Το ΣΔΟΕ και η νέα διοίκηση στον Ερασιτέχνη

Μια ακόμη ιδιαίτερη υπόθεση που αφορά τον ΓΣ Ηρακλής και το ΣΔΟΕ είδε το φως της δημοσιότητας σήμερα (20/11) γεγονός που σημαίνει ότι για να …

Ερασιτέχνης

Μια ακόμη ιδιαίτερη υπόθεση που αφορά τον ΓΣ Ηρακλής και το ΣΔΟΕ είδε το φως της δημοσιότητας σήμερα (20/11) γεγονός που σημαίνει ότι για να μην υπάρξει το παραμικρό πρόβλημα ως προς το θέμα της ύπαρξης αλλά και της περιουσίας του συλλόγου, θα πρέπει άμεσα να βρεθούν άτομα που θα στελεχώσουν το διοικητικό συμβούλιο του Ερασιτέχνη.

Σ’ ότι αφορά το στόρι της υπόθεσης έχει ως εξής: Πριν από δεκαπέντε ημέρες περίπου, ο ΣΔΟΕ με έγγραφο του προς την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, ζήτησε να ερευνηθεί το κατά πόσο ο ΓΣ Ηρακλής είναι αποκλειστικά και μόνο αθλητικό σωματείο και όχι κερδοσκοπικό. Έγγραφο που εστάλη παράλληλα με μια σειρά επιβεβαιωμένες πράξεις προστίμων. Το έγγραφο αυτό παρελήφθη από την Περιφέρεια, ενώ για το θέμα ενημερώθηκε και η διοικούσα επιτροπή του ΓΣ. Εκ των πραγμάτων, η πρώτη είναι αναγκασμένη να οδηγήσει την υπόθεση στα δικαστήρια και αυτά με της σειρά τους να αποφανθούν για το ζήτημα που έχει προκύψει.

Βεβαίως το κατά πόσο ο Ηρακλής είναι μόνο αθλητικό σωματείο, είναι κάτι που προκύπτει εύκολα καθώς μπορούν να προσκομιστούν τα τρόπαια όλων των τμημάτων για να αποδειχτεί, όμως αυτό δεν είναι το μείζον πρόβλημα. Το πρόβλημα είναι ότι άμεσα θα πρέπει να βρεθούν άτομα που θα στελεχώσουν τη νέα διοίκηση του Ερασιτέχνη, η οποία εξίσου άμεσα θα πρέπει να εξουσιοδοτήσει και τους δικηγόρους που θα χειριστούν την υπόθεση.

Στόχος του ΣΔΟΕ ασφαλώς και είναι να «χτυπήσει» στο καταστατικό του Ηρακλή ώστε να τον διαλύσει και να χάσει την περιουσία του, όμως εάν και εφόσον η διοίκηση βρεθεί, τότε αυτό δεν θα συμβεί, καθώς πολύ εύκολα μπορεί να αποδειχτεί ότι όλο αυτό το διάστημα ασκεί αθλητική δραστηριότητα.

Έστω κι έτσι όμως βέβαια ουδείς μπορεί να παραγνωρίσει το γεγονός, ότι για άλλη μια φορά η Πολιτεία θέτει προβλήματα στον Ηρακλή, με άμεσο στόχο την περιουσία του, γεγονός που σημαίνει ότι ο σύλλογος πρέπει να θωρακιστεί τάχιστα απέναντι σ’ αυτή την διαρκή απειλή.

Back to Top