- Bluearena - http://bluearena.gr -

ΣΧΟΛΙΟ: Αυτός ο αγώνας, θα είναι δύσκολος

Το πιο εύκολο πράγμα στο ποδόσφαιρο, είναι να κρίνεις εκ του αποτελέσματος. Από την μη συμμετοχή του Λόπεθ για παράδειγμα ή ότι ο Σουλίδης δεν μπορεί να παίξει στα πλάγια, μέχρι την διαπίστωση ότι από τον Κριβόκαπιτς δεν έλειπε τίποτα από αυτά που διαθέτουν όσοι παίζουν σήμερα στη θέση του και ότι ο Μίχος είχε μεν μια μέτρια παρουσία, αλλά τουλάχιστον όργωνε ολόκληρη την πτέρυγα.

Πρόκειται επί της ουσίας για μια ατέρμονη συζήτηση σχετικά με υποθετικά πράγματα που αν συνέβαιναν ενδεχομένως να άλλαζαν την εξέλιξη του αγώνα. Μπορεί όμως και όχι.

Σε πρώτη φάση, είναι τουλάχιστον άκυρο να συζητάμε για το τι είχε ο Ηρακλής και το τι έχασε. Αν ο Στράντζαλης είναι καλύτερος του Χατζηνικολάου και το αντίστροφο, για όσο διάστημα τουλάχιστον ο Ηρακλής, δεν κάνει ένα σερί νικών και δεν βελτιώνει την βαθμολογική του θέση.

Εκείνο για το οποίο πρέπει να ανησυχούμε περισσότερο, είναι για την συνολική εικόνα που επέδειξε η ομάδα στο χθεσινό παιχνίδι. Και εδώ τα συμπεράσματα είναι αμείλικτα. Η επιστροφή στη γιόμα, η έλλειψη συνοχής λόγω των πολλών παικτών που έφυγαν και αποκτήθηκαν, ο μη ορθολογικός τρόπος ανάπτυξης, καθώς επίσης και η παντελής απουσία πλαγιοκοπήσεων είναι αυτά που πρέπει να προβληματίσουν.

Επί της ουσίας δηλαδή, ο Ηρακλής καλείται εν’ μέσω της περιόδου να βρει ξανά καινούργια “χημεία”, που κατ’ επέκταση σημαίνει νέα σπατάλη σημαντικού χρόνου, ο οποίος όμως πλέον δεν υπάρχει. Και αυτό είναι ένα σημείο κλειδί που έκρινε και το χθεσινό παιχνίδι. Εν’ ολίγοις ο Ολυμπιακός Βόλου χωρίς να εντυπωσιάσει, έδειξε χθες πιο ομάδα, διότι προχώρησε σε μεταγραφές παικτών, που αφενός μεν είναι μεγάλοι σε ηλικία και υστερούν σε ταχύτητα, αλλά διαθέτουν εμπειρία και γνωρίζουν καλά την κατηγορία.

Σε αντίθεση με τον Ηρακλή, που παρατάχθηκε με ένα εντελώς καινούργιο σχήμα και με αρκετούς νέους παίκτες που δεν έχουν συνειδητοποιήσει ακόμη καλα – καλά ότι έχουν αλλάξει χώρα, κατηγορία και τρόπο παιχνιδιού. Εξ’ ου και το γεγονός ότι δεν μπορούν να βρεθούν ακόμη μεταξύ τους και οδηγούνται στη λύση της γιόμας, μήπως και ο σέντερ φορ (στην προκειμένη περίπτωση Κιρόφσκι) πάρει την πρώτη κεφαλιά. Αναχρονιστικό ποδόσφαιρο παλιά δεκαετίας.

Αναμφισβήτητα τα πολλά λάθη στον σχεδιασμό και το τάιμινγκ της αλλαγής προπονητή, έχουν παίξει τον δικό τους καθοριστικό ρόλο στην απορρύθμιση της ομάδας. Οι επιλογές όμως για τους τρόπους αντιμετώπισης της κρίσης -την δεδομένη χρονική στιγμή- είναι ελάχιστες. Ο πρώτος φυσικά είναι η δουλειά στην προπόνηση. Ο δεύτερος είναι η ηρεμία. Τα δύσκολα παιχνίδια συνεχίζονται και στον Ηρακλή δεν υπάρχει η πολυτέλεια της χρονοτριβής.

Μέχρι να αναλύσει ο προπονητής τα λάθη που έγιναν στο ένα παιχνίδι, θα πρέπει να προετοιμάσει την ομάδα του για το επόμενο. Και επειδή πολύ πεσιμισμός έχει πέσει στα σχόλια του facebook, το μεγαλύτερο λάθος αυτή τη στιγμή είναι να αφήσουμε την ομάδα στο έλεός της, τώρα που ελάχιστα πράγματα μπορούν να αλλάξουν. Να θεωρήσουμε δηλαδή, πρώτοι εμείς οι ίδιοι, ότι αυτή η ομάδα δεν μπορεί να φτάσει στην άνοδο. Ναι σύμφωνοι με αυτή την εικόνα ο αγώνας θα είναι δύσκολος.

Υπάρχει όμως και ο εγωισμός, το γόητρο, η ιστορία, η φανέλα και φυσικά το γεγονός ότι αυτή η ομάδα έχει έναν στόχο. Την άνοδο. Και μέχρι το τέλος πρέπει να μείνουμε πιστοί σ’ αυτόν. Όχι στην διοίκηση. Στην ομάδα. Στον ΗΡΑΚΛΗ! Τον σύλλογο που έμεινε όρθιος από μεγαλύτερες δυσκολίες και είχε πάντα τους οπαδούς του στο πλευρό.

ΥΓ: Ωραίο πλάνο έχουν στην αστυνομία. Μετά το…photoshop και την δημόσια διαπόμπευση, τώρα οι διμοιρίες κάνουν και διαγωνισμό για το ποια θα πετάξει τα περισσότερα χημικά και δακρυγόνα στην κερκίδα. Η κίνηση, να παρελάσουν ακόμη και κατά την διάρκεια του αγώνα στο ταρτάν του γηπέδου ήταν το λιγότερο προκλητική.

ΥΓ2: Για όσους έτυχε δε, να μείνουν στο Καυτανζόγλειο μέχρι το τέλος των επεισοδίων διαπίστωσαν και το πόσο προκλητικοί μπορούν να γίνουν ορισμένοι αστυνομικοί εκεί που δεν υπάρχει κανένας λόγος. Εκτός κι αν κάθε άνδρας των ΜΑΤ θεωρεί τον εαυτό του…σερίφη του διαστήματος που έχει το δικαίωμα να χειρονομεί και να κοροϊδεύει τον οποιονδήποτε, λόγω της ασυλίας που του δίνει η στολή του.