- Bluearena - http://bluearena.gr -

ΣΧΟΛΙΟ: Δύο χρόνια μετά, κοίτα τι έκανες…

Επειδή το ποτήρι έχει ξεχειλίσει προ πολλού, αυτή τη στιγμή, οι μόνες φράσεις που μου έρχονται στο μυαλό προκειμένου να απευθυνθώ στον πρόεδρο (άραγε είναι ακόμα;) της ΠΑΕ Ηρακλής, είναι αυτές του Αβραάμ Λίνκολν. Λοιπόν Θόδωρε Παπαδόπουλε…”μπορείς να κοροϊδεύεις πολλούς για λίγο. Μπορείς να κοροϊδεύεις λίγους για πολύ. Αλλά δεν μπορείς να τους κοροϊδεύεις όλους για πάντα”.

Και προσέξτε. Αφορμή για το σημερινό σχόλιο, δεν αποτελεί τόσο η ήττα από τη Νίκη Βόλου, παρ’ όλο που κι αυτή πόνεσε, τόσο, όσο και οι προηγούμενες που ήρθαν σε παιχνίδια που ο Ηρακλής ήταν να κάνει το κάτι παραπάνω. Το πρόβλημα, έχει να κάνει με το γεγονός ότι σχεδόν σε καθημερινή βάση πλέον, καταγράφεται και μια πανελλήνια ξεφτίλα που πηγάζει από τους χειρισμούς ενός ανθρώπου, που λίγους μήνες πριν, μας είπε ότι δεν θα αφήσει την ομάδα στο έλεός της, μέχρι να βρεθεί διάδοχη λύση.

Λες και έχει την επιλογή να διαλέξει, με τόσα που έχει κάνει μέχρι σήμερα, λες και δεν φτάνει να μας αποδεικνύει καθημερινά το πόσο “λίγος” είναι γι’ αυτή την τεράστια θέση. Είπες ψέμματα Θόδωρε Παπαδόπουλε. Είπες πολλά ψέμματα στον ΛΑΟ του Ηρακλή, σ’ αυτόν που σε έκανε ότι είσαι σήμερα. Διότι μην μου πεις ότι υπήρχες στον ποδοσφαιρικό χάρτη και από πριν; Όχι! Ο Ηρακλής σου πρόσφερε την ευκαιρία να φτιάξεις το όνομά σου, αλλά ούτε μια φορά, ΟΥΤΕ ΜΙΑ ΦΟΡΑ δεν ανταπεξείλθες στις πραγματικές προσδοκίες της θέσης που ανέλαβες.

Χθες, συμπληρώθηκαν δύο χρόνια από εκείνη, την πρώτη συνέντευξη που είχες δώσει στο “Εγνατία Παλλάς”, όταν παρουσιάστηκες ως “σωτήρας” [1] στον κόσμο. Σήμερα, δύο χρόνια μετά, την διαβάζει κανείς και σκέφτεται πως άλλα έταξες, άλλα είπες και άλλα τελικά έκανες. Για τα αγωνιστικά θέματα η κατάσταση είναι γνωστή. Απέτυχες σχεδόν σε κάθε στόχο που έθεσες. Το 2012 είπες “στόχος η Football League” και δεν τον πέτυχες. Το 2013 είπες “στόχος η Superleague”, ούτε αυτόν τον πέτυχες. Το 2014 μας έταξες, τρένα, αεροπλάνα και αλεξίπτωτα, Μπέοι και Πάτσηδες, σου κάνουν πλάκα και χρωστάς σχεδόν σε όποιον μιλάει ελληνικά. Απέτυχες παταγωδώς. Σε όλους τους τομείς.

Εκείνο ωστόσο το οποίο πραγματικά σε εξοργίζει (γιατί λες από μέσα σου, πως δεν μπορεί ρε γαμώτο να το έχεις πει και να απέχει τόσο από την σημερινή πραγματικότητα), ήταν η μαγική δήλωση: ” Αυτό που μπορώ να υποσχεθώ είναι ότι θα υπάρχει οικονομική υγεία”. Αυτό είχες πει δύο χρόνια πριν, Θόδωρε Παπαδόπουλε. Kαι αυτό είναι που μοιάζει πλέον με Ποντιακό ανέκδοτο. Δύο χρόνια μετά, ο Ηρακλής διασύρεται πανταχόθεν και δεν μπορεί να εκπληρώσει ούτε το ελάχιστο αντίτιμο της μετακίνησης των διαιτητών.

