«Πειρατές» στο Facebook καταλαμβάνουν λογαριασμούς

Κάνει Like και share, δηλώνει συμμετοχή σε γκρουπ και προσκαλεί φίλους να κάνουν το ίδιο, σχολιάζει και δημοσιεύει στον προφίλ φίλων, συμμετέχει σε ομάδες συζητήσεων …

Τεχνολογία

Κάνει Like και share, δηλώνει συμμετοχή σε γκρουπ και προσκαλεί φίλους να κάνουν το ίδιο, σχολιάζει και δημοσιεύει στον προφίλ φίλων, συμμετέχει σε ομάδες συζητήσεων στο Facebook, δεν είναι όμως άνθρωπος.

Η Microsoft εντόπισε «κακόβουλο λογισμικό» που εισβάλλει σε υπολογιστές στην Βραζιλία, με Δούρειο Ίππο μια αθώα προσθήκη σε Mozilla Firefox ή Google Chrome. Η εταιρεία εκτιμά ότι ο «Febipos A» μπορεί να μάθει κι άλλες γλώσσες και να επεκταθεί σε περισσότερους λογαριασμούς στο Facebook και χαρακτηρίζει τον κίνδυνο «σοβαρό».

Το χειρότερο φαίνεται πως είναι ότι το μόνο σύμπτωμα που προδίδει την μόλυνση του συστήματος είναι η σήμανση συναγερμού από το πρόγραμμα αντιιικής προστασίας ή, η διαπίστωση ότι εμφανίζεστε να κάνατε Like ή Share (κοινοποίηση) στο Facebook, χωρίς την συναίνεσή σας.

Προς το παρόν, ο ιός γράφει στα βραζιλιάνικα/πορτογαλικά, ωστόσο έχει αναπτυχθεί με τέτοιο τρόπο ώστε μπορεί με ευκολία να αλλάξει το περιεχόμενο και η γλώσσα των μηνυμάτων του, ή και οι σελίδες στις οποίες παραπέμπει.

Η Microsoft συνιστά στους χρήστες να τηρούν ενημερωμένη την βάση των υπογραφών των ιών στο πρόγραμμα antivirus που χρησιμοποιούν και επισημαίνει ότι το δικό της λογισμικό (Microsoft Defender για XP, Vista, 7 και Windows 8) εντοπίζει και καθαρίζει τον ιό.

Πάγια συμβουλή των ειδικών είναι επίσης να προτιμάμε προσθήκες στον browser από τα επίσημα καταστήματα των browser, δηλαδή στην προκειμένη περίπτωση το https://addons.mozilla.org/en-US/firefox/ και το Chrome Web Store.

Πηγή: http://tech.in.gr/

Σχετικά Άρθρα

Η επίδραση της τεχνολογίας στο επαγγελματικό ποδόσφαιρο

Διάφορα

Back to Top