Στο τιμόνι των Πρωταθλητών: «Η ομάδα δεν σταματά εδώ»

Ο Γιώργος Πηλίδης (φωτό) είναι ο προπονητής των Πρωταθλητών. Ο 40χρονος είναι στην τεχνική ηγεσία της ομάδας ράγκμπι του Ηρακλή που είναι η Πρωταθλήτρια Ελλάδας …

Συνεντεύξεις

Ο Γιώργος Πηλίδης (φωτό) είναι ο προπονητής των Πρωταθλητών. Ο 40χρονος είναι στην τεχνική ηγεσία της ομάδας ράγκμπι του Ηρακλή που είναι η Πρωταθλήτρια Ελλάδας φέρνοντας ακόμη έναν τίτλο στην τροπαιοθήκη του συλλόγου και βάζοντας νέα ραντεβού με την επιτυχία για το μέλλον.

Τα αφιερώματα της BlueArena σε αυτή τη σπουδαία ομάδα συνεχίζονται, σε αυτή τη σπουδαία παρέα που μια γροθιά μέσα και έξω από το γήπεδο καταφέρνει σπουδαία πράγματα. Τα επιτεύγματα και τα κατορθώματα με τη φανέλα του Ηρακλή κάνουν περήφανους τους πάντες. Κι ο προπονητής της ομάδας δεν κρύβει την ικανοποίησή του.

Ο Γιώργος Πηλίδης δεν κάθεται πρώτη φορά στον πάγκο του Ηρακλή. Ο 40χρονος προπονητής ράγκμπι του Ηρακλή ήταν προπονητής της ομάδας και από το 2009 μέχρι το 2011 όταν και αποχώρησε στο εξωτερικό για προσωπικούς λόγους.

Ο Γιώργος Πηλίδης μίλησε στην BlueArena.

«Αυτή τη σεζόν, έχουμε αποδείξει σε όλους ότι είμαστε στην πρώτη γραμμή του ελληνικού ράγκμπι. Βαδίζαμε πολλά χρόνια προς την επιτυχία, ξεπερνώντας πολλά εμπόδια και προβλήματα, αλλά τελικά κερδίσαμε το χρυσό μετάλλιο. Είναι αποτέλεσμα σκληρής δουλειάς. Ένα μεγάλο μπράβο σε όλους τους παίκτες της ομάδας μας και σε όλους αυτούς που στάθηκαν δίπλα μας σε όλη τη διαδρομή. Το σίγουρο είναι ότι η ομάδα δεν θα σταματήσει εδώ και θα κερδίσει ακόμα περισσότερους τίτλους. Για να γίνει αυτό όμως πρέπει ακόμα να βελτιωθούμε σε πολλούς τομείς».

Συνέχισε λέγοντας… «χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι και το τελευταίο παιχνίδι της σεζόν το όποιο δώσαμε στην Αθήνα. Η ομάδα μας έπαιξε την περασμένη Κυριακή με την ομάδα Athens RFC. Σκοράραμε πρώτοι και καταφέραμε να κλείσουμε το πρώτο ημίχρονο προηγούμενοι στο σκορ με 0-5. Στο δεύτερο ημίχρονο όμως παρουσιάσαμε κάποιες αδυναμίες. Πολλά λάθη, πάρα πολλά φάουλ στην άμυνα (ένα από τα οποία μας κόστισε κόκκινη κάρτα και άφησε την ομάδα για 25 λεπτά με παίκτη λιγότερο), αρκετές ευκαιρίες στην επίθεση τις οποίες δεν εκμεταλλευτήκαμε. Όλα αυτά μας στέρησαν την χαρά να γιορτάσουμε τον τίτλο με νίκη. Η πίκρα της ήττας είναι μικρότερη σε αυτή την περίπτωση χάρη στον τίτλο που ήρθε, αλλά εμείς δεν ξεχνάμε τα λάθη και θα δουλέψουμε έτσι ώστε στο μέλλον να μην υπάρχουν αυτά. Κρατάμε τα καλά του πρώτου ημιχρόνου, βελτιώνουμε τα λάθη και προχωράμε μπροστά».

