“Να ανέβουν τρεις και να πέσουν τρεις ομάδες”

Την πρόθεση της ΕΠΟ να παραπέμψει στο Διαιτητικό Δικαστήριο το θέμα για τον αριθμό των ομάδων που προβιβάζονται και υποβιβάζονται έκανε γνωστή στον NovaΣΠΟΡ FM …

Διάφορα

Την πρόθεση της ΕΠΟ να παραπέμψει στο Διαιτητικό Δικαστήριο το θέμα για τον αριθμό των ομάδων που προβιβάζονται και υποβιβάζονται έκανε γνωστή στον NovaΣΠΟΡ FM 94,6 ο πρόεδρος της ΕΠΟ, Γιώργος Σαρρής.

-το πόσες ομάδες θα ανέβουν στη Σούπερ Λίγκα και θα πέσουν στη Football League: «Οι δύο προκηρύξεις της Σούπερ Λίγκας και της Football League δεν περνούν από ΔΣ, αλλά εγκρίνονται προς τη νομιμότητά τους, για το αν τηρούνται ο ΚΑΠ και οι κανονισμοί.

Εδώ έχουμε δύο καθόλα νόμιμες προκηρύξεις, που είναι αντίθετες, γιατί η μεν Σούπερ Λίγκα ανέφερε πως πέφτουν δύο ομάδες και η Football League ότι ανεβαίνουν τρεις. Σε αυτή την περίπτωση, η ΕΠΟ θα μπορούσε να πάρει απόφαση μόνο αν δεν είχαν αρχίσει τα πρωταθλήματα, γιατί ο ΚΑΠ λέει ότι δεν μπορείς να αλλάξεις προκήρυξη ένωσης μεσούσης της περιόδου. Αν η ΕΠΟ έπαιρνε τέτοια απόφαση, οι θιγμένοι θα μπορούσαν να προσφύγουν κατά του ΔΣ της ΕΠΟ.

Πλέον προβλέπεται ότι οι διαφορές των ενώσεων πάνε στο Διαιτητικό. Αν δεν πάνε οι ενώσεις, θα τους στείλει η ΕΠΟ. Μπορούμε να τους υποχρεώσουμε να πάνε. Αν δεν πάνε σκοπεύουμε να το κάνουμε. Νομίζω το δίκαιο είναι να ανέβουν τρεις και να πέσουν τρεις ομάδες.

Αν δεν είχαν αρχίσει τα πρωταθλήματα και δεν υπήρχε ο κίνδυνος να προσφύγει κάποια ένωση για παρέμβαση σε προκήρυξη, αλλά επειδή έχουν αρχίσει τα πρωταθλήματα δεν μπορεί να γίνει αυτό. Εδώ μας έχουν πάει στα δικαστήρια για πολύ πιο μικρά πράγματα».

Σχετικά Άρθρα

Γ΄ Εθνική: Δραματική επιστολή των παικτών προς τον πρωθυπουργό

Ποδόσφαιρο

Back to Top