Τετάρτη, Τετάρτη…βραδάκι! (video)

Ήταν εκείνο το απόγευμα της Τετάρτης 9 Ιουνίου του 2010, ανήμερα της επετείου από την κατάκτηση του κυπέλλου του 1976, που οι οπαδοί του Ηρακλή, …

Blue Moments

Ήταν εκείνο το απόγευμα της Τετάρτης 9 Ιουνίου του 2010, ανήμερα της επετείου από την κατάκτηση του κυπέλλου του 1976, που οι οπαδοί του Ηρακλή, αποφάσισαν να μας κάνουν να θυμόμαστε την ημέρα εκείνη και για έναν ακόμη λόγο. Εξίσου σοβαρό…

Διότι αν η κατάκτηση του κυπέλλου απέναντι στον Ολυμπιακό, ήταν μια μαγκιά εντός αγωνιστικού χώρου, η πορεία στην Αθήνα ήταν μια από τις μεγαλύτερες οπαδικές μαγκιές που έχουν καταγραφεί ποτέ, στα κιτάπια της ιστορίας του ποδοσφαίρου. Μια διαμαρτυρία που προκάλεσε θαυμασμό για την μαζικότητά της, που ανάγκασε τους πάντες να στρέψουν το βλέμμα τους στο πρόβλημα του Ημίθεου, που οδήγησε στην τελική δικαίωση.

Όσοι ήταν σε εκείνη την διαδρομή, από τα Προπύλαια μέχρι τα Εξάρχεια, όσοι φώναξαν το “Ζαλίζομαι” μπροστά από την Βουλή, μπορούν να καταλάβουν το συναίσθημα, το μεγαλείο της στιγμής. Όσοι ήταν σε εκείνη την πορεία διαμαρτυρίας, μπορούν να καταλάβουν, το γιατί η θεαματική αύξηση των οπαδών του Ηρακλή τα τελευταία χρόνια και η πλαισίωση του πετάλου με νεαρά παιδιά που αγαπούν τον Ημίθεο, είναι αντιστρόφως ανάλογη με την αγωνιστική πορεία της ομάδας.

Μπορούν να κατανοήσουν το γιατί ο Ηρακλής είναι κάτι περισσότερο από μια ομάδα…Ότι είναι δράση, είναι αλληλεγγύη, είναι και κοινωνικός αγώνας.

Σε όλους αυτούς λοιπόν. που έμαθαν να πετούν την μιζέρια τους μακριά, που θα τραγουδούν ακόμη κι όταν όλα μοιάζουν χαμένα, αξίζει ένα καλύτερο αύριο.

Γιατί ξέρουμε ότι θα είναι πάντα εκεί. Εκεί που προστάζει η καρδιά τους, χωρίς να φοβούνται τίποτα και κανέναν.

Πάντα κοντά, πάντα δίπλα στον Ηρακλή…

Σχετικά Άρθρα

Back to Top