Χρηστίδης: “Είμαστε ενωμένοι, μια μπουνιά, με έναν στόχο” (video)

Ο Χρήστος Χρηστίδης δείχνει να αγαπά πραγματικά αυτό που κάνει και προσπαθεί να το στηρίξει όσο περισσότερο μπορεί. Καθημερινά, τόσο ο ίδιος, όσο και οι …

Συνεντεύξεις

Ο Χρήστος Χρηστίδης δείχνει να αγαπά πραγματικά αυτό που κάνει και προσπαθεί να το στηρίξει όσο περισσότερο μπορεί. Καθημερινά, τόσο ο ίδιος, όσο και οι στενοί του συνεργάτες βρίσκονται στο κλειστό του Ιβανωφείου και παρακολουθούν τις προπονήσεις της ομάδας μπάσκετ, ενώ παράλληλα προσπαθούν να “τρέξουν” κι άλλα ζητήματα που αφορούν το τμήμα.

Ο ίδιος στη συνέντευξη που παραχώρησε στη “BlueArena” στάθηκε κυρίως στο οικογενειακό κλίμα που υπάρχει στον Ηρακλή, δεν παρέλειψε να αναφερθεί στις σκέψεις του για το μέλλον, ενώ επανέλαβε πως μοναδικός στόχος είναι η άνοδος στην Α2 Κατηγορία. Άνθρωπος του μπάσκετ από μικρή ηλικία γαρ, ο Χρήστος Χρηστίδης φαίνεται να έχει το κλειδί για την υλοποίηση του στόχου. Θα τα καταφέρει; Ας δούμε τι μας λέει ο ίδιος.

-Είστε ικανοποιημένος από τη μέχρι τώρα πορεία της ομάδας στο πρωτάθλημα;

Από την στιγμή που ο βασικός μας στόχος είναι η άνοδος, τότε μπορώ να πω ότι υπάρχει μια σχετική ικανοποίηση. Βέβαια, δεν χαλαρώνουμε, διότι το πρωτάθλημα της Β’ Εθνικής είναι πολύ δύσκολο. Όσο και αν λέμε ότι πρόκειται για μια χαμηλή κατηγορία, όλες οι ομάδες είναι σχεδόν ισοδύναμες αγωνιστικά. Οπότε η “μάχη” θα κριθεί μέχρι το τέλος. Το πρωτάθλημα είναι ένας μαραθώνιος που άλλοι σύλλογοι θέλουν την πρώτη θέση κι άλλοι την παραμονή. Όλοι όμως θέλουν να κερδίσουν τον Ηρακλή. Αυτό είναι λογικό και το ξέραμε από την αρχή. Λοιπόν, είμαστε έτοιμοι να κερδίσουμε κάθε αντίπαλο και στο τέλος θα κάνουμε την πρόσθεση με τα αποτελέσματα”.

 

Σε θέματα οργάνωσης, η κατάσταση στην ομάδα είναι βελτιωμένη ή παραμένει στα ίδια επίπεδα με πέρσι;

“Θεωρώ ότι πλέον είμαστε πολύ πιο οργανωμένοι και αυτό γιατί είχαμε τον χρόνο να οργανωθούμε. Πέρσι έγιναν όλα πολύ γρήγορα, πολύ απότομα και μάλιστα σε μια κρίσιμη καμπή για το μέλλον της ομάδας. Φέτος, είχαμε τον χρόνο να δουλέψουμε μαζί με κάποια άτομα τα οποία βρίσκονται δίπλα μου, με αποτέλεσμα να προχωρήσουμε σε κινήσεις ενδυνάμωσης του ρόστερ. Έτσι, αυτή τη στιγμή είμαστε μέσα στο στόχο μας, που για μένα στόχος για τον Ηρακλή είναι ΜΟΝΟ η άνοδος και αυτό το έχω δηλώσει από την πρώτη μέρα που ανέλαβα. Είμαι πολύ αισίοδοξος για το μέλλον”.

Ποιο ειναι το βασικό στοιχείο που διαθέτει η ομάδα και βρίσκεται αυτή τη στιγμή στην πρώτη θέση του βαθμολογικού πίνακα;

“Κοιτάξτε η δουλειά, είναι δύσκολη αναμφίβολα. Άλλα είμαστε όλοι ενωμένοι και αυτό είναι το βασικό. Διαφορετικά δεν θα μπορούσε να πάει τίποτα μπροστά. Οι ώρες είναι πάρα πολλές και η δουλειά γίνεται τόσο μέσα στο γήπεδο, όσο και έξω από αυτό. Το σημαντικό για μένα δε, είναι ότι θέλω να ζω το μπάσκετ από μέσα. Είμαι εδώ σε όλες τις προπονήσεις. Παιδικό, προπαιδικό, εφηβικό, ανδρικό και στις ακαδημίες το Σαββατοκύριακο, γι’ αυτόν ακριβώς τον λόγο. Εξάλλου, αν δεν ενώσουμε όλες μας τις δυνάμεις δεν θα μπορέσουμε να φτάσουμε στον στόχο μας. Και βασικό συστατικό για την πορεία της ομάδας, είναι η αγάπη μας γι’ αυτό που κάνουμε. Μόνο με την αγάπη και την πίστη σ’ αυτό που κάνουμε μπορούμε να πετύχουμε.

