Εφηβοι: Στη «μάχη» για μία ακόμη κούπα

Για την Αλεξανδρούπολη αναχώρησε σήμερα (17/3) η αποστολή της ομάδας βόλεϊ των εφήβων χωρίς αγωνιστικά προβλήματα και με στόχο την κατάκτηση του Πανελληνίου Πρωταθλήματος στο …

Ακαδημία

Για την Αλεξανδρούπολη αναχώρησε σήμερα (17/3) η αποστολή της ομάδας βόλεϊ των εφήβων χωρίς αγωνιστικά προβλήματα και με στόχο την κατάκτηση του Πανελληνίου Πρωταθλήματος στο final four που διοργανώνεται στις 18-19/3. Οι κυανόλευκοι θα αντιμετωπίσουν αύριο στον ημιτελικό τον Παναθηναϊκό στις 16.00.

Ο προπονητής της ομάδας, Σωκράτης Τζιουμάκας, μίλησε στην ιστοσελίδα της ΕΟΠΕ τονίζοντας: ««Σίγουρα όταν ξεκινάει ένα final four υπάρχουν φαβορί και αουτσάιντερ και αυτό ισχύει σχεδόν πάντα, εκτός από τις εξαιρέσεις στον κανόνα. Ο Ηρακλής, λοιπόν, είναι από τα αουτσάιντερ της διοργάνωσης στην Αλεξανδρούπολη και δεν σας κρύβω ότι θεωρώ φαβορί τον Εθνικό και τον Παναθηναϊκό. Το γεγονός ότι μιλάμε για επίπεδο Εφήβων αφήνει περιθώρια μεταβολής των δεδομένων και θα μετρήσει σε μεγάλο βαθμό και η αγωνιστική κατάσταση που θα βρεθεί η κάθε ομάδα τη συγκεκριμένη ημέρα του αγώνα.

Γνωρίζουμε την παράδοση που έχει δημιουργήσει ο Ηρακλής στις ηλικίες ανάπτυξης και είναι λογικό να θέλουμε να τη συνεχίσουμε, αφού από το 2000 και μετά είμαστε σταθερά στις τελικές φάσεις των Πανελληνίων Πρωταθλημάτων Εφήβων και πάντα φεύγουμε με κάποιο μετάλλιο. Με αυτή τη λογική κατεβαίνουμε και αυτή τη φορά, τώρα εάν καταφέρουμε να πάρουμε και τον τίτλο, ασφαλώς και θα είναι ό,τι καλύτερο. Αγωνιστικά, όλοι γνωρίζουν ότι επιθετικά περιμένουμε πολλά από τον Γιώργο (σ.σ. ο γιός του Γιώργος Τζιουμάκας) που είναι και το βαρόμετρο της ομάδας, αλλά το πιο σημαντικό είναι να παίξουμε ομαδικά και να βοηθήσουν όλοι.

Εστιάζουμε την προσοχή μας στο πρώτο παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό που διαθέτει πέντε διεθνείς παίκτες και με μεγάλη εμπειρία από αγώνες της Α1. Εάν, όμως, ο Ηρακλής παίξει όπως μπορεί και μπλοκάρει τα ατού του αντιπάλου, τότε μπορεί να βρεθεί και στον τελικό. Υπάρχει συγκρατημένη αισιοδοξία, αλλά μέχρι εκεί. Πιστεύω ότι από το άλλο ζευγάρι, ο Εθνικός Αλεξανδρούπολης έχει ένα προβάδισμα και λόγω συνόλου και λόγω έδρας. Είναι πολύ μεγάλο πλεονέκτημα για μια ομάδα να δίνει τόσο κρίσιμους αγώνες στο γήπεδο, όπου προπονείται καθημερινά και με τη συμπαράσταση του κοινού της».

Από την πλευρά του ο αρχηγός, Γιώργος Τζιουμάκας επεσήμανε: ««Στόχος του Ηρακλή στην Αλεξανδρούπολη δεν είναι άλλος από το να προκριθούμε στον τελικό. Γνωρίζουμε ότι έχουμε δύσκολο έργο απέναντι σε μια ομάδα που αποτελείται από πολλούς διεθνείς και παίκτες που κάθε Σάββατο παίζουν στα γήπεδα της Α1 και άρα μιλάμε για ένα πολύ έμπειρο σύνολο.

Πιστεύω ότι ο ημιτελικός ανάμεσα στον Ηρακλή και τον Παναθηναϊκό θα κριθεί σε κάποια συγκριμένα σημεία, όπως για παράδειγμα στο εάν θα καταφέρουμε εμείς να χαλάσουμε την καλή υποδοχή του Παναθηναϊκού που είναι και το μεγάλο ατού των αντιπάλων μας. Για να το πετύχουμε αυτό, όμως, θα πρέπει ο Ηρακλής να έχει πολύ καλό σέρβις, να πιάσουμε υψηλά ποσοστά στην επίθεση και γενικότερα να κάνουμε μια καλή εμφάνιση.

Το αρνητικό είναι ότι δεν έχουμε προπονηθεί αρκετά ως ομάδα, αλλά αυτό λίγο – πολύ ισχύει για όλους, αφού τα μισά παιδιά παίζουν στους Άνδρες και τα άλλα μισά στους Έφηβους. Αυτό ως ένα βαθμό επηρεάζει στην ομοιογένεια που προσπαθεί να παρουσιάσει κάθε σύνολο, αλλά πιστεύω ότι ο Ηρακλής μπορεί να προσαρμοστεί εύκολα στις συνθήκες που απαιτούνται και θα παρουσιάσει καλό θέαμα. Όλοι στην ομάδα έχουμε πολύ καλή διάθεση, το κλίμα είναι οικογενειακό και πάμε να αγωνιστούμε με μπόλικη θετική ενέργεια.

Όσο για το άλλο ζευγάρι, ο Εθνικός λόγω έδρας έχει το προβάδισμα, γιατί όλοι ξέρουμε πόσο μεγάλη δύναμη μπορεί να δώσει στην ομάδα ο κόσμος του, αλλά κανείς δεν θα πρέπει να υποτιμά τον Κοκκινάκη και την παρέα του».

Πηγή: iraklis.org

 

Σχετικά Άρθρα

Back to Top