτάκια από εδώ και από εκεί. Το καλοκαίρι η διοίκηση έλεγε ότι με 3.300 εισιτήρια μ.ο. θα έβγαινε η σεζόν. Στο ραδιόφωνο ο Ελευθεριάδης είπε ότι ο προϋπολιογισμός ήταν 2.500 εισιτήρια. Στη συνέχεια των δηλώσεών του είπε για 2.000 με 2.500 εισιτήρια. Στο κάτω-κάτω, ή υπάρχει ένα νούμερο ή δεν υπάρχει. Αλλά, ας δεχτούμε ότι ήταν κουβέντες στη ροή του λόγου. Το θέμα όμως είναι ότι ο έλεγχος που έγινε εις βάθος για τους Ιρανούς, τους έδειξε και τι πραγματικά χρωστά η ΠΑΕ και τι ανοίγματα έχει. Κι αν δεν είναι αλήθεια αυτό, αν δηλαδή πριν ήξεραν τι οφειλόταν και πού, ας βγει κάποιος να το πει.

Διότι η πορεία των πραγμάτων, το… μπάτζετ και αυτή η εμμονή με τα εισιτήρια άλλα δείχνει. Ή για τις μεταγραφές που από όλη την περίοδο Ιανουαρίου και το έξτρα 10ήμερο για τους ελεύθερους, έπρεπε να περιμένει στο τέλος να πάρει έναν παίκτη για την επίθεση.

Στην ομάδα… Είναι προφανές ότι είναι καλό και προτιμότερο, προπονητικό τημ και παίκτες να στρέφουν συχνά το πρόσωπό τους στις κερκίδες. Να απομονώνουν πρόσωπα, τις εκφράσεις τους, την ένταση. Ενα-ένα πρόσωπο και μετά όλα μαζί. Θα καταλάβουν πολλά.

Εκεί είναι ο Ηρακλής, εκεί θα καταλάβουν τον παλμό, εκεί θα νιώσουν τα “θέλω”. Από εκεί θα πάρουν δύναμη και ενέργεια. Το παιχνίδι με τη Νίκη Βόλου ήταν κάκιστο. Τόσα λάθη μαζεμένα; Πολλά λάθη. Κρίμα. Θύμισε μια ομάδα που κανείς δεν θέλει να θυμάται από άλλα παιχνίδια. Η ομάδα οφείλει να διώξει αυτούς τους εφιάλτες και να μην τους αφήσει εδώ. Να βγάλει χαρακτήρα και προσωπικότητα. Ολοι γνωρίζουν τα προβλήματα, τα κατέχουν. Η ομάδα, ο προπονητής, οι παίκτες το ξέρουν ότι ξέρουν όλοι. Κρατήστε το “μία γροθιά” και επιστρέψτε τώρα. Να μην ξαναγίνει τέτοιο παιχνίδι στο οποίο κανείς μέσα στο γήπεδο δεν έβγαζε δυναμισμό και χαρακτήρα.

Για σχόλια, παρατηρήσεις, ενστάσεις, μην διστάσετε να επικοινωνήσετε με το [email protected]

Σχετικά Άρθρα

Πίσω από τους Μαντάκηδες, τους Θάνους και τους Κουτσοσπύρους

Απόψεις

Back to Top