ΣΧΟΛΙΟ: Αυτό τους ενοχλεί…

Πολλοί αναρωτιούνται τι είναι αυτό τελικά που έχει κάνει ο Ηρακλής όλα αυτά τα χρόνια και τον κυνηγάνε όλοι; Κράτος, τοπική αυτοδικοίκηση, ΕΠΟ, Superleague. Γιατί …

Πολλοί αναρωτιούνται τι είναι αυτό τελικά που έχει κάνει ο Ηρακλής όλα αυτά τα χρόνια και τον κυνηγάνε όλοι; Κράτος, τοπική αυτοδικοίκηση, ΕΠΟ, Superleague. Γιατί δεν υπάρχουν καταγεγραμμένα ανάλογα περιστατικά σε άλλες ομάδες; Γιατί προσπαθούν με νύχια και με δόντια να διαλύσουν αυτόν τον τεράστιο σύλλογο οι απανταχού χαρτογιακάδες. Ναι το γνωρίζουμε. Παλιά ήταν διαφορετικά τα πράγματα. Είχαμε να τους αντιμετωπίσουμε ξεχωριστά. Πρώτα τη Νέα Δημοκρατία, μετά το ΠΑΣΟΚ. Τώρα τους έχουμε σε κοινό μέτωπο. Ας είναι. Θα χάσουν. Ξανά!

Η απάντηση που δίνω εγώ προσωπικά, είναι περισσότερο απλή. Σε μια εποχή όπου κυριαρχεί η μιζέρια της κρίσης, το κράτος αποφάσισε να πάρει περισσότερες αρμοδιότητες από ότι του αναλογούσαν. Να εφαρμόσει αυτό που έχουμε ξανά-αναφέρει στο παρελθόν, ως «Δικτατορία της Δημοκρατίας». Μια δημοκρατία που υπάρχει μόνο στα χαρτιά. Ως τίτλος. Στην πράξη τα πράγματα είναι εντελώς διαφορετικά. Στην πράξη, αυτό που κάνει η επονομαζόμενη κυβέρνηση «εθνικής ενότητας», είναι να κόβει αντιδράσεις και έπειτα να «χτυπά». Να «χτυπά» με κάθε τρόπο. Έμμεσο ή άμμεσο. Διότι για όλους αυτούς, όπου δεν πίπτει ο νόμος, πίπτει το γκλομπ και η καταστολή.

Αυτό τους έμαθε η χρόνια ενασχόληση με τις πολιτικές της σύγχρονης Ευρωπαϊκής Ένωσης. Να «χτυπούν» οτιδήποτε τους αντιστέκεται. Και η αλήθεια είναι ότι στον Ηρακλή οι πολιτικοί τα έχουν δοκιμάσει όλα. Ξεκινώντας από την αδειοδότηση, συνεχίζοντας με παράνομο υποβιβασμό στο ποδόσφαιρο, υποβιβασμό στο βόλεϊ, απαγόρευση μετακινήσεων με εντολή υπουργείου, καταστολή και φρούρηση οπαδών ακόμη και σε χωριά. Πάντα με αποφάσεις που κρίνονταν είτε στις αίθουσες συνεδριάσεων, είτε στα αστυνομικά τμήματα παρέα με τον…Δένδια. Μακριά από το χορτάρι ή το τάραφλεξ.

Συνεχίζοντας δε τις ερωτήσεις, θα μπορούσε να έχει κάποιος πολλές ακόμη. Όπως για παράδειγμα, γιατί η ΕΠΟ δεν απειλήθηκε με κατάσχεση των εγκαταστάσεων της στο Γουδί μετά την έφοδο 40 ράμπο του ΣΔΟΕ; Γιατί σε άλλες ομάδες «χαρίστηκαν» ή «πάγωσαν» χρέη προς το Δημόσιο την ίδια στιγμή που σε διοικητικά της στελέχη χαρίζονταν κλειστά γυμναστήρια, ξενοδοχεία και επιχειρήσεις; Γιατί ο Ηρακλής απειλείται να χάσει την περιουσία του, την στιγμή που ομάδα της χώρας (πρόσφατα υποβιβασθείσα και με υπέρογκα χρέη) χρηματοδοτείται από την τοπική αυτοδιοίκηση για να φτιάξει το γήπεδο της; Γιατί ενώ οι υπόλοιπες ομάδες απολαμβάνουν κυβερνητικά οφέλη, ταυτόχρονα προσπαθούν να διαλύσουν τον Ηρακλή; Γιατί ενώ οι τοπικές αυτοδιοικήσεις κάνουν τα πάντα για να αποκτήσει μια ομάδα γήπεδο κι εδώ σ’ αυτή την φραπεδούπολη ο δικός μας Δήμαρχος αποκαλεί τους οπαδούς του Ημίθεου, αλήτες;

Γιατί οι πραγματικοί ένοχοι, ανάμεσά τους και πρώην κομματικά στελέχη που καταχρέωσαν τον σύλλογο παραμένουν στο απυρόβλητο; Γιατί πολιτικοί που δηλώνουν Ηρακλειδείς, προχωρούν σε δηλώσεις μέσω facebook και όταν μιλούν δημόσια καταπίνουν την γλώσσα τους; Τι συμβαίνει επιτέλους και ποιος μπορεί να δώσει μια υπεύθυνη απάντηση; Γιατί αυτή η στοχοποίηση και η εμμονή να τελειώνουν με τον Ηρακλή;

Γιατί πολύ απλά ρε μάγκες σαν σύλλογος αντιδρούμε. Το αναφέραμε και παραπάνω. Εδώ και κάποια χρόνια οι κυβερνήσεις με πιο πρόσφατο παράδειγμα αυτή την τελευταία, την συνδυαστική κυβέρνηση του μνημονίου και τις εξαθλίωσης, προσπαθεί να «ξεριζώσει» οτιδήποτε αντιδρά. Τους ενοχλεί να μιλάς, τους ενοχλεί να αντιδράς, τους ενοχλεί να αντιστέκεσαι και να διαδηλώνεις. «Αγκάθι» είναι ο Ηρακλής τόσα χρόνια και θέλουν να το βγάλουν. Να το ξεριζώσουν.