Η συνέχεια τώρα για τους Πρωταθλητές έχει τουρνουά. «Τώρα έχουμε μπροστά μας δυο τελευταία πανελλήνια τουρνουά Sevens Rugby (μια έκδοση ράγκμπι με επτά παίκτες, το «κανονικό» ράγκμπι παίζεται με 15). Έχουμε χάσει δυστυχώς το πρώτο τουρνουά επειδή δεν κατεβήκαμε καθόλου για οικονομικούς λόγους. Βάλαμε σε προτεραιότητα το Rugby-15, όμως διατηρούμε υψηλούς στόχους και στο Sevens».

Ο Πηλίδης μιλά για την ομάδα και εκτός από την προσπάθεια που γίνεται συνεχώς, στέκεται στο καλό κλίμα που υπάρχει. «Η ομάδα αποτελείται από ένα πολύ καλό σύνολο. Ένα από τα προτερήματά της είναι το οικογενειακό κλίμα που υπάρχει. Και αυτό είναι ένα από στοιχεία που τραβάει καινούργια παιδιά στην ομάδα. Σήμερα στην ομάδα υπάρχει κορμός από παλιούς και έμπειρους παίκτες, οι οποίοι για πολλά χρόνια στηρίζουν την ομάδα μέσα και έξω από το αγωνιστικό χώρο. Αυτό βοηθάει τα νέα παιδιά να προσαρμοστούν πολύ γρήγορα και να καταλάβουν το πνεύμα του αθλήματος».

Για το μυστικό της επιτυχίας για τον φετινό τίτλο; «Όλοι εμείς είμαστε μια οικογένεια. Είμαστε μια δυνατή οικογένεια. Και το μεγάλο όπλο του φετινού Ηρακλή είναι αυτό».

Για τη νέα χρονιά; «Η νέα χρονιά θα έχει σίγουρα πολύ δουλειά. Θα χρειαστούμε τη βελτίωση σε κάποια σημεία που με προβλημάτισαν στην ομάδα αλλά και στη βελτίωση των παικτών σε ατομικό επίπεδο .Επίσης θα ήθελα να προσθέσω ότι οι στόχοι του Ηρακλή για την νέα χρονιά είναι ξανά ο πρωταθλητισμός και η κατάκτηση ενός ακόμα τίτλου».

Τι θα έλεγε ο προπονητής των Πρωταθλητών σε ένα νέο παιδί για να ασχοληθεί με το άθλημα του ράγκμπι; «Θα έλεγα να έρθει στη ομάδα μας για να γνωρίσει αυτό το υπέροχο παιχνίδι. Να γίνει μέλος της μεγάλης οικογένειας του Ηρακλή. Το ράγκμπι είναι ένα άθλημα που τα έχει όλα. Ταχύτητα, δυνατές σύγκρουσης, ομαδικότητα. Άλλα –κυρίως- αυτό το ξεχωριστό πνεύμα του παιχνιδιού».

Για τον κόσμο τoυ Ηρακλή; «Αυτό που έχω να πω στον κόσμο είναι να έρθει κοντά στην ομάδα. Να γνωρίσει την ομάδα και αυτό το φανταστικό άθλημα. Εμείς παίζουμε ράγκμπι γιατί το γουστάρουμε αλλά και για όλη την οικογένεια του Ηρακλή. Ελάτε να στηρίξετε την ομάδα και να χαρείτε με μας τις επιτυχίες».

Σχετικά Άρθρα

Π. Γκότσης: “Με τον κόσμο στο πλευρό μας για τη μεγάλη επιστροφή”

Ερασιτέχνης

“Στη μάχη με τα τέρατα του κρατικού μηχανισμού, με τα τέρατα του φασισμού βγήκα νικητής»

Διάφορα

Back to Top