Εδώ και μήνες, Θεόδωρε Παπαδόπουλε είσαι εκτός Ήρακλή. Συνειδητά. Κι ίσως το μόνο που πρέπει να κάνεις είναι μας απαλλάξεις μια και καλή από την παρουσία σου και τυπικά. Σχεδόν κάθε ώρα που παραμένεις σ’ αυτή τη θέση, ζημιώνεις παραπάνω την ομάδα. Τούτη την στιγμή, δεν μπορούμε να μιλάμε με λόγια του αέρα. Υπάρχουν αποδείξεις. Και σήμερα θα τα πούμε όλα. Ένα προς ένα…

Σήμερα λοιπόν Θεόδωρε Παπαδόπουλε ο απολογισμός σου στα δύο χρόνια που συμπλήρωσες στην θέση του προέδρου της ΠΑΕ Ηρακλής, έχει καταγράψει…

*Δεκάδες προσφυγές από ποδοσφαιριστές που φόρεσαν την φανέλα του Ηρακλή επί δικής σου θητείας.

*Κομμένα τηλέφωνα στην ΠΑΕ για αρκετό χρονικό διάστημα και μάλιστα από εταιρία που είναι και ΧΟΡΗΓΟΣ της ομάδας.

*Μέχρι σήμερα η εγγυητική της ΠΑΕ Ηρακλής έχει καταπέσει ουκ ολίγες φορές, με απόφαση της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού και πιο πρόσφατη την περίπτωση Κωφίδη.

*Στην Γενική Συνέλευση της ΠΑΕ, το περασμένο καλοκαίρι, μας είχες πει ότι…”ο Ηρακλής, πρέπει να φοράει ΝΙΚΕ”. Σήμερα η ΝΙΚΕ είναι σχεδόν…απλήρωτη.

*Από την ημέρα που ανέλαβες, ελάχιστες φορές έχεις τηρήσει την συμφωνία με την διοίκηση Καυτανζογλείου, με αποτέλεσμα να φτάσεις το χρέος στο ποσό των 65.000 ευρώ.

*Κάποια στιγμή, μας ενημέρωσες για το ενδιαφέρον Ιρανικής εταιρείας, οι εκπρόσωποι των οποίων ήρθαν έκαναν τον έλεγχο, σε βοήθησαν να μάθεις το ακριβές ποσό των χρεών σου (γιατί μέχρι τότε δεν το ήξερες) και έκτοτε δεν ενημέρωσες για το παραμικρό ως όφειλες να κάνεις. Πόσο μάλλον, από την στιγμή που μετά το παιχνίδι με τον Βατανιακό βγήκες και είπες φεύγω, μέχρι να βρεθεί διάδοχη λύση.

*Την ημέρα που βγήκες να μιλήσεις στο “Αθλητικό Μετρόπολις” μας ενημέρωσες ότι υπάρχει και Plan B και ότι την ίδια μέρα είχες ραντεβού με ενδιαφερόμενους. Μάλλον επρόκειτο για Plan Beeeeee…αλλά μην μας περνάς για πρόβατα. Να βγεις ξανά στον κόσμο και να πεις τι έγινε σε εκείνη την συνάντηση…

*Ως μέγιστη ξεφτίλα, από τις λίγες που καταγράφηκαν ποτέ, στο χθεσινό παιχνίδι με την μορφή εράνου συγκεντρώθηκαν τα χρήματα, προκειμένου να πληρωθούν οι διαιτητές, αλλά αυτό το ζήτημα δεν είναι και το μοναδικό που πάει για…όσκαρ ανικανότητας…

*Ο Ηρακλής χθες, σε ένα από τα πιο κρίσιμα παιχνίδια της φετινής περιόδου, δεν είχε διοικητική εκπροσώπηση. Ναι, πολύ καλά διαβάσατε. Τρεις άνθρωποι είναι αυτή τη στιγμή καθημερινά στα γραφεία της ΠΑΕ και ασκούν έμμεσα ή άμεσα διοίκηση. Ο Αργύρης Ασφαλτίδης, απουσίαζε, ο Γιώργος Μπέζας ήταν στην Αθήνα και εσύ πρόεδρε της ΠΑΕ Ηρακλής, Θεόδωρε Παπαδόπουλε, παρακολούθησες το παιχνίδι από καφετέρια της Κατερίνης (!). Η ξεφτίλα, της ξεφτίλας, ώ ξεφτίλα. Στο γήπεδο μάλιστα, δεν ήταν ούτε καν ο νομικός σύμβουλος της ομάδας, Σάκης Ελευθεριάδης. Είμαι περίεργος πραγματικά να μάθω πως κινήθηκε η ΠΑΕ στο θέμα που προέκυψε με τους διαιτητές. Δια της τηλεφωνικής επικοινωνίας; Με σήματα καπνού; Ποιος μερίμνησε γι’ αυτό το θέμα;

