Ο Κιρόγκα κατά του συστήματος των 21 πόντων

Ο πρώην παίκτης της ομάδας βόλεϊ του Ηρακλή, Ροντρίγκο Κιρόγκα μίλησε για την ενδεχόμενη αλλαγή κανονισμού στο βόλεϊ ο οποίος προβλέπει την λήξη του σετ …

Διάφορα

Ο πρώην παίκτης της ομάδας βόλεϊ του Ηρακλή, Ροντρίγκο Κιρόγκα μίλησε για την ενδεχόμενη αλλαγή κανονισμού στο βόλεϊ ο οποίος προβλέπει την λήξη του σετ στους 21 πόντους. Μάλιστα, ο Αργεντίνος έχει άποψη για το θέμα, καθώς ο κανονισμός δοκιμάστηκε πρόσφατα στο Βραζιλιάνικο πρωτάθλημα, όπου αγωνίζεται με τη φανέλα της Μόντα Μαρίνγκα.

«Ο χρόνος παιχνιδιού έχει μειωθεί. Δε μου αρέσει, όπως δεν αρέσει και στους συμπαίκτες και φυσικά στους προπονητές. Πλέον ξοδεύουμε περισσότερο χρόνο στο ζέσταμα παρά στο παιχνίδι. Έχω διαβάσει πολλά σχόλια από τον κόσμο και οι περισσότεροι επίσης διαφωνούν.

Δεν ξέρω ποιο ήταν το επιχείρημα των τηλεοπτικών παραγωγών. Δεν υπάρχει άθλημα που να διαρκεί τόσο λίγο και σίγουρα δε συμφωνώ με αυτήν την κίνηση. Αν τα υπολογίσει κάποιος, το παιχνίδι κρατά περίπου μία ώρα, ενώ άλλα αθλήματα χρειάζονται τουλάχιστον δύο. Οι οπαδοί παρακολουθούν βόλεϊ επειδή τους αρέσει. Αν το παρομοιάσουμε με το ποδόσφαιρο, είναι σαν να παίζεις το πρώτο ημίχρονο και να μην υπάρχει δεύτερο.

Δε νομίζω να επηρεάσει τις προπονήσεις. Απλώς πρέπει να προσαρμοστούμε και να μειώσουμε τις πιθανότητες για λάθη, ειδικά στα σερβίς ,γιατί δεν μπορούμε να κάνουμε παραπάνω από δύο αποτυχημένα. Τώρα, τέσσερις πόντοι διαφορά είναι αρκετοί, ενώ πριν δεν καθόριζαν τίποτα. Ο πρώτος που φτάνει στους 16, αν δε συμβεί κάτι παράξενο, κερδίζει ένα σετ, ενώ πριν τίποτα δεν επιλυόταν στη στιγμή» τόνισε χαρακτηριστικά.

Σχετικά Άρθρα

Ο Προύσαλης ανακοινώθηκε και τυπικά από τον Φίλιππο Βέροιας

Βόλει

Back to Top