Προβλήματα και δυσκολίες συναντήσατε αυτό το διάστημα;

“Για μένα η λέξη δυσκολία είναι πολύ υποκειμενική και δεν υπάρχει στο λεξιλόγιό μου. Όλα αποτελούν καταστάσεις που έρχονται μπροστά μας για να τις αντιμετωπίσουμε και να μάθουμε κάποια πράγματα. Όλες οι δύσκολες καταστάσεις υπερνικούνται και μας κάνουν πιο δυνατούς. Με βάση λοιπόν αυτές τις καταστάσεις κάνουμε και τους απαραίτητους ελιγμούς. Δεν υπάρχει τίποτα στη ζωή μας, που δεν μπορούμε να κερδίσουμε. Ειδικά στον Ηρακλή, υπάρχει ενέργεια όποιος μπορεί να το καταλάβει όπως το λέω. Ο Ηρακλής είναι κάτι άυλο, κάτι πολύ δυνατό το οποίο πρέπει να είσαι μέσα για να το ζήσεις. Ο Ηρακλής είναι μια ιδέα που σου δίνει δύναμη να προσπαθείς πάντα για το καλύτερο. Όσοι είμαστε λοιπόν εδώ, στο Ιβανώφειο, προσπαθούμε να φτάσουμε την ομάδα εκεί που αξίζει να βρίσκεται. Στην Α1, στην κορυφή”

 -Με το υλικό της ομάδας είστε ευχαριστημένος;

“Κάναμε αυτό που μπορούσαμε. Αυτή τη στιγμή που μιλάμε, όλοι οι παίκτες είναι πληρωμένοι και δεν υπάρχουν προβλήματα άλλης φύσης. Οφείλω να πω, ότι ειμαι πολύ περήφανος γι’ αυτούς τους παίκτες τόσο αγωνιστικά όσο και για τον χαρακτήρα τους, που για μένα αποτελεί το Α και το Ω σε μια ομάδα. Ο ένας προσπαθεί πάντα να βοηθήσει τον άλλο και για τον λόγο αυτό βρισκόμαστε στην κορυφή, παρά το γεγονός ότι είμαστε η ομάδα με τους περισσότερους τραυματισμούς βασικών”.

Από τον Ηρακλή, έχουν περάσει μεγάλοι παίκτες. Παίκτες που αποτέλεσαν και την βάση της Εθνικής. Μπορεί να φτάσει ξανά η ομάδα σε αυτά τα επίπεδα;

“Ασφαλώς και θυμάμαι αυτούς τους παίκτες που πέρασαν από το Ιβανώφειο. Αυτές τις τεράστιες δόξες που έγραψαν την δική τους ιστορία στον άθλημα του μπάσκετ, αλλά να θυμάστε ότι η αύρα και η ενέργεια αυτών των παικτών που αγωνίστηκαν με τη φανέλα της ομάδας, δεν φεύγουν. Υπάρχουν εδώ μέσα και μπορούν να τις δουν μόνο όσο αγαπούν τον Ηρακλή, από τα βάθη της καρδιάς τους. Να ξέρετε πως όταν το γήπεδο είναι γεμάτο, η δική μας απόδοση ανεβαίνει 800%. Ευτυχώς ο κόσμος είναι “δεμένος”, στηρίζει την προσπάθεια και αυτό είναι κάτι που μας δίνει το κουράγιο να συνεχίσουμε στις δύσκολες εποχές που διανύουμε. Χωρίς τον κόσμο του Ηρακλή, δεν μπορούμε να πάμε πουθενά”.