*Σε πρόσφατη συνέλευση για το θέμα της ανόδου στην Superleague, ένιωσες κεραυνόπληκτος από το 2+1 όμως στην επιτροπή που συζήτησε με τους εκπροσώπους της μεγάλης κατηγορίας, εσύ ήσουν στην Κατερίνη. Αντίθετα, συμμετείχε ο καλός σου φίλος, συνονόματος και συντοπίτης σου, Κώστας Παπαδόπουλος του Πιερικού ο οποίος φυσικά σε “πούλησε”, καθώς επίσης και ο πρόεδρος του Γαζώρου, Γιώργος Καλαποτλής. Συμμετείχαν ο Πιερικός και ο Γάζωρος που φαινομενικά δεν είχαν κανένα συμφέρον και όχι ο πρόεδρος της ΠΑΕ Ηρακλής που “καίγεται” για την άνοδο. Και μετά απορείς γιατί δύο χρόνια τώρα οι Μπέος και Πάτσης κάνουν πάρτι στην πλάτη σου, απορείς γιατί στα κέντρα των αποφάσεων δεν υπολογίζουν πια στον Ηρακλή.

*Είσαι ίσως ο μοναδικός πρόεδρος που είχε τόσο μεγάλη οικονομική βοήθεια από απλούς φιλάθλους του Ηρακλή. Το ποσό που έχεις πάρει από διάφορους εξωδιοικητικούς παράγοντες, ξεπερνά τις 300.000 ευρώ. Είπες επίσης ότι με τις εισπράξεις του αγώνα με τον ΠΑΟΚ, θα πληρωθούν οι παίκτες, οι υπάλληλοι και χίλιες δυο άλλες υποχρεώσεις. Αποδείχτηκε ότι τίποτα από όλα αυτά δεν εκπληρώθηκε. Αλήθεια σήμερα μπορείς να μας εξηγήσεις τι απέγιναν τα χρήματα εκείνα; Τι τελικά πληρώθηκε;

*Εκείνο δε που πονάει πολύ; Είναι δίχως άλλο το θέμα των ακαδημιών. Διότι δεν είναι μόνο τα 500αρια που κατήγγειλαν γονείς πως έδωσαν για τον ρουχισμό των παιδιών και ακόμα φυσικά δεν τον έχουν παραλάβει, είναι το γεγονός πως οι ίδιοι αυτοί άνθρωποι, οι γονείς δηλαδή, έφτασαν στο σημείο να μαζέψουν μεταξύ τους χρήματα (κι άλλος έρανος), προκειμένου να πληρώσουν τους προπονητές. Και αυτή είναι μία ακόμη ξεφτίλα σου. Έχεις ρίξει ένα πρότυπο εργοστάσιο παραγωγής παικτών, σε Νιρβάνα. Στη δική σου Νιρβάνα…

Και τόσα άλλα και τόσα άλλα…

Λοιπόν, Θόδωρε Παπαδόπουλε, μπορείς να βάζεις όση αστυνομία θέλεις για να αποφύγεις μια απλή κουβέντα με τους οπαδούς, εκείνο όμως που δεν μπορείς να αποφύγεις πλέον, είναι τα προβλήματα και τα χρέη που δημιούργησες. Απάλλαξε μας λοιπόν από την παρουσία σου το συντομότερο δυνατό, διότι αποδεικνύεται τελικά, ότι δεν είσαι μόνο “λίγος” για τον Ηρακλή που έχουμε ονειρευτεί, αλλά και επικίνδυνος για το μέλλον του.

Αν υπάρχει κάπου μέσα σου αξιοπρέπεια, σήμερα κιόλας, παρέα με τον μάνατζερ Αμανατίδη, θα μιλήσεις για την πορεία των διαπραγματεύσεών σου με τους Ιρανούς και τους λοιπούς ενδιαφερόμενους και εν’ συνεχεία θα αφήσεις τα κλειδιά της ΠΑΕ στον επόμενο. Εσύ τον δρόμο σου τον έχασες. Άσε τουλάχιστον να βρει τον σωστό ο Ηρακλής.

*Η φωτογραφία είναι του Amadeus M.