Συμφώνησαν ότι…διαφωνούν

Χωρίς ουσιαστικό αποτέλεσμα ολοκληρώθηκε και η δεύτερη συνάντηση των ανθρώπων της ΠΑΕ Ηρακλής και της κίνησης «Αναγέννηση – Ηρακλής» η οποία ενδιαφέρεται για την ανάληψη …

Ηρακλής

Χωρίς ουσιαστικό αποτέλεσμα ολοκληρώθηκε και η δεύτερη συνάντηση των ανθρώπων της ΠΑΕ Ηρακλής και της κίνησης «Αναγέννηση – Ηρακλής» η οποία ενδιαφέρεται για την ανάληψη της διοίκησης σε πρώτη φάση και την απόκτηση των μετοχών της ΠΑΕ σε δεύτερη.

Οι δύο πλευρές τόνισαν ότι σήμερα υπήρξε έγγραφη πρόταση των ενδιαφερομένων για τις μετοχές διαφώνησαν όμως ως προς την κατάθεση της εγγυητική επιστολής (η μία πλευρά είπε ότι δεν ζητήθηκε η άλλη τόνισε ότι δεν κατατέθηκε), την ανάληψη της διοίκησης από το Πρωτοδικείο για το πρώτο εξάμηνο, ενώ παράλληλα από τους διοικούντες ζητήθηκε εκτός από την εγγυητική και ένα πλάνο βιωσιμότητας.

Αναλυτικά ο εκπρόσωπος της κίνησης «Αναγέννηση – Ηρακλής», Αλέξανδρος Ιωαννίδης τόνισε μετά το τέλος της συνάντησης: «Κατατέθηκε από την πλευρά μια πρόταση προς την ΠΑΕ Ηρακλής, η οποία πιστεύουμε ότι είναι πέρα για πέρα σοβαρή και ρεαλιστική. Επίσης προτείναμε στην διοίκηση της ΠΑΕ να αναλάβουμε, από τα όποια χρέη έχουν δημιουργηθεί ένα ποσό της τάξεως των 500.000 ευρώ και να διοικήσουμε την ομάδα –δυστυχώς- μόνο με διοίκηση Πρωτοδικείου. Επειδή οι εξελίξεις θα πρέπει να είναι άμεσες θα πρέπει και εμείς να γνωρίζουμε που βαδίζουμε, να κάνουμε έναν σχολαστικό έλεγχο για να δούμε πόσα είναι αυτά τα χρέη έτσι ώστε να μπορέσει ο σύλλογος να πάει μπροστά».

Για την εγγυητική επιστολή είπε: «Το ύψος της εγγυητικής επιστολής θα πρέπει να καθοριστεί και να ζητηθεί από την διοίκηση της ΠΑΕ Ηρακλής. Προς το παρόν δεν μας έχει ζητηθεί συγκεκριμένη εγγυητική. Αυτοί πρέπει να ορίσουν τις απαιτήσεις για να δούμε και εμείς αν μπορούμε να ανταποκριθούμε».

Για τα άτομα που στηρίζουν και απαρτίζουν την κίνηση υπογράμμισε: «Τα ονόματα που στηρίζουν την κίνηση έχουν δοθεί στην διοίκηση της ΠΑΕ Ηρακλής, τα οποία και μπορούν να τα αξιολογήσουν, να δουν ποιοι είναι και να μας απαντήσουν. Δεσμεύτηκαν πάντως, να μην δώσουν κανένα όνομα στην δημοσιότητα, έως ότου καταλήξουμε ή συμφωνήσουμε σε κάτι για την αλλαγή του ιδιοκτησιακού καθεστώτος».

Και για την μεταβίβαση των μετοχών το καλοκαίρι, κατέληξε: «Θα προσυμφωνηθεί σε ποια τιμή μπορούν να μεταβιβαστούν οι μετοχές, γιατί όπως είναι γνωστό, οι μετοχές αυτή τη στιγμή δεν μπορούν να μεταβιβαστούν. Αυτό θα μπορεί να γίνει σε δύο χρόνια, καθώς πρόκειται για ιδρυτικές μετοχές. Πάντως η συζήτηση έγινε σε πολύ καλό κλίμα. Όλα είναι διαπραγματεύσιμα. Περιμένουμε να δούμε με αγωνία τι θα γίνει, καθώς οι εξελίξεις τρέχουν».

