ΣΧΟΛΙΟ: Άλλο -θα ήταν- το πραγματικό “ευχαριστώ”

Η διοίκηση έβγαλε ανακοίνωση και ευχαρίστησε τον κόσμο για τη συγκλονιστική του παρουσία στο παιχνίδι Κυπέλλου. Μάλιστα. “Ενα μεγάλο ευχαριστώ”, ανέφερε χαρακτηριστικά στην εισαγωγή του …

Η διοίκηση έβγαλε ανακοίνωση και ευχαρίστησε τον κόσμο για τη συγκλονιστική του παρουσία στο παιχνίδι Κυπέλλου. Μάλιστα. “Ενα μεγάλο ευχαριστώ”, ανέφερε χαρακτηριστικά στην εισαγωγή του κειμένου. Και λίγη ώρα μετά, οι παίκτες βρέθηκαν απέναντι σε μια πικρή πραγματικότητα.

Δεν άκουσαν από τη διοίκηση αυτό που ήθελαν στα αποδυτήρια. Η διοίκηση τους έφερε και πάλι μπροστά στα οικονομικά προβλήματα. Και η “βάνα” με το σκωτσέζικο ντους να τρέχει ασταμάτητα.

Η ομάδα να δείχνει ότι αγωνιστικά κάνει βήματα προς το καλύτερο και όταν γυρίζει στον χώρο της, την επομένη ενός αγώνα για τον οποίον έχουν συζητηθεί, ειπωθεί και γραφτεί τόσα πολλά, όταν γυρίζει στα δικά της αποδυτήρια, να μην βρίσκει τη ζεστασιά. Ντροπή. Εξοργιστικό. Άλλο -θα ήταν- λοιπόν το πραγματικό ευχαριστώ.

Το πραγματικό ευχαριστώ θα ήταν να πήγαινε η διοίκηση με λύση στα αποδυτήρια. Θα ήταν να μην έχει εξαντλήσει τα όρια των υποσχέσεών της ώστε να δίνει το περιθώριο στον άλλον να κάνει κι άλλη υπομονή. Διότι, δυστυχώς αυτή δεν ήταν η πρώτη φορά. Θα ήταν να απασφαλίσει τη “βόμβα” των κινδύνων. Να κλείσει την πόρτα της ανασφάλειας, να δώσει κάτι. Να πει κάτι.

Αντί αυτού δεν μπόρεσε να ηρεμήσει κανέναν. Ο Ηρακλής πήγαινε να παίξει το παιχνίδι Κυπέλλου και στο ρεπορτάζ αναγραφόταν, μεταξύ άλλων, η είδηση ότι η ΕΕΑ αποφάσιζε την κατάπτωση της εγγυητικής για οφειλές στον Τροϊρη.

Διανοείται κανείς από τη διοίκηση την αναντιστοιχία των δύο εικόνων; Κι εντάξει, αύριο μπορεί να τα βρει με τον Τροϊρη, ποιος όμως μπορεί από αυτή τη διοίκηση να εγγυηθεί ότι μεθαύριο δεν θα υπάρξει ένας άλλος Τροϊρης. Κανείς.

Την επομένη του παιχνιδιού Κυπέλλου ο Ογιος αναγκάστηκε, αντί να ασχοληθεί με την προπόνηση, να αφήσει την προπόνηση και το γήπεδο και να πάει να μιλήσει με τον Παπαδόπουλο για να του μεταφέρει την έντονη ανησυχία του και τον προβληματισμό του. Ωραίο κι αυτό το “ευχαριστώ” προς τον προπονητή, ενός ανθρώπου που έδειξε ότι θέλει να έχει όλο το μυαλό του στραμένο στην ομάδα. Και η διοίκηση του αφαιρεί αυτή την 100% αυτοσυγκέντρωση.

Εργο δυστυχώς που έχει παιχτεί κι άλλες φορές στον Ηρακλή. Στα δύσκολα, το φιλότιμο κάποιων στα αποδυτήρια να προσπαθεί να τα κρατήσει. Είτε είναι προπονητής, είτε είναι παίκτες. “Γίνεται και σε άλλες ομάδες”, μπορεί να πει κάποιος. Και; Με αυτούς πρέπει να συγκριθείς ή με αυτές τις ομάδες που “δεν γίνεται”. Ασε που δεν χρειάζεται να συγκριθείς με κανέναν. Οταν κάνεις αυτοκριτική, τι βγάζει το ταμείο; Πόσο μάλλον όταν από το καλοκαίρι όλοι έχουν προειδοποιήσει και χτυπήσει το “καμπανάκι” για “πηγές εσόδων” και το οικονομικό.

Επίσης κάποιος θα μπορούσε να πει: “Μα, καλά, δεν θα έπρεπε η διοίκηση να ευχαριστήσει τον κόσμο”; Προφανώς. Αυτονόητο ήταν και είναι. Επίσης, κανείς δεν μπορεί να πει ότι δεν εννοεί το “ευχαριστώ” που είπε. Πώς θα μπορούσε να μην το κάνει; Αλλά, αλήθεια, η ουσία στο “σε ευχαριστώ” είναι άλλη. Είναι να είσαι εκεί ως διοίκηση για να δώσεις ηρεμία. Και δεν το έκανε. Να δώσει λύση. Δεν το έκανε. Ασφάλεια. Δεν το έκανε.

Και σε ένα άλλο σημείο της ίδιας ανακοίνωσης αναφέρει: “Ο κόσμος του Ηρακλή έδειξε σε όλους ότι πέρα από ένδοξο παρελθόν η ομάδα αυτή έχει και παρόν και μέλλον”. Μα, ο κόσμος αυτό το δείχνει συνεχώς. Αυτό είναι το θέμα; Χάρη στον κόσμο, όλα αυτά τα χρόνια, ο Ηρακλής διατηρείται. Ως πότε θα κουβαλά “το παρόν και το μέλλον”; Είναι δική του ευθύνη; Και η διοίκηση που με την αναβλητικότητα στην επίλυση των οικονομικών προβλημάτων τι κάνει;

Και είναι και οι συζητήσεις που κάνει με τους Ιρανούς, κάτι που επικαλείται η διοίκηση. Και; Συγνώμη, αλλά αυτό δεν είναι δικαιολογία. Αυτό δεν είναι καθόλου δικαιολογία για το ότι η διοίκηση δεν πήγε με λύση στα αποδυτήρια την επομένη του αγώνα Κυπέλλου. Πολύ απλά γιατί εδώ και καιρό όλοι γνωρίζουν, άρα και η διοίκηση, ότι οι συγκεκριμένοι που ήρθαν εδώ δεν θα είναι αυτοί που θα έπαιρναν την απόφαση. Θα γνωμοδοτήσουν. Η απόφαση α) θα παρθεί αργότερα και β) κανείς δεν ξέρει τι απόφαση θα παρθεί. Αρα, σύμφωνα με τις ημερομηνίες, η διοίκηση ήξερε ότι -τουλάχιστον για τώρα- θα έπρεπε να βρει χρήματα να πληρώσει μετά το παιχνίδι Κυπέλλου.

Αυτό θα ήταν ένα πραγματικό “ευχαριστώ”.

Για σχόλια, παρατηρήσεις, ενστάσεις, μην διστάσετε να επικοινωνήσετε με το [email protected]

Σχετικά Άρθρα

Πίσω από τους Μαντάκηδες, τους Θάνους και τους Κουτσοσπύρους

Απόψεις

Back to Top