Αυτό είναι το βασικό πρόβλημα. Και μάλλον μπερδεύτηκαν στην φρασεολογία. Δεν είναι κερδοσκοπικός ο Ηρακλής. Αντιδραστικός είναι, τους σπάει τα αρχ…. Και τους τα σπάει γιατί χρόνια τώρα, έχει ανοίξει τους ορίζοντες.
Έχει σταθεί δίπλα στον άνθρωπο. Και αυτό τους χαλάει την μαγιά. Γιατί αυτοί οι χαρτογιακάδες, θέλουν την εξαθλίωση, να ελέγχουν τον άνθρωπο, θέλουν μισθούς πείνας, θέλουν ανθρώπους στην φυλακή, διψούν για συλλήψεις, ηδονίζονται να βλέπουν ανθρώπους να μην έχουν ρεύμα, να λιώνουν μέρα με τη μέρα, μαντρώνουν μετανάστες σε σύγχρονα στρατόπεδα συγκέντρωσης. Θέλουν να χαμηλώνουν το κεφάλι στον «καρχαρία» να υπακούουν πιστά στις εντολές του. Αυτή είναι η δουλειά τους. Serial Killer που δεν σε σκοτώνουν μια κι έξω, αλλά σταδιακά.

Δεν έχουν περάσει και πολλές μέρες από τότε που απολαύσαμε τον πρωθυπουργό αυτής της χώρας με ύφος χιλίων καρδιναλίων να μας λέει κατάμουτρα, ότι αφού ο κόσμος δεν αντιδρά αυτή η πολιτική θα συνεχιστεί και με μεγαλύτερη ένταση. Να μιλάει με έπαρση, να ειρωνεύεται και να πουλάει τρελίτσα σε όλους. Γι’ αυτό και δεν μιλάει κανείς από τους κυβερνητικούς πολιτικούς της πόλης. Γι’ αυτό και αντί να παραιτηθούν ομαδικώς αντιδρώντας στην διάλυση ενός συλλόγου που όταν ιδρύθηκε αυτοί δεν υπήρχαν, το βουλώνουν και απλά κοιτάζουν. Απλά υπακούουν. Γιατί η πολιτική της κυβέρνησης είναι αυτή και όποιος βγαίνει από το μαντρί των τρώνε οι λύκοι.

Φόβος και τρόμος. Απόλυση των υπαλλήλων της Κόκα – Κόλα , Ανάπτυξη της Ελ Ντοράντο, το «χτίσιμο» καινούργιων Αμυγδαλέζων, χαμηλότεροι μισθοί, περισσότερη δουλειά. Αυτή είναι η πολιτική της κυβέρνησης με όχημα την Τρόικα και τον σερίφη…Δένδια, ο οποίος πρόσφατα πρέπει να φυλάει στο γραφείο του μια επιστολή του προέδρου της «Διεθνούς Αμνηστίας» για την κατασταλτική πολιτική που χρησιμοποιεί και τους χιλιάδες θανάτους ανώνυμων μεταναστών (μεταξύ των οποίων και εκατοντάδες παιδιά) που έχουν καταγραφεί σε Αιγαίο και Ιόνιο. Μιλούν για άκρα, ξεχνώντας ότι και οι ίδιοι ακραίοι είναι, όπως ακραίες είναι και οι αποφάσεις τους.

Αυτό τους ενοχλεί λοιπόν. Η φωνή. Το ότι ο Ηρακλής, εκτός από ένας αθλητικός σύλλογος, είναι και φωνακλάς. Τους τονίζει τις αδυναμίες, τους θυμίζει το πόσο «λίγοι» είναι.

Το γεγονός πως ότι κι αν έκαναν, όσο διαστροφικό κι αν ήταν αυτό που σκέφτηκαν, δεν κατάφεραν να βγάλουν αυτό το «αγκάθι» από τον…δρόμο τους. Ότι κι αν επιχείρησαν, με παράνομο τρόπο ή «παρφουρμαρισμένο» με τροπολογίες, δεν στάθηκε ικανό να σιγήσει αυτόν τον τεράστιο ΛΑΟ, να διαλύσει αυτό το σωματείο. Το έχουν πάρει προσωπικά και εμείς…το γουστάρουμε, αλλά σ’ αυτή τη «μάχη» ο νικητής θα είναι πάντα ο ίδιος. Διότι βλέπουν ότι τα κουκιά δεν τους βγαίνουν.

Ούτε τώρα θα τους περάσει. Ούτε τώρα θα καταφέρουν να μας ελέγξουν. Ούτε τώρα, ούτε ποτέ.

Κάτω τα ξερά σας από τον Ηρακλή!

Για σχόλια, παρατηρήσεις, ενστάσεις, μην διστάσετε να επικοινωνήσετε με το [email protected]

Σχετικά Άρθρα

Back to Top