ΣΧΟΛΙΟ: Ο πήχης, οι μεταγραφές και η αξιοπιστία

Ας μιλήσουμε ξεκάθαρα. Τούτη τη στιγμή, τα πράγματα στο ποδοσφαιρικό τμήμα του Ηρακλή μόνο ρόδινα δεν είναι. Υπάρχει πάντα το διοικητικό κομμάτι που παραμένει ανοικτό …

Ας μιλήσουμε ξεκάθαρα. Τούτη τη στιγμή, τα πράγματα στο ποδοσφαιρικό τμήμα του Ηρακλή μόνο ρόδινα δεν είναι. Υπάρχει πάντα το διοικητικό κομμάτι που παραμένει ανοικτό και –προς το παρόν – άλυτο, υπάρχει το αγωνιστικό που βρίσκεται σε μια ανοδική πορεία, αλλά τα λόγια μόνο δεν αρκούν, υπάρχει και το ξεκάθαρο μήνυμα που εστάλη από τους φίλους της ομάδας (και από αυτούς που βρέθηκαν στην πρώτη και από αυτούς που απουσίαζαν).

Θέματα που ξεκινούν και τελειώνουν, με βάση την περσινή αποτυχημένη χρονιά. Αυτό είναι που καλείται να διαχειριστεί σωστά, ο παραμένων –ως ένας από τους λίγους- πρόεδρος της ΠΑΕ Ηρακλής, Θεόδωρος Παπαδόπουλος. Σε πρώτη φάση με τις μεταγραφές.

Επαναλαμβάνουμε το μήνυμα είναι ξεκάθαρο. Στάλθηκε και χθες, στάλθηκε και στην πρόσφατη ανοικτή συνέλευση. Ο κόσμος εκτός από κουρασμένος –επί δύο χρόνια συνεχώς βρίσκεται σε εγρήγορση, για να προλάβει τα χειρότερα- είναι και απογοητευμένος, μα πάνω από όλα, είναι κυρίως ΔΥΣΠΙΣΤΟΣ. Δύσπιστος, γιατί τα όσα έγιναν πέρσι, έριξαν τον πήχη σε επικίνδυνο βαθμό.

Καλές λοιπόν οι μεταγραφές μέχρι τώρα, μακράν πιο σοβαρός ο σχεδιασμός σε σχέση με πέρσι –κι ας σταματήσει αυτή η καραμέλα με το ότι όλα έγιναν γρήγορα, γιατί υπήρχε και ο Δεκέμβρης- ανέλπιστα αποφασιστικός ο Γκόγκιτς, αλλά… Αρκούν μόνο αυτά;

Όχι βέβαια. Στην πρόσφατη ανοικτή συνέλευση  στο Κατσάνειο, ειπώθηκε μια φράση από εκπρόσωπο της Αυτόνομης Θύρας 10, που αντικατοπτρίζει την αλήθεια αλλά και την ανησυχία για το μέλλον της ομάδας που και αυτή έχει ως βάση το περσινό κάζο. «Ο προβληματισμός ο δικός μας είναι να μην αποκτήσει ο Ηρακλής, ένα DNA μικρής ομάδας» ειπώθηκε την περασμένη Τετάρτη και αυτό σηκώνει πολύ κουβέντα και συζήτηση, μετά την δεύτερη και ελπίζουμε τελευταία χρονιά του Ημίθεου στην Football League.

Πρόκειται για μια κουβέντα που πρέπει να φτάσει στα αυτιά όλων όσων πρέπει να την ακούσουν. Θα αποφύγω να μιλήσω για κομβική χρονιά ή για κατάσταση διάλυσης σε περίπτωση που ο Ηρακλής δεν τα καταφέρει, γιατί η ηττοπάθεια δεν ταιριάζει και δεν θα ταιριάξει ποτέ με αυτόν τον τεράστιο σύλλογο. Γιατί ο Ηρακλής ήταν, είναι και θα παραμείνει στη ζωή για πολλά περισσότερα χρόνια από εμάς σε τούτο τον μάταιο κόσμο…

Η διοίκηση όμως, οφείλει να γνωρίζει ότι ο πήχης δεν πάει παρακάτω. Ούτε μισή πιθαμή, παρακάτω. Ήδη από πέρσι έπεσε αρκετά και από εδώ και μπρος πρέπει να σηκωθεί και να φτάσει στο υψηλότερο σημείο. Εκεί δηλαδή που ταιριάζει στον Ηρακλή, στην ιστορία του, στον κόσμο του. Το πώς θα γίνει αυτό; Μία λύση είναι οι μεταγραφές έτσι ώστε σε πρώτη φάση να διαγραφεί και η παραμικρή αμφιβολία για μη επίτευξη του στόχου, είτε τελικά ο όμιλος θα είναι ένας, είτε δύο, είτε τρεις, είτε δώδεκα. Σε δεύτερη φάση για να θυμηθούμε και λίγο πως παίζεται το ποδόσφαιρο, ώστε να μην πονάει το κεφάλι και τα μάτια μας με αυτά που βλέπουμε στο γήπεδο.

