Πλήθος κόσμου στην παρουσίαση

Tο βιβλίο «Θεσσαλονίκη: Η πόλη του μπάσκετ», «ταξίδεψε» στην Αθήνα για να παρουσιαστεί επίσημα και στην πρωτεύουσα, μετά τη Θεσσαλονίκη. Στην αίθουσα «Γιώργος Κασιμάτης» του …

Επικαιρότητα

Tο βιβλίο «Θεσσαλονίκη: Η πόλη του μπάσκετ», «ταξίδεψε» στην Αθήνα για να παρουσιαστεί επίσημα και στην πρωτεύουσα, μετά τη Θεσσαλονίκη. Στην αίθουσα «Γιώργος Κασιμάτης» του Ολυμπιακού Αθλητικού Κέντρου Αθηνών «Σπύρος Λούης» (Ο.Α.Κ.Α.), που συγκέντρωσε αρκετό κόσμο, πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση για την επίσημη παρουσίαση του βιβλίου.

Στο πάνελ βρέθηκαν οι οι τέσσερις δημοσιογράφοι-συγγραφείς του βιβλίου, Βασίλης Βλαχόπουλος, Νίκος Καραγιώργης, Γιώργος Συρίδης και Παναγιώτης Χορόζογλου. Μαζί τους ήταν οι δυο εκ των τεσσάρων ιδρυτών της GBA, Λάζαρος Παπαδόπουλος και Δημήτρης Διαμαντίδης. Για το βιβλίο μίλησαν οι παλιοί καλαθοσφαιριστές, Κώστας Μπογατσιώτης και Νάσος Γαλακτερός και ο δημοσιογράφος-συγγραφέας Δημήτρης Καρύδας. Ο Δημήτρης Καρύδας που εκτός από την ενασχόληση του για δεκαετίες με τη δημοσιογραφία έχει να επιδείξει και σημαντική συγγραφική δραστηριότητα, έπλεξε το εγκώμιο του βιβλίου, τονίζοντας: «Σας συνιστώ να πάρετε και να διαβάσετε αυτό το βιβλίο. Ένας σπουδαίος Αμερικανός συγγραφέας έγραψε στο τελευταίο του βιβλίο ότι «αν δεν κλάψει ο συγγραφέας την ώρα που γράφει ένα βιβλίο δεν θα κλάψει ούτε αυτός που θα το διαβάσει». Είμαι της άποψης ότι κάθε βιβλίο έχει δυο ζωές. Όταν γράφεται και μετά όταν διαβάζεται. Διάβασα δυο φορές το βιβλίο. Στη δεύτερη το μελέτησα και οφείλω να σας διαβεβαιώσω ότι αυτό το βιβλίο είναι προϊόν μιας μεγάλης έρευνας, η οποία μάλιστα αποκαθιστά και μερικές ιστορικές αλήθειες. Και αναφέρομαι σε κάποια πράγματα που γράφτηκαν στην έκδοση που είχε κυκλοφορήσει από το περιοδικό «Τρίποντο» με τίτλο «100 χρόνια μπάσκετ». Αυτό το βιβλίο ήρθε για να διορθώσει και να αποκαταστήσει κάποια λάθη της προηγούμενης δημοσιογραφικής γενιάς και είναι από τα καλύτερα βιβλία μπάσκετ που έχω διαβάσει».

Ο Νάσος Γαλακτερός από την πλευρά του που κι αυτός μετρά ήδη μια συγγραφική προσπάθεια, επεσήμανε: «Βλέποντας αυτό το βιβλίο θυμάμαι τον εαυτό μου σε ηλικία 13 χρονών. Τότε που λόγω της τρέλας μου με το μπάσκετ και της απόφασης μου να ασχοληθώ με το άθλημα αυτό αγόραζα ότι βιβλίο μπάσκετ έβρισκα, ξοδεύοντας όλα μου τα λεφτά. Παρότι δεν είχαν να μου προσφέρουν κάτι αφού τα περισσότερα ασχολούνταν με θέματα τακτικής και ανάλυσης. Θα έπρεπε να εκδοθεί ένα τέτοιο βιβλίο όταν ήμουν ακόμη μικρός σε ηλικία. Γιατί μέσα από ένα τέτοιο βιβλίο πλουτίζεις τις γνώσεις σου». Ο Κώστας Μπογατσιώτης ήταν αυτός που έκλεψε την παράσταση με την αφήγηση ανέκδοτων ιστοριών από τα χρόνια που έπαιζε μπάσκετ, καθηλώνοντας το κοινό και προσφέροντας μια διαφορετική νότα στην εκδήλωση. Την εκδήλωση συντόνισε ο δημοσιογράφος, Κώστας Σωτηρίου.

Στην επίσημη παρουσίαση του βιβλίου παραβρέθηκαν σπουδαίες προσωπικότητες από τον χώρο του μπάσκετ όπως οι Μιχάλης Κυρίτσης, Δήμος Ντικούδης, Γιάννης Γιαννούλης, Δημήτρης Τσαλδάρης, Λάζαρος Βορεάδης και άλλοι. Επίσης παρόντες ήταν ο πρόεδρος του Ε.Σ.Α.Κ.Ε., Γιώργος Χαλβατζάκης και ο πρόεδρος του Π.Σ.Α.Τ. Σωτήρης Τριανταφύλλου.

Σχετικά Άρθρα

Back to Top