«Για 40 λεπτά νεκρός»

Στην κατάσταση της υγείας του Γιώργου Καραίσκου, αναφέρθηκε ο προσωπικός φίλος του βετεράνου ποδοσφαιριστή του Ηρακλή, Σάββας Καρακασίδης. «Είναι πολύ καλύτερα και έχει αποσυνδεθεί από το …

Ηρακλής

Στην κατάσταση της υγείας του Γιώργου Καραίσκου, αναφέρθηκε ο προσωπικός φίλος του βετεράνου ποδοσφαιριστή του Ηρακλή, Σάββας Καρακασίδης.

«Είναι πολύ καλύτερα και έχει αποσυνδεθεί από το μηχάνημα εξωσωματικής μονάδας. Ακόμα χρειάζεται τη βοήθεια από κάποια μηχανήματα αλλά η κατάσταση του είναι σαφώς
Καλύτερα. Μιλάμε για ένα άνθρωπο που έμεινε 40 λεπτά νεκρός. Για 40 λεπτά έστελναν οι γιατροί στα άλλα όργανα αίμα επειδή δεν δούλευε η καρδιά. Κάποια στιγμή ο διευθυντής του νοσοκομείου έδωσε εντολή να τον ανοίξουν και να του βγάλουν τον θρόμβο αν και θεωρούταν νεκρός. Στα 30 λεπτά μας είπαν ότι δε πιστεύουν πως θα ζήσει. Πρώτη φορά οι γιατροί είδαν κάτι τέτοιο. Από έμφραγμα και εγκεφαλικό μπορείς να ζήσεις αλλά από πνευμονική εμβολή είναι σχεδόν απίθανο γιατί φράζει η αρτηρία της καρδιάς. Όταν βγήκε ο θρόμβος δεν λειτουργούσαν όλα τα όργανα κανονικά. Το σημαντικότερο είναι πως λειτούργησε η καρδιά του αθλητή. Τώρα πλέον κοιτάμε τα υπόλοιπα όργανα ένα-ένα. Η επέμβαση έγινε σε δευτερόλεπτα και ευτυχώς ο εγκέφαλος δεν έπαψε να αιματώνεται» τόνισε στον “Arena FM” ο Σάββας Καρακάσίδης και πρόσθεσε: «Είναι τυχερός γιατί είχε κάποια προβλήματα και τα έψαχνε.

Τη μέρα που έφτασε στο νοσοκομείο για εξετάσεις μόλις έκατσε στο καροτσάκι έπαθε ανακοπή. Ευτυχώς ήταν μέσα στη κλινική με τους καλύτερους γιατρούς. Ήταν τυχερός καθώς αφενός τον χειρούργησε ο καλύτερος γιατρός, ο κ. Πίτσης και αφετέρου ήταν το μόνο νοσοκομείο που είχε αυτό το μηχάνημα που τον κράτησε στη ζωή» .

Σχετικά με τις πρώτες του αντιδράσεις που είχε, αφότου συνήλθε είπε: «Μέχρι να βγει από την εντατική μπορούν και τον επισκέπτονται μόνο οι κόρες του. Ο Γιώργος επικοινωνεί κανονικά αν και ακόμα δε μπορεί να βγάλει ήχο εξαιτίας ενός μηχανήματος. Την τρίτη που ξύπνησε ρώτησε τις νοσοκόμες για πιο λόγο βρισκόταν εκεί. Αυτό πιθανότατα δημιουργήθηκε από ένα ατύχημα που είχε πάθει πριν από λίγο καιρό όταν είχε προσπαθήσει να περάσει πάνω από μια πόρτα, στραβοπάτησε, έσπασε το πόδι του και ήταν έναν μήνα με νάρθηκα. Από εκεί πρέπει να ξεκίνησε το κακό».

Για τον αγώνα που κάνουν οι άνθρωποι του Γ. Καραίσκου να εξασφαλίσουν τα έξοδα που δημιουργήθηκαν ο κ. Καρακασίδης τόνισε: «Τα έξοδα είναι πάρα πολλά και σίγουρα θα γίνει και μια προσπάθεια από την κλινική που δε σκέφτηκε ποτέ τα χρήματα. Οι άνθρωποι πληρώνουν από το ταμείο τους τα πάντα και δεν έχουμε δώσει ακόμα χρήματα. Θα δούμε τι ποσά μπορούμε να μαζέψουμε και ελπίζουμε όλα να πάνε καλά και σε αυτό το κομμάτι. Αν όλα πάνε όπως πρέπει και συνεχιστεί η βελτίωση μπορεί να βγει από την εντατική ακόμα και την επόμενη βδομάδα. Είναι σχεδόν βέβαιο πως θα μας βρει η νέα χρονιά στην κλινική».

Σχετικά Άρθρα

Γελοιότητες της ΕΠΟ για να μπλοκάρει την ποδοσφαιρική επανεκκίνηση

Ποδόσφαιρο

Ηρακλής: “Κορυφώνεται η αγωνία – Ίσως πάμε σε νέα παράταση”

Ποδόσφαιρο

Το επιχειρηματικό ενδιαφέρον και το ενδεχόμενο “μερικής αποκατάστασης”

Ποδόσφαιρο

Back to Top