Αυτό το «τείχος» δεν πέφτει με τίποτα…

Ο Βραζιλιάνος τερματοφύλακας του Ηρακλή, Χουάντερσον Σίλβα, παραχώρησε την πρώτη μεγάλη του Εν Ελλάδι συνέντευξη στην εφημερίδα “Match Reports”. Το “τείχος” του Ηρακλή, όπως είναι …

Συνεντεύξεις

Ο Βραζιλιάνος τερματοφύλακας του Ηρακλή, Χουάντερσον Σίλβα, παραχώρησε την πρώτη μεγάλη του Εν Ελλάδι συνέντευξη στην εφημερίδα “Match Reports”. Το “τείχος” του Ηρακλή, όπως είναι το παρατσούκλι του, μίλησε για τους στόχους τα όνειρά του και την σχέση του με τους οπαδούς του Ηρακλή…

Διαβάστε αναλυτικά την συνέντευξη, όπως αυτή δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα…

«Muralha» στα Πορτογαλικά σημαίνει «τείχος». Αυτό ακριβώς είναι και το προσωνύμιο που χάρισαν οι παίκτες της Ρίο Άβε στον τερματοφύλακα Χουάντερσον Σίλβα Σάντος τον καιρό που αγωνιζόταν ακόμη στην Ιβηρική Χερσόνησο.

Πλέον από τον περασμένο Σεπτέμβριο ανήκει στον Ηρακλή ενώ παρά το γεγονός ότι ήρθε…τελευταίος (μαζί με τον Μπανγκουρά), εδώ και ενάμιση μήνα είναι βασικός και αναντικατάστατος κάτω από τα κυανόλευκα γκολπόστ. Ο ίδιος

–όπως εξομολογείται στη Match Reports- δείχνει να απολαμβάνει την παραμονή του στην Ελλάδα και δηλώνει ότι δεν θα ήταν άσχημο να μείνει για πάντα εδώ.

-Ποιες είναι οι εντυπώσεις σου από την μέχρι τώρα θητεία σου στον Ηρακλή;

«Νιώθω υπέροχα! Οι συμπαίκτες μου, ο προπονητής, ο σύλλογος, όλοι είχαν μια ανοιχτή αγκαλιά για μένα και πραγματικά είμαι ευτυχισμένος που έκανα αυτή την επιλογή».

-Από την πορεία της ομάδας είσαι ευχαριστημένος;

«Όχι, σε καμία περίπτωση. Διαθέτουμε ένα αξιόλογο σύνολο, με πολύ καλούς παίκτες και με βάση τις εμφανίσεις μας θα έπρεπε να είμαστε τουλάχιστον στη δεύτερη θέση. Θεωρώ όμως ότι στο τέλος θα τα καταφέρουμε, γιατί ο Ηρακλής αξίζει να αγωνίζεται στην πρώτη κατηγορία. Όχι μόνο αγωνιστικά, αλλά και για τον τρόπο που λειτουργεί».

-Στην Πορτογαλία σου έδωσαν το παρατσούκλι «τείχος». Τελευταία σε φωνάζουν έτσι και στην Ελλάδα. Σου αρέσει αυτό;

«Πάρα πολύ. Και να σας πω οι ιστορίες μοιάζουν πολύ. Και στη Ρίο Άβε, χρειάστηκαν δύο μήνες δουλειάς για να πάρω φανέλα βασικού και μάλιστα την περίοδο εκείνη η ομάδα είχε τερματοφύλακα με συμμετοχή σε αποστολή Παγκοσμίου Κυπέλλου (σ.σ. εννοεί τον Πάουλο Σάντος). Τόσο διάστημα δουλειάς χρειάστηκε και στον Ηρακλή. Μακάρι να συνεχίσω να δικαιώνω το παρατσούκλι μου, θα ήταν ότι καλύτερο για μένα».

-Ισχύει ότι έχουν ξεκινήσει οι συζητήσεις με την διοίκηση του Ηρακλή για την ανανέωση του συμβολαίου σου;

«Ισχύει. Για να είμαι ειλικρινείς όταν έγινε η πρόταση και μίλησα με τον ατζέντη, μου είπε ότι αν είναι να παίξεις Β’ Εθνική να προτιμήσεις τον Ηρακλή, γιατί είναι πραγματικά μια πολύ μεγάλη ομάδα. Και πράγματι δικαιωθήκαμε για την επιλογή. Επιπλέον μου αρέσει η πόλη, μου αρέσει η Ελλάδα, μου αρέσει ο τρόπος που μου συμπεριφέρονται στον σύλλογο, θα μου άρεζε να μείνω στον Ηρακλή, μέχρι το τέλος της καριέρας μου».

-Ακολουθεί ο εκτός έδρας αγώνας με τη Λάρισα. Ένα παιχνίδι το οποίο οι φίλοι του Ηρακλή περιμένουν με μεγάλη αγωνία. Τι σκέψεις κάνεις για αυτήν την αναμέτρηση;

«Θεωρώ πως θα γίνει εξαιρετικό παιχνίδι. Από όσο γνωρίζω και η Λάρισα είναι μια ομάδα με ιστορία στις επαγγελματικές κατηγορίες. Οι φίλαθλοί μας όμως, να είναι σίγουροι ότι θα αγωνιστούμε με μοναδικό στόχο τη νίκη και τους τρεις βαθμούς. Μόνο με αυτόν τον τρόπο σκέψης θα φτάσουμε στην κορυφή».

-Πως θα χαρακτήριζες την σχέση σου με τους φιλάθλους του Ηρακλή;

«Πάρα πολύ καλή. Στην Ελλάδα η ατμόσφαιρα είναι εκπληκτική και φανατισμένη. Χαίρεσαι να παίζεις μπροστά σε τέτοιο κοινό που μοιάζει πολύ με αυτό της Βραζιλίας. Αντίθετα στην Πορτογαλία, αυτή η τρέλα δεν υπάρχει».

Σχετικά Άρθρα

Π. Γκότσης: “Με τον κόσμο στο πλευρό μας για τη μεγάλη επιστροφή”

Ερασιτέχνης

“Στη μάχη με τα τέρατα του κρατικού μηχανισμού, με τα τέρατα του φασισμού βγήκα νικητής»

Διάφορα

Back to Top