Ογιος: “Η επιτυχία απαιτεί θυσίες…”

Ο προπονητής του Ηρακλής, Γκιγιέρμο Όγιος, μίλησε στο «Αθλητικό Metropolis» και τόνισε ό,τι με πολύ δουλειά και κόπο ο Ηρακλής θα φτάσει στο τέλος της …

Ηρακλής

Ο προπονητής του Ηρακλής, Γκιγιέρμο Όγιος, μίλησε στο «Αθλητικό Metropolis» και τόνισε ό,τι με πολύ δουλειά και κόπο ο Ηρακλής θα φτάσει στο τέλος της χρονιάς στον στόχο του. 

Ο Αργεντινός τεχνικός αναφέρθηκε στο σερί των τριών νικών, το μεταγραφικό πλάνο, τις διοικητικές εξελίξεις και τη δεδομένη πίεση που υπάρχει σε μια ομάδα του μεγέθους του Ηρακλή.

Σχετικά με το πως σχολιάζει το σερί των τριών νικών, και για το τι βρήκε, τι προσπάθησε να αλλάξει και σε ποια κομμάτια έχει αλλάξει ο Ηρακλής, είπε: «Τα συγχαρητήρια ανήκουν στους παίκτες που παλεύουν μέσα στο γήπεδο για να βγάλουν την ομάδα από την άβολη θέση που ήταν ο Ηρακλής. Όταν έφτασα προσπάθησα να εφαρμόσω τη δική μου μέθοδο, αυτή που ξέρω και εκτελώ.

Αυτό προσπαθούν και κάνουν οι ποδοσφαιριστές μου. Το που θα φτάσει η ομάδα έχει να κάνει με την καθημερινή δουλειά. Αρχικά ήθελα από τους ποδοσφαιριστές μου να έχω τη δοτικότητα, τη συγκέντρωση και τη σκληρή δουλειά. Ήταν κάτι που το έδιναν καθημερινά και μέσω αυτού έρχεται η βελτίωση. Όσο για το που έχουμε φτάσει σχετικά με το τι θέλω εγώ; Δεν μπορώ να το οριοθετήσω γιατί πιστεύω η ομάδα πρέπει να προσπαθεί καθημερινά, να δουλεύει μ’ αυτό τον τρόπο και να βελτιώνεται. Η εξέλιξη όπως και στη ζωή είναι καθημερινή».

Για τη διαμόρφωση υλικού με τις επικείμενες διαφοροποιήσεις, τόνισε: «Πέραν της δεκτικότητας και της διάθεσης των παικτών για δουλειά, για την οποία δεν έχω κανένα παράπονο, προχωράμε στους επόμενους σταθμούς, γιατί πρέπει να έχει μεγάλη εξέλιξη όλη η προσπάθεια. Είδα μια πάρα πολύ καλή προσπάθεια στο τελευταίο μας παιχνίδι, όπου πήραμε μια πολύ σημαντική νίκη, έχοντας καλό ρυθμό και δυναμική με κατοχή της μπάλας.

Πλέον πάμε στο επόμενο στάδιο με τους παίκτες που θέλω να συνεργαστώ. Όπως καταλαβαίνετε το ρόστερ όταν είναι στα νούμερα και στα πλαίσια που θέλω να λειτουργήσω εγώ, χρειαζόμαστε ποιοτικούς ποδοσφαιριστές που να εξελίσσονται μέσα από το σύνολο. Δεν έχω κανένα παράπονο από τα παιδιά. Θα υπάρξουν αλλαγές, σίγουρα θα έρθουν κάποιοι ποδοσφαιριστές να βοηθήσουν την προσπάθεια που έχουμε κάνει, γιατί ο στόχος μας είναι υψηλός».

Για το αν κατέληξαν με τον Κώστα Τσαλίκη –που προσφάτως δήλωσε στο «Αθλητικό Metropolis» πως χρειάζονται τουλάχιστον 3 μεταγραφές- για τις θέσεις ενίσχυσης, απάντησε: «Όχι. Ακόμα δεν έχουμε καταλήξει, γιατί για να καταλήξεις θα πρέπει πρώτα να έχεις κάνει μια πλήρη αξιολόγηση του υπάρχοντος ρόστερ. Εγώ όταν μιλάω για αξιολόγηση δεν αναφέρομαι μόνο στο αγωνιστικό κομμάτι, δεν τους βλέπω μόνο σαν επαγγελματίες ποδοσφαιριστές, αλλά και σαν ανθρώπους.