Άπαντες πρέπει να καταλάβουν, ότι η περσινή αποτυχία στοίχησε πολύ περισσότερο όχι μόνο αγωνιστικά, όχι μόνο από πλευράς γοήτρου, αλλά κυρίως από άποψη αξιοπιστίας του Ηρακλή. Γι’ αυτό και ο κόσμος απαιτεί, όπως θα απαιτεί πάντα, γιατί θέλει το καλύτερο για την ομάδα του. Από εκεί και πέρα;

Το έχουμε πει και θα το ξαναπούμε. Το μεγαλύτερο στοίχημα για τον Παπαδόπουλο και την διοίκησή του, μαζί τις όποιες προσθήκες υπάρξουν τις επόμενες ημέρες είναι ένα και δεν παίζεται στον αγωνιστικό χώρο. Έχει να κάνει με την αξιοπιστία, την αλήθεια και πάνω από όλα στην εμπιστοσύνη, η οποία έχει χαθεί εντελώς και που καλείται να επανακτήσει ο πρόεδρος της ΠΑΕ.

Δύσκολο, πολύ δύσκολο το κομμάτι αυτό, διότι πρόκειται για σαράκι, οφείλει όμως να το διαχειριστεί σωστά και πάνω από όλα να το λάβει σοβαρά υπόψη του. Να προσπαθήσει να το αλλάξει, με οποιοδήποτε κόστος. Ακόμη κι αν στο πίσω μέρος του μυαλού του πιστεύει ότι δεν μπορεί να το αλλάξει, οφείλει να προσπαθήσει, αναζητώντας τρόπους και λύσεις. Διότι αυτός ο αγώνας θα είναι διαρκείς και θα του πάρει χρόνο.

Και για να το πούμε και πιο συγκεκριμένα, εχθρός του Παπαδόπουλου τη φετινή χρονιά είναι μόνο ο ίδιος Παπαδόπουλος. Δηλαδή εαυτός του. Αν ο ίδιος ο πρόεδρος του Ηρακλή βαδίσει στα ίδια μονοπάτια με πέρσι, που δεν γνώριζε τι ποιούν οι άνθρωποι της…διπλανής του πόρτας, τότε ας το αφήσει το σπορ. Ας ασχοληθεί με κάτι άλλο. Αν όμως πιστεύει ότι μπορεί να δημιουργήσει μια ομάδα των προσδοκιών που έχει ο κάθε οπαδός αυτής της τεράστιας ομάδας, τότε μπορεί να βρει και τον τρόπο να αλλάξει και το κλίμα.

Άλλη υπομονή για λάθη δεν υπάρχει. Ούτε χρόνος για αναβολές στον στόχο. Ήδη αυτή που δόθηκε είναι υπέρ-αρκετή και πόνεσε και αρκετά. Είναι ξεκάθαρο και φάνηκε και χθες από όλους αυτούς που πριν από ενάμιση μήνα γέμισαν το Καυτανζόγλειο στον αγώνα με τον Παναιτωλικό και χθες προτίμησαν να κάνουν κάτι άλλο. Είναι ξεκάθαρο από τα συνθήματα που ακούστηκαν για τις μεταγραφές.

Ο κόσμος το φώναξε, θα είναι εκεί. Σε όλη την Ελλάδα…Θα ήταν εκεί σε κάθε περίπτωση. Ήταν εκεί σε πολύ πιο δύσκολους καιρούς. Τους άλλους όμως που δεν ήταν, πως θα τους κερδίσεις ξανά Θόδωρε Παπαδόπουλε; Ως εδώ λοιπόν με τα λόγια που πέρσι αποδείχτηκαν…μεγάλα και ως επί το πλείστον ψεύτικα. Από εδώ και πέρα, ας μιλήσουν οι πράξεις.

Χωρίς τυμπανοκρουσίες και πανηγύρια, ας γίνουν αυτά που πρέπει, για να τελειώνουμε γρήγορα με μία ακόμη επώδυνη χρονιά, έστω και με το γόητρο πληγωμένο. Να τελειώνουμε γρήγορα, ώστε να επιστρέψει ο ΗΡΑΚΛΗΣ ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΑΞΙΖΕΙ. Όχι με λόγια του αέρα, ούτε με δηλώσεις. Στην πράξη…

ΥΓ: Επειδή φτάνουμε σιγά – σιγά στο κομμάτι της στελέχωσης της ΠΑΕ με νέα πρόσωπα ας θυμηθούμε και τι μας δίδαξε το πρόσφατο παρελθόν με άτομα που ήλθαν, παρήλθαν και ξαναεμφανίστηκαν στη Μίκρα, παίζοντας ακριβώς τον ίδιο ρόλο. Τέτοιοι άνθρωποι υπήρχαν και φέτος και κυκλοφορούσαν στα γραφεία. Άλλοι που φαινόταν και άλλοι που όχι…Προσοχή λοιπόν, γιατί δικαιολογίες του στυλ, «αυτούς μου ‘φέραν μ’ αυτούς αναγκάστηκα να πορευθώ» δεύτερη συνεχόμενη χρονιά δεν χωράνε.

*Η φωτογραφία από την χθεσινή πρώτη είναι του Amadeus M.

Για σχόλια, παρατηρήσεις, ενστάσεις, μην διστάσετε να επικοινωνήσετε με το [email protected]

Σχετικά Άρθρα

Back to Top