Αίτημα ανάκλησης της απόφασης – Συνεδριάζουν εκ νέου την Δευτέρα (Video)

Επειτα από αρκετές ώρες ολοκληρώθηκε η συζήτηση για το θέμα του Γ.Σ. Ηρακλής η οποία έγινε στο συμβούλιο της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας (σχετική φωτό). Το παρών …

Ερασιτέχνης

Επειτα από αρκετές ώρες ολοκληρώθηκε η συζήτηση για το θέμα του Γ.Σ. Ηρακλής η οποία έγινε στο συμβούλιο της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας (σχετική φωτό).

Το παρών έδωσαν από τον Ηρακλή, ο Κώστας Τσιργογιάννης, καθώς και άλλοι εκπρόσωποι του Γυμναστικού συλλόγου, αλλά και πλήθος κόσμου.

Ο Ηρακλής μέσω του Κώστα Τσιργογιάννη κατέθεσε στο προεδρείο του συμβουλίου αίτηση ανάκλησης της απόφασης που πήρε η Οικονομική

Επιτροπή με την οποία στέλνει την υπόθεση στο Πρωτοδικείο.

Η απόφαση που πάρθηκε, στο κλείσιμο της συζήτησης ήταν πως την προσεχή Δευτέρα (25/11) θα πραγματοποιηθεί Εκτακτη Συνέλευση της Οικονομικής Επιτροπής με σκοπό την ανάκληση της απόφασης που στέλνει τον ΓΣ Ηρακλής στο πρωτοδικείο.

Στη συνέχεια η απόφαση που θα παρθεί θα αποσταλεί στο Περιφερειακό συμβούλιο το οποίο θα συνεδριάσει την ίδια ημέρα.

Στη συνεδρίαση αυτή της ΠΚΜ θα κληθούν να παραστούν βουλευτές της Θεσσαλονίκης όλων των παρατάξεων καθώς και αυτοί που διατελούν Υπουργοί για να τεθούν και αυτοί προ των ευθυνών τους και να ψηφίσουν μία τροπολογία μέσω της οποίας θα τοποθετηθεί μία διοίκηση για τονΕρασιτέχνη Ηρακλή η οποία δεν θα έχει καμία υποχρέωση για τις παλιότερες χρήσεις (ΙΚΑ, προς τρίτους κλπ).

ΤΟ ΧΡΟΝΙΚΟ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΤΗΣ ΠΚΜ ΚΑΙ ΟΛΑ ΟΣΑ ΕΙΠΩΘΗΚΑΝ ΕΚΕΙ

– Από την πλευρά του συλλόγου, το παρών δίνει ο πρόεδρος της διοικούσας Επιτροπής, Κώστας Τσιργογιάννης, καθώς και άλλα μέλη της Διοικούσας Επιτροπής.

Ο κ. Τσιργογιάννης ζήτησε αρχικά πήρε το λόγο και τόνισε σε σκληρό ύφος: “Αν νομίζετε ότι 105 χρόνια μπορούν να διαγράφουν με μια απόφαση κάνετε λάθος. Η απόφαση που μπορείτε να πάρετε είναι ανάκληση. Δεν θα πάμε σε κανένα δικαστήριο.

Αν το ΣΔΟΕ θέλει να πάρει την περιουσία του Ηρακλής ας έρθει μόνη της. Το κράτος δεν θέλει να έχει διοίκηση. Υπάρχουν παράγοντες που είναι στα δικαστήρια και έχουν πρόστιμα. Γιατί δεν περιμένουν να δουν την εξέλιξη. Και μετά να προχωρήσουν σε κινήσεις. Γιατί βιάζονται τόσο .

Ο διαλυμένος Ηρακλής γιατι δεν έχει ΑΦΜ εξαιτίας της εφορίας. Ξεκινησαμε με διοικηση Πρωτοδικειου αλλα τελειωσε φέτος. Κανένας δεν μπορει να βάλει υπογραφή”.

– Το παρών δίνει και η βουλευτής, Χρυσούλα Γιαταγάνα, η οποία είπε: “Θα πρέπει να δημιουργηθεί μια διοίκηση για να αντιμετωπίσει τα προβλήματα. Το κράτος καλοβλέπει τα «φιλέτα» σε Μίκρα και Χορτατζήδες για να τα δώσει στο ΤΑΙΠΕΔ”.

– Ακολούθως τον λόγο πήρε ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας... “Υπάρχουν 105 χρόνια ιστορίας και προσφοράς στην Θεσσαλονίκη. Δεν μπορούν να διαγράφουν εξαιτίας πράξεων παραγόντων που έβλαψαν το κράτος και τον Ηρακλή.

Δεν δεχτήκαμε το αίτημα του Υπουργείου Οικονομικών και περιμένουμε τις εξελίξεις. Η οικονομική επιτροπή προσπαθεί να βρει λύση. Θα πρέπει να το συζητήσουμε όλοι μαζί το θέμα και να κλειστούμε ακόμα μία δυο μέρες μέσα σε αυτή την αίθουσα για να βγάλουμε την λύση”.