-Σε περίπτωση που ο Ηρακλής φτάσει στον στόχο του και ανέβει στην Α2. Από εκεί και μετά ποιες είναι οι δικές σας οι σκέψεις για το μέλλον;

“Βασικό συστατικό στη ζωή μου, είναι ότι κάνω όνειρα. Αυτός ήταν και ο λόγος που ήρθα στον Ηρακλή. Και μέχρι στιγμής έχω κάνει δύο όνειρα. Το πρώτο ήταν να σωθεί πέρσι και το δεύτερο να ανέβει φέτος. Είμαι άνθρωπος πρακτικός και ειλικρινείς και είμαι εδώ για να υλοποιήσω τα όνειρά μου στα οποία πιστεύω πολύ. Και ευχαριστώ όλους τους ανθρώπους που βοηθούν σ’ αυτή την προσπάθεια, γιατί αυτοί είναι που υλοποιούν τα δικά μου όνειρα. Χωρίς αυτούς θα ήμουν ένα τίποτα. Όσο για την επόμενη μέρα; Για όλους εμάς, η συνέχεια, είναι ακόμη ένα όνειρο. Να φτάσουμε τον Ηρακλή, εκεί που πραγματικά πρέπει να βρίσκεται. Στην Α1. Πως θα γίνει; Οι πόρτες του ονείρου μου, είναι ανοικτές. Όποιος θέλει μέσα από την καρδιά του να έρθει, να βοηθήσει την κατάσταση και να μπει στο όνειρό μας να κάνουμε τον Ηρακλή ξανά μεγάλο, θα μας βρει εδώ. Άλλη λύση δεν υπάρχει…”

-Υπάρχουν ομάδες που μπορούν να απειλήσουν την πρώτη θέση;

“Όπως είπα και πριν, το πρωτάθλημα έχει δυσκολίες. Υπάρχουν ομάδες όπως ο Εύοσμος, το Στρατώνι, το Μαρούσι, που μπορούν να μας απειλήσουν, αλλά το ζήτημα δεν είναι μόνο αυτό. Το ζήτημα είναι ποιες από αυτές τις ομάδες θα καταφέρουν να αντέξουν μέχρι το τέλος. Για εμάς εδώ, το παν είναι η διαχείρηση, γι’ αυτό και προβλήματα δεν υπάρχουν. Αλλού όμως, δεν συμβαίνει το ίδιο”.

-Οι Ακαδημίες έχουν αρχίσει να αποκτούν την ζωντάνια του παρελθόντος;

“Ναι βέβαια και αυτό είναι επίσης, κάτι πολύ σημαντικό για εμάς. Το γεγονός δηλαδή, ότι οι γονείς, έχουν αρχίσει και πάλι να μας εμπιστεύονται. Τα παιδιά αυτά, είναι το μέλλον του Ηρακλή. Έχουν βάλει το άθλημα στην καρδιά τους και θέλουν να αγωνιστούν στην ομάδα. Αυτή η δουλειά πρέπει να συνεχιστεί και όσο περνάει από το χέρι μας θα συνεχιστεί. Για να έχει μέλλον ο Ηρακλής μας”.

-Με την είσοδο του νέου έτους, τι θα θέλατε να ευχηθήτε;

“Κοιτάξτε, τα πράγματα έχουν αλλάξει και όσοι δεν το έχουν καταλάβει πλανώνται πλάνην οικτράν. Είμαστε στο 2013. Έξω γίνεται χαμός και εδώ στο Ιβανώφειο σφίζουμε από χαρά και υγεία. Τα πράγματα είναι απλά. Για να μπορέσουμε να πετύχουμε οτιδήποτε στη ζωή μας, πρέπει πρώτα να το αισθανθούμε και να το νιώσουμε με χαρά και αγάπη. Εμείς εδώ στον Ηρακλή, περνάμε καλά. Αγαπάμε αυτό κάνουμε και έχουμε δέσει τις καρδιές μας στο στόχο. Αυτό είναι και το μυστικό. Είμαστε μια οικογένεια, μια μπουνιά και πάμε για έναν στόχο. Την άνοδο. Ευχαριστώ όλους τους ανθρώπους που είναι γύρω μου. Τους Αντώνη Σαμαρά, Σταύρο Ποιμενίδη, Μίλτο Μιχαηλίδη, Σάκη Αποστολίδη, Ευθύμη Καραγιώργη, τους προπονητές, Θωμά Κωστόπουλο, Δημήτρη Βαττό, Γιώργο Κυρούδη και τον Βαγγέλη Αλεξανδρή που μας βοηθάει και μας προσφέρει τις γνώσεις του, στον γιατρό Ρήγα Σάντα, τον Θεόδωρο Περλεκίδη και φυσικά στους χορηγούς μας”.

Σχετικά Άρθρα

Π. Γκότσης: “Με τον κόσμο στο πλευρό μας για τη μεγάλη επιστροφή”

Ερασιτέχνης

“Στη μάχη με τα τέρατα του κρατικού μηχανισμού, με τα τέρατα του φασισμού βγήκα νικητής»

Διάφορα

Back to Top