Θέλω να δω την εξέλιξη που μπορούν να έχουν μέσα από το σύστημα και τη μεθοδολογία που δουλεύουμε, σε τι θέσεις μπορούν να βοηθήσουν και πως μπορούν να προσφέρουν στο σύνολο και σαν άνθρωποι. Θα δω την εξέλιξή τους και θα οριοθετήσουμε το που θέλουμε την ενίσχυση, αλλά με παίκτες που θα μπορούν να έρθουν για να προσφέρουν στην συνολική εξέλιξη της ομάδας, όχι μόνο ως ποδοσφαιριστές, αλλά και ως άνθρωποι μέσα στα αποδυτήρια».

Όσον αφορά στην πίεση που δεδομένα υπάρχει στον Ηρακλή, σχολίασε: «Το γνωρίζω πολύ καλά και το ήξερα πριν αναλάβω. Ο Ηρακλής είναι μια ιστορική ομάδα που θέλει και πρέπει να βρεθεί στη φυσική της θέση. Αυτή η πίεση όταν είσαι επαγγελματίας πρέπει να υπάρχει. Σε οποιαδήποτε ομάδα κι αν είσαι, ανεξαρτήτου μεγέθους, αυτή η πίεση πρέπει να υπάρχει για να καταφέρεις να κερδίζεις.

Προσπαθούμε να λειτουργήσουμε σε όλους τους τομείς προσφέροντας μια υψηλά ποιοτική δουλειά που θα φέρει πιο κοντά τον κόσμο σ’ εμάς. Βήμα-βήμα θα αρχίζει να αλλάζει η απόδοσή μας και τα αποτελέσματα θα γεμίζουν αισιοδοξία που θα φέρει τον κόσμο κοντά μας, για να γίνει ένα ακόμα εφόδιο για να καταφέρουμε να υλοποιήσουμε τον στόχο μας. Αυτά όμως για να γίνουν χρειάζεται πάρα πολύ σκληρή δουλειά και να το κερδίζουμε παιχνίδι με το παιχνίδι».

Τέλος, όσον αφορά στις διοικητικές εξελίξεις και το ότι πρέπει να τελειώσουν γρήγορα για να αφοσιωθεί η ομάδα στο αγωνιστικό, υπογράμμισε: «Φυσικά το να υπάρξουν εξελίξεις που θα φέρουν μια οικονομική ηρεμία στην ομάδα, επηρεάζουν τους παίκτες που μπορεί να το σκέφτονται. Αυτό που βλέπω εγώ είναι μια προσπάθεια που γίνεται προς τη θετική κατεύθυνση.Θα πρέπει να αφήσουμε εμείς αυτό το κομμάτι. Να μη μας επηρεάζει. Κι εμείς, με την προσπάθειά μας στον αγωνιστικό χώρο, βοηθάμε αυτές τις εξελίξεις.

Σε αυτό πρέπει να εστιάσουμε εμείς: Να κοιτάξουμε το δικό μας κομμάτι, με σκληρή δουλειά, που αντιλαμβάνομαι ότι γίνεται και από την διοίκηση, ώστε να έρθει αυτή η ηρεμία που όλοι αναζητούμε. Αυτό που λέω στους ποδοσφαιριστές μου είναι να μείνουμε αναπόσπαστοι στη δουλειά μας. Για να φτάσεις στο στόχο, πρέπει να χτίζεις κάθε μέρα. Να κερδίζεις την επιτυχία μέσα από τη σκληρή δουλειά. Το έχω σαν moto ζωής: Η επιτυχία ποτέ δεν έρχεται τυχαία. Η επιτυχία απαιτεί πάρα πολλές θυσίες».

Σχετικά Άρθρα

Το επιχειρηματικό ενδιαφέρον και το ενδεχόμενο “μερικής αποκατάστασης”

Ποδόσφαιρο

“Πλημμύρισε” με ευχές για επιστροφή στον Ηρακλή ο λογαριασμός του Βέλλιου…

Ποδόσφαιρο

Η λύση είναι μία: Διάλογος σε θεσμικό επίπεδο, τώρα!!!

Ποδόσφαιρο

Back to Top