Τον λόγο πήρε εκ νέου ο Κώστας Τσιργογιάννης ο οποίος είπε: “Υπάρχει ένα οργανωμένο σχέδιο για τη διάλυση του συλλόγου. Ξεκίνησε από το 2010 με το ποδόσφαιρο και σήμερα φτάσαμε εδώ. Υπάρχουν συγκεκριμένες χρήσεις και χρέη με ονοματεπώνυμα.

Από τη στιγμή που ξέρουμε ποιοι φταίνε πρέπει να κυνηγηθούν αυτοί και όχι ο σύλλογος.

Μετά το κώλυμα του ΑΦΜ από την Εφορία, αυτός ο σύλλογος φαίνεται να μην λειτουργεί. Παρόλα αυτά υπάρχουν ακόμα 14 τμήματα με χιλιάδες αθλητές οι οποίοι αγωνίζονται”.

Ο Κυριάκος Βελόπουλος, ανέβηκε στο βήμα και είπε: “Το θέμα ειναι πολιτικό. Αν ειναι για ομάδα της Θεσσαλονίκης η απόφαση ειναι καταδικστική. Αν ηταν για ομάδα της Αθήνας θα είχε βρεθεί λύση. Αν ήταν στην Αθηνα ο Ηρακλής όλοι οι βουλευτες να είχαν κάνει μια τροπολογία και θα είχαν βρει την λύση. Πέταξαν το μπαλάκι για να πάρουμε εμεις την απόφαση. Οι κυβερνητικοι βουλευτες μπορουν να το πράξουν. Αν συναινουσαν θα είχαμε πάει όλοι για απιστία.

Αν υπάρχει κάποιος τρόπος είμαστε υποχρεωμένοι να βοηθήσουμε τον Ηρακλη. Αν έχει κάποιος πρόταση να έρθει να την καταθέσει. Το θέμα δεν ειναι νομικό, είναι πολιτικό. Αυτή την ευθυνοφοβία των βουλευτών την γνωρίζω καλά. Φοβούνται και δεν παίρνουν αποφάσεις”.

– Ο Θεοδωρόπουλος, μιλώντας είπε: “Υπάρχουν οικονομικά σκάνδαλα σε αυτή την διαδρομή. Απο την στιγμή που η Περιφέρεια ειναι εποπτέυουσα αρχή, θα πρέπει να ανοίξει αυτός ο φάκελος και να ενημερωθούμε ώστε να μάθουμε ποιοι εκμεταλλεύονταν τον Ηρακλή. Αλλιως δεν μπορουμε να αποφασίσουμε”.

Πρέπει να έχουμε το ιστορικό. Αντικειμενο είναι η περιουσία του Ηρακλή και ισχύουν δυο μέτρα και δυο σταθμά. Να δουμε ποιος θα πάει για απιστία. Ας πάνε αυτοί που δημιουργησαν το πρόβλημα και σε καμία περίπτωση να μην κλείσει ο Ηρακλής. Θα πρέπει να ανοίξουν οι φάκελοι”.

– Στην συνέχεια και ενώ το συμβούλιο βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη ο Απόστολος Τζιτικώστας πρότεινε να διεξαχθεί την Δευτέρα, Εκτακτο Διοικητικό συμβούλιο, με αποκλειστικό θέμα αυτό του Ηρακλή. Εκεί όπου το παρών θα δώσουν όλοι οι φορείς της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, εκπρόσωποι του Ηρακλή και νομικοί που γνωρίζουν το θέμα.

Παρχαρίδης :  «Δώστε ένα τέλος σε αυτη την ιστορία. Κάντε επιτέλους μια ανακληση για να μπορέσει να βρει λυση ο Ηρακλής. Δεν γίνεται να συνεχιστει αυτη η κωμωδία. Ειναι κάτι που μπορουμε να κανουμε με μια απλή ακύρωση της απόφασης».

– Αίτημα ανάκλησης της απόφασης της Οικονομικής Επιτροπής που στέλνει την υπόθεση του Γ.Σ. Ηρακλής στο Πρωτοδικείο κατέθεσε ο Κώστας Τσιργογιάννης. Επειτα, ομόφωνα πάρθηκε η απόφαση στην πρόταση που έκανε ο Περιφερειάρχης, Απόστολος Τζιτζικώστας για να πραγματοποιηθεί έκτακτη συνεδρίασης της Οικονομικής Επιτροπής την Δευτέρα στις 12:00 με σκοπό την ανάκληση της απόφασης και εν συνεχεία να ακολουθήσει συνεδρίαση της ΠΚΜ.

 – Να σημειωθεί ότι εκτός της αίθουσας υπάρχει ισχυρή αστυνομική δύναμη. Πάνω από 30 άνδρες των ΜΑΤ βρίσκονται στο προαύλιο χώρο της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.

Back to Top