Το ΚΚΕ πιέζει, η κυβέρνηση αρνείται να πάρει θέση

Στις προσπάθειες που γίνονται ώστε το θέμα του ΓΣ Ηρακλής να συζητηθεί στη Βουλή, αλλά και στην άρνηση της κυβέρνησης να πάρει θέση, αναφέρθηκε το …

Ερασιτέχνης

Στις προσπάθειες που γίνονται ώστε το θέμα του ΓΣ Ηρακλής να συζητηθεί στη Βουλή, αλλά και στην άρνηση της κυβέρνησης να πάρει θέση, αναφέρθηκε το ΚΚΕ μέσω ανακοίνωσης που εξέδωσε Κομματική Οργάνωση της Κεντρικής Μακεδονίας.

Αναλυτικά η ανακοίνωση αναφέρει:

“Το Κοινοβουλευτικό Τμήμα της Κομματικής Οργάνωσης Κεντρικής Μακεδονίας του ΚΚΕ καταγγέλλει ότι η κυβέρνηση αρνείται να πάρει θέση στα προβλήματα λειτουργίας του Γυμναστικού Συλλόγου «ΗΡΑΚΛΗΣ», καθώς αρνείται να απαντήσει στις επανειλημμένες ερωτήσεις που κατέθεσε.
Σε ανακοίνωσή του σημειώνει: «Με αφορμή τις αρνητικές εξελίξεις στην ύπαρξη και συνέχιση της λειτουργίας του ΓΣ “ΗΡΑΚΛΗΣ” η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ παρενέβη με σχετικές Ερωτήσεις στη Βουλή.

Η συζήτηση όμως της Επίκαιρης Ερώτησης (αρ. πρωτ. 298/25.11.2013) με θέμα “Προβλήματα στη λειτουργία του ΓΣ “ΗΡΑΚΛΗΣ”, που κατέθεσε ο βουλευτής Α΄ Θεσσαλονίκης του ΚΚΕ, Θεοδόσης Κωνσταντινίδης, και ήταν προγραμματισμένη για τις 28.11.2013, ακυρώθηκε με ευθύνη του ίδιου του υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού που, παρόλο ότι προΐσταται της ΓΓΑ, δήλωσε αναρμόδιο!

Το Κομμουνιστικό Κόμμα, θεωρώντας ότι το θέμα αυτό είναι ιδιαίτερα σημαντικό και χρήζει άμεσης αντιμετώπισης, επανακατέθεσε την Επίκαιρη Ερώτηση (αρ. πρωτ. 337/03.12.2013) αυτή τη φορά προς το υπουργείο Εσωτερικών που προΐσταται των Περιφερειών και είναι εποπτεύουσες αρχές των Αθλητικών Σωματείων και προς το υπουργείο Οικονομικών του οποίου η Ελεγκτική Υπηρεσία απέστειλε αίτημα προς την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας για να ζητήσει τη λύση του Σωματείου “ΓΣ Ηρακλής”.
Εξαιτίας, όμως, της συζήτησης νομοθετικού έργου στη Βουλή, υπήρξε και νέα αναβολή.

Την ίδια μέρα, το Κομμουνιστικό Κόμμα επανέφερε την Επίκαιρη Ερώτηση (αρ. πρωτ. 353/09.12.2013), προς τα ίδια υπουργεία.

Η συζήτηση, όμως, παρόλο που ήταν προγραμματισμένη για την Πέμπτη 12 Δεκέμβρη, ακυρώθηκε πάλι με ευθύνη των δύο υπουργείων, τα οποία δήλωσαν αναρμόδια και αυτά!”.

Back to Top