Από την άλλη πλευρά ο νομικός εκπρόσωπος του Ηρακλή, Σάκης Ελευθεριάδης μιλώντας για το θέμα, υπογράμμισε:

«Κατ’ αρχήν υπάρχει πράγματι έγγραφη πρόταση στην οποία μάλιστα αναγράφονται οχτώ ονόματα που δεν μπορούμε να τα δημοσιοποιήσουμε, γιατί υπάρχει σχετικός όρος. Ενημερωθήκαμε βέβαια ότι υπάρχουν κι άλλα άτομα. Από εκεί και πέρα, όπως αναφέρθηκε ήδη, κατατέθηκε μια πρόταση συγκεκριμένη με ένα ποσό που αναφέρθηκε γενικά και αόριστα.

Ζητήθηκε εγγυητική για να αποδειχθεί ότι υπάρχει φερεγγυότητα, και εμείς από την πλευρά μας δεσμευτήκαμε ότι στην περίπτωση που συμβεί αυτό τότε θα μπορέσουν άμεσα να ανοίξουμε το λογιστήριο για να ξεκινήσει ο έλεγχος. Δεν δέχθηκαν, παρά το γεγονός ότι ο κ. Ιωαννίδης, μιλώντας το Σάββατο σε ραδιοφωνικό σταθμό, είχε πει ότι την Τετάρτη θα ερχόταν μαζί με την εγγυητική. Δεν κατατέθηκε ούτε χθες, ούτε και σήμερα. Εμείς τους ανοίγουμε το λογιστήριο και θέλουμε απλά μια εγγυητική και ένα πλάνο βιωσιμότητας.

Θα περιμένουμε λοιπόν το επόμενο ραντεβού για την εγγυητική και το πλάνο. Το ότι οι μετοχές δεν μπορούν να μεταβιβαστούν γιατί είναι πρωτογενείς, έχει βάση. Είναι σωστό. Υπάρχουν όμως χιλιάδες νομικοί τρόποι για να βρεθεί μια λύση. Για διοίκηση Πρωτοδικείου, η άποψή μας είναι γνωστή. Ο σύλλογος έχει δεινοπαθήσει από τέτοιου είδους διοικήσεις που δεν αναλαμβάνουν ευθύνες και προβλήματα. Ας κάνουν λοιπόν την πρότασή τους και με κάποιο νομικό τρόπο το θέμα μπορεί να λυθεί.

Άλλωστε αυτοί που έχουν διάθεση να τρέξουν την ομάδα, θα πρέπει να έχουν την διάθεση να καταθέσουν και τα απαραίτητα εχέγγυα. Οι συζητήσεις πάντως θα συνεχιστούν περιμένοντας τόσο την εγγυητική, όσο και το πλάνο βιωσιμότητας».

Αυτό που τονίστηκε από τους ανθρώπους της ΠΑΕ είναι ό,τι μέχρι την Τρίτη θα υπάρξει επίσημη τοποθέτηση για τις διοικητικές εξελίξεις, αφού είναι γνωστό ότι μέσα στο Σαββατοκύριακο θα πραγματοποιηθούν ορισμένα πολύ κρίσιμα ραντεβού για το παρόν και το μέλλον της «κυανόλευκης» εταιρείας.

Μάλιστα η ΠΑΕ εξέδωσε και το ακόλουθο Δελτίο Τύπου. το οποίο αναλυτικά αναφέρει:

“Η ΠΑΕ Ηρακλής 1908 μετά και την σημερινή (21/11) συνάντηση της διοίκησης με τον εκπρόσωπο της κίνησης «Αναγέννηση Ηρακλής» ξεκαθαρίζει ότι ζητά την κατάθεση της εγγυητικής επιστολής η οποία και θα πιστοποιεί την οικονομική επάρκεια και αξιοπιστία της συγκεκριμένης πρότασης.

Σε περίπτωση που η πλευρά των ενδιαφερόμενων εμφανίσει την εγγυητική η ΠΑΕ Ηρακλής 1908 θα δώσει ελεύθερη πρόσβαση σε κάθε οικονομικό στοιχείο ώστε να πραγματοποιηθεί ο απαιτούμενος οικονομικός έλεγχος.

Σε κάθε περίπτωση η πρόταση για διοίκηση Πρωτοδικείου απορρίπτεται καθώς δεν εξυπηρετεί σε καμία περίπτωση τα συμφέροντα του Ηρακλή όπως έχει αποδειχθεί στο παρελθόν”.

Σχετικά Άρθρα

Το επιχειρηματικό ενδιαφέρον και το ενδεχόμενο “μερικής αποκατάστασης”

Ποδόσφαιρο

“Πλημμύρισε” με ευχές για επιστροφή στον Ηρακλή ο λογαριασμός του Βέλλιου…

Ποδόσφαιρο

Η λύση είναι μία: Διάλογος σε θεσμικό επίπεδο, τώρα!!!

Ποδόσφαιρο

Back to Top