ΣΧΟΛΙΟ: Η άφιξη δεν σημαίνει και αγορά

Η υπόθεση με τον ιρανικό όμιλο που ενδιαφέρεται να αποκτήσει το πλειοψηφικό πακέτο των μετοχών της ΠΑΕ, κυριαρχεί και θα κυριαρχεί στα κυανόλευκα ρεπορτάζ, μέχρι …

BlueArena, Απόψεις

Η υπόθεση με τον ιρανικό όμιλο που ενδιαφέρεται να αποκτήσει το πλειοψηφικό πακέτο των μετοχών της ΠΑΕ, κυριαρχεί και θα κυριαρχεί στα κυανόλευκα ρεπορτάζ, μέχρι να γίνει γνωστή η απόφαση των υποψήφιων επενδυτών.

Η έλευση των δύο Ιρανών, επιβεβαιώνει όλους όσους επέμεναν ότι το θέμα είναι υπαρκτό. Σε καμία όμως περίπτωση δεν σημαίνει ότι άλλαξε κάτι σε σχέση με τα δεδομένα που ίσχυαν μέχρι και λίγα λεπτά πριν την έλευσή τους στην Θεσσαλονίκη.

Τι σημαίνει αυτό; Ότι η υπόθεση μπαίνει στην τελική της φάση, χωρίς κανείς να μπορεί να προδικάσει την κατάληξη, αλλά και το χρονικό πλαίσιο που θα απαιτηθεί για να υπάρχει κατάληξη.

Λογικά, ο οικονομικός έλεγχος για μία εταιρία που μετράει λιγότερο από δύο χρόνια ύπαρξης, δεν θα πρέπει να διαρκέσει περισσότερες από 3-4 ημέρες. Άλλωστε τα κυριότερα οικονομικά στοιχεία βρίσκονται ήδη στην κατοχή των Ιρανών, μιας και είχαν σταλεί προ δεκαημέρου.

Το θέμα είναι πότε θα γίνει γνωστή η απόφαση των Ιρανών, διότι το timing που γίνονται οι διαπραγματεύσεις είναι κρίσιμο. Μπήκαμε ήδη στη μεταγραφική περίοδο και ο Ηρακλής πρέπει να ενισχυθεί, αλλά και να διασφαλίσει ότι δεν θα υπάρχουν απώλειες από το υπάρχον ρόστερ. Για να συμβούν τα δύο τινά, απαιτείται ρευστό. Αν γίνει το deal και έρθει το ρευστό, τα πράγματα απλοποιούνται, ακόμη και αν ο Ηρακλής ψάξει παίκτες μετά τις 15 Ιανουαρίου. Αν όμως δεν υπάρξει συμφωνία με τους Ιρανούς, τότε χωρίς αρκετά χρήματα στα ταμεία, είναι πολύ δύσκολο να βρεις καλούς παίκτες τις τελευταίες ημέρες της μεταγραφικής περιόδου.

Γι’ αυτό λοιπόν θα πρέπει το συντομότερο δυνατό να γίνουν γνωστές οι προθέσεις των Ιρανών, ώστε να γνωρίζουν στη Μίκρα αν θα πρέπει να κινητοποιηθούν για να αναζητήσουν το… plan b, το οποίο προϋποθέτει την ύπαρξη ανθρώπου ή ανθρώπων, οι οποίοι θα έχουν την δυνατότητα να βάλουν άμεσα στην ΠΑΕ ένα ποσό κοντά στις 150.000 ευρώ και κοντά στα διπλάσια μέχρι το φινάλε του πρωταθλήματος.  

Για σχόλια, παρατηρήσεις, ενστάσεις, μην διστάσετε να επικοινωνήσετε με το [email protected]

Σχετικά Άρθρα